3 Eylül 2009 Perşembe

Chelsea Bir Süre Transfer Piyasasından Uzak

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'dan Ada ekibi Chelsea'ye futbol dünyasında deprem yaratacak bir ceza geldi. FIFA 2011 yılına kadar Chelsea'nin transfer yapmasını yasakladı. Chelsea önümüzdeki iki transfer döneminde kadrosuna yeni olarak kimseyi katamayacak. 2010 Ocak ve 2011 yaz dönemindeki transfer sezonlarında kadrosuna yeni futbolcu tescil ettiremeyecek olan Chelsea, ancak 2011 yılında sezon arasında Ocak ayındaki transfer döneminde kadrosuna yeni isimler katabilecek.

Kakuta sen nelere kadirsin demek istiyorum. 18 yaşındaki Kakuta yaptığı transferlerle ünlü olan Chelsea'ye 2 yıl transfer yapamama cezası getirdi. Gerçi geçenlerde Abramoviç Real Madrid'in yaptığı yüksek ücretli transferlere atıfta bulunarak transfer ücretlerine belli bir sınırlama getirilmesi gerektiğini dile getirmişti. Bizde tabi utanmadan bu adam bunları mı söylüyor demiştik. Çünkü Chelsea'de göreve geldiği ilk zamanlarda çılgınlar gibi para döküyordu ama Mourinho ile beraber Chelsea transferleri daha ekonomik ve takımın katkısına yönelik olmaya başlamıştı. Bu sezon ise sadece Zhirkov'u alarak bizleri oldukça şaşırtmışlardı. Bu yasak Chelsea'yi ne şekilde etkiler bilemiyorum. Ellerindeki kadroyla rahatlıkla 2 sezon boyunca Premier Lig'de kafaya oynarlar. Ama Dünya transfer piyasasını oldukça etkileleyeceği kesin. Bu sürede piyasaya çıkan yeni gençleri veya hala transferini gerçekleştirmeyen yıldız futbolcuları Real Madrid, Barcelona, Inter, Manchester United gibi devler mutlaka kavuşacaktır. 2 sezon sonra ise Chelsea'nin elinde 2 yaş daha yaşlanmış futbolcular ve kaçırılmış yıldızlar olacak. Ancelotti Milan'da kadroyu prostatlatmıştı ve Chelsea'de de durum buna doğru gidiyor. Yalnız bu sefer arkasında Abramoviç gibi bir dev var. 2 sene sonra olsa bile Chelsea kendini bulacaktır.

Olayın hikayesine gelirsek Kakuta Lens'de 16 yaşında parlayan bir yıldızdı. Chelsea'de bu yıldızı kadrosuna katmak isteyip geleceğe büyük umutlarla bakmak istedi. Yalnız yaptığı yanlış birşey vardı çünkü oyuncunun kafasını karıştırarak bir bakıma ayartarak takıma getirdi. Bu futbolcuda Chelsea'nin Futbol Akademisi'nde forma giydi ve harikalar yarattı. Geçtiğimiz sezon ise ayağı kırıldığı için pek ortalarda görünmedi. Lens bu konuyu Fifa'ya taşıdı ve davayı kazandı. Chelsea 2 yıl transfer yasağı aldığı gibi Lens kulübüne 780 bin avro tazminat ve Fransız temsilcisine 130 bin avro yetiştirme bedeli ödemeye mahkum edildi. Tazminatı Kakuta'ya yazmışlar ama Chelsea için bu para önemli değil. Aslında Lens içinde önemli değil. Burada önemli olan koskoca Chelsea'yi bu durumlara düşürmektir. Kakuta bu sezon kadroya gireceğinin sinyallerini vermişti ve Avrupa Kupası maçları için verilen listede de yer alıyordu. Geçtiğimiz sezonu sakat geçirdikten sonra şimdide 4 ay boyunca futbol oynayamayacak. Merak ettiğim nokta ise Kakuta için 2 yıl transfer yapmamaya değecek mi acaba. Belki de bu futbolcu ortadan kaybolacak ya da büyük bir yıldız olacak. Ne olursa olsun Kakuta'yı çok konuşmaya devam edeceğiz.

1 yorum:

  1. genç yetenekler rusya aktarmalı olarak chelsea ye gelebilir ama büyük yıldız konusu biraz zor tabii

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir