18 Eylül 2009 Cuma

Yolun Sonu | Türkiye 74-76 Yunanistan


Millilerimiz Avrupa Şampiyonası çeyrek final karşılaşmasında Yunanistan ile karşılaştı ve rakibine 76-74 yenilerek turnuvaya veda etti.

Turnuva bizim için çok güzel başlamıştı. Harika bir ilk turun ardından ikinci tura da çok güzel bir giriş yaptık. Slovenya maçına kadar her şey iyi gidiyordu ama Slovenya maçında takımımızda bir duraklama göze çarptı. Aceba yorgunluk mu dedik ama yorgun olan takım 19 sayıdan geri dönebilir miydi?

Bugün de Yunanistan karşısında yokları oynadık adeta. Skor belki çok yakın gitti; maçı uzatmalara kadar taşıdık ama bu bizim iyiliğimizden çok Yunanistan' ın kötülüğünden kaynaklandı. Adamlarda Spanoulis dışında etkili oyuncu yok. Her hücumda onun eline bakıyorlar. Bir iki ufak yardım Spanoulis' e olay bu. Zaten yarı finalde İspanya Yunanistan' ı acınacak hale düşürür bu felaket oyunla.

Bize gelelim yavaş yavaş. 3-4 başarılı sonuç bize fazla geldi anlaşılan. Daha fazla ilerlemeyelim de hemen elenelim dedik. Adamlar kötü oynuyor biz felaket oynuyoruz. İlk yarı bu kadar berbat oynayıp devreyi sadece 3 farkla geride kapatmak mucizeydi ama bunu değerlendiremedik.

Hidayet' i burda her durumda savunduk. Kötü oynadı yine de inanıyoruz düzelecek dedik. Slovenya maçında küçücük bir kıvılcım gördük; işte geri dönüyor dedik ama olmadı. Hido bugün malesef yine kötüydü. Suç seçimleri ve pasları faciaydı. Tabiki kötü sonucu tek bir kişiye ihale etmek doğru değil ama şüphesiz Hedo' nun da bunda oldukça büyük bir payı var.

Pota altının ne kadar yetersiz olduğunu bir kez daha gördük bu maçta. Elinde bu kadar iyi malzeme olup da kullanmayan pek ülke yoktur sanırım. Kullanmayanlara da yeri gelmişken burdan selamlarımızı yollayalım.

Serbest atışlar yine faciaydı. Adamlar o kadar rahat faul yapıyorlar ki; biliyorlar değerlendiremeyeceğimizi, her sıkıştıklarında faul. Büyük bir turnuvada bu kadar kötü serbest atış atarsanız geleceğiniz yer en fazla burası oluyor işte.

Hakeme de değinmemek olmaz. Evet 24 saniye pozisyonunda hatalıydı. Süre dolmuştu orada. Ama bütün suçu hakeme atmak da işin kolayına kaçmak olur. Önce sen ne oynamışsın bir bakacaksın.

Artık ne yazsak boş. Bu kadar iyi başladığımız bir turnuvayı yine erken kapattık. Sağlık olsun ve önümüzdeki maçlara bakacağız gibi saçma cümlelerden bıktık artık ama diyecek başka birşey de bulamıyorum.

Berkan Karadurmuş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir