17 Eylül 2009 Perşembe

Şampiyonlar Liginde İkinci Gece


Salı akşamı oynanan müthiş maçların ardından dün akşam en önemli maç şüphesiz Inter-Barcelona maçıydı. Bu maçın analizini burdan okuyabilirsiniz. Gecenin diğer maçlarında E Grubunda Lyon-Fiorentina maçını izledik. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu Bordeaux'ya kaptırmıştı Lyon şampiyonluğu, hemde 7 sene aradan sonra. Fakat Şampiyonlar Ligine kalmaya hak kazandı ve E grubuna düştü. İlk maçınıda gruptaki en zorlu rakiplerinden Fiorentina ile yaptı dün akşam. Maçın ilk yarısında bol bol kart gördü oyuncular. İlk yarıda toplam 4 sarı kart olurken rakibine dirsek atan Gilardino ise 45. dakikada hakem Brink tarafından oyundan atıldı. İkinci yarıda Fiorentina'nın 10 kişi kalmasından faydalanan Lyon genç yıldızı Pjanic ile maçı 1-0 kazanarak Şampiyonlar Ligine 3 puan ile başladı. Pjanic'e dikkat. Bu çocuğu önümüzdeki 10-15 sene bol bol konuşuruz gibi geliyor bana.


E grubundaki diğer maçta ise Liverpool Debrecen'i konuk etti. Bu maç gecenin en dikkat çekici maçlarından biriydi. Zira Liverpool Anfield Road'da zayıf rakibi karşısında müthiş oynayıp maçı farklı kazanması gerekirken maçta yalnızca 1 gol attı ayrıca çokta etkisizdi. Debrecen, Macaristan'ı 15 yıl aranın ardından Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmenin sorumluluğunun farkındaydı sanırım. Liverpool'u resmen kitlediler. Tabi bunda Debrecen'in 10 kişiyle savunma yapmasının büyük etkisi vardı. Sevmiyorum böyle 90 dakika kapanan takımları. Futbol dediğin bir oyunsa bunu çatır çatır oynaman lazım. Oynayamayacaksan işin ne Şampiyonlar Ligi'nde. İlk yarıda Liverpool atak oynamaya çalıştıysada kapanan rakibi karşısında sonuca ancak 45. dakikada gidebildi. Kuyt attığı gol ile takımını soyunma odasına galip götürdü. İkinci yarıda ise yine etkili bir oyun göremedik. Liverpool takım oyunu oynamıyor açıkçası. Topu alan kaleye gidiyor şut çekiyor. Bir kollektif atak olmadı dünkü maçta. Liverpool'da maçı 1-0 ile kazanarak Lyon ile E grubunun liderliğini paylaştı.


F grubunun iki maçından biri olan Inter Barcelona maçını konuştuk. Gruptaki diğer maçta Dinamo Kiev ile Rubin Kazan karşılaştı. Kiev ile Rubin Kazan Avrupa Ligi için mücadele ediyorlar çok büyük bir sürpriz olmazsa. Ben Inter ve Barcelona'nın Şampiyonlar Liginden devam edeceklerini düşünüyorum. Gökdeniz'in maç boyunca sahada kaldığı karşılaşmanın ilk yarısı Rubin Kazan'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona ererken, Rus temsilcisinin sayısı 25. dakikada Dominguez'in serbest vuruşundan gelirken; ikinci yarıda yeniden doğan Dinamo Kiev, 71. dakikada Yussuf, 79. dakikada Magrao ve 85. dakikada Gusev'in golleriyle galibiyete uzandı. Kiev aldığı 3-1'lik galibiyetle F grubunun liderliğine oturdu. Inter ve Barça berabere kalınca.


G grubunda Stuttgart Glasgow'u konuk ederken Sevilla ise Unirea Urziceni'yi konuk etti. 2008/09 Sezonu'nda Romanya'da mutlu sona ulaşarak ülkesini Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmeye hak kazanan Unirea Urziceni; Estadio Ramon Sanchez Pizjuan'da Sevilla'ya konuk oldu. Brezilyalı golcüsü Fabiano'yla ilk yarının son dakikasında öne geçmeyi başaran ev sahibi İspanyollar soyunma odasına skor avantajıyla gitti. 70. dakikaya gelindiğinde Arlauskis'ten sıyrılarak topu rakip filelere yollayan Renato ev sahibi ekibi ekibi rahatlatan isim oldu. Urziceni'nin kalecisini kutlamak lazım. En az 5 tane pozisyonu çıkarmıştır 2 gol yemesine rağmen. Sevilla maçı kazanarak Şampiyonlar Ligine 3 puanla başlayan takımlardan biri oldu. Grubun diğer maçında Stuttgart, Glasgow Rangers'ı konuk etti. Yaz başında Bayern Münih'e giden Gomez'in yokluğunu doldurmak üzere Zenit'ten alınan Pogrebnyak 18. dakikada ev sahibi tribünlere gol sevincini yaşattı; Cacau'nun pasına hareketlenen Rus golcü takımına skor avantajını getirdi. İlk yarıdaki baskılı oyununa rağmen farkı ikiye çıkaramayan ev sahibi ekip 77. dakikada Bougherra'nın golüne engel olamayınca maçın skoruna denge geldi.


Son grup olan H grubunda Arsenal, Standart Liege deplasmanına konuk oldu. Uefa bu maçı müthiş bir geri dönüş olarak verdi haberlerde. Çünkü Liege 2-0 öne geçmesine rağmen skor avantajını koruyamadı. Arsenal 3 gol atarak maçı çevirmeyi bildi. Ligde Manchester'lardan bir hayli çeken Arsenal önce Man U'ya sonrada City'ye yenilmişti hatırlarsınız. Arshavin'in yokluğunda gol yollarında bir hayli zorlanacağını düşünüyorduk hepimiz Arsenal'in. Fakat pek öyle olmadı. Arshavin'siz çıkılan iki maçta toplam 5 gol atıldı. Bendter, Vermaelen ve Eduardo'nun attığı gollerle 3-2 kazanarak 2-0 geriye düştüğü maçta 3 puanı Liege'e bırakmadı. H grubunun diğer maçında ise Az Alkmaar Olimpiakos'un konuğu oldu. Düşük tempodaki mücadelenin 79. dakikasında Hollanda ekibinin filelerini havalandıran Torosidis ev sahibi tribünleri sevince boğdu. Bu maçın dikkat çekici tarafı ise Olimpiakos'un yeni teknik direktörü Zico'nun tribünde olmasıydı. Zico harıl harıl not aldı durdu maç esnasında. Olimpikos'a çok şey katacağı kesin zaten.

Şampiyonlar Liginde gelecek maçlar 30 Eylül'de oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir