1 Ekim 2009 Perşembe

Dişi Aslanlar Yine Bir İlk Peşinde


Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Europe'un bayan basketbolunda bu yıl ilk kez düzenleyeceği Süper Kupa Organizasyonu'na katılıyor. Geçtiğimiz sezon EuroCup Şampiyonu olan Galatasaray, EuroLeague Şampiyonu Spartak Moskova Region takımı ile Avrupa bayan basketbolunda bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Süper Kupa Finali'nde mücadele edecek. İlklerin takımı Galatasaray, bu maçta yer almaya hak kazanarak bir ilke daha imza atmış oldu. 20 Ekim Salı günü gerçekleşecek müsabakada, bize bir ilki daha yaşatan takımımıza başarılar diliyoruz.

Öncelikle direk kazanırız demek şu konumda çok büyük hayalcilik olur. Spartak Moskova takımı şu an bayan basketbolunda Avrupa' nın tartışmasız en iyisi. Kadrolarında WNBA'in süperstarları bulunuyor.

Örnek vermek gerekirse Sue Bird, Diana Taurasi, Lauren Jackson... Bu üçlünün beraber oynadığı bir takımı yenmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Tabiki sadece bu oyuncular değil. Benchleri ve diğer ilk beş oyunculardı muazzam.

Bizde de malesef çok büyük eksiklikler var. Başta süperstarımız Seimone Augustus ve kaptanlarımızdan Işıl Alben sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. İki oyuncu da bizim için çok önemli. Seimone' suz skor sıkıntısı çekebiliriz. Ayrıca Işıl olmadığı için oyunu rakip sahaya taşırken problem çıkabilir.

Takımımıza bu sene Jia Perkins katıldı. Kendisini WNBA' de birkaç kez izleme şansı bulduk ama takımımızla beraber izleyemedik henüz. Kaliteli bir oyuncu olduğu tartışılmaz, guard rotasyonunda şüphesiz büyük bir katkıverecektir ama bir Seimone etkisi beklemiyorum açıkcası.

Yine de bize umutsuzluğa kapılmak yakışmaz. Takımımız elinden gelenin en iyisini yapıp, kupayı müzemize getirmeye çalışacak. Hadi Dişi Aslanlar! Bize bir ilki daha yaşatın...

1 yorum:

  1. Soner Türkmen01 Ekim, 2009 10:02

    Sakatlarımız oynayabilseydi Işıl, Seimone ve Tuğba çok daha umutlu olurdum kazanmak için ama yine ruhumuzu yansıtırsak başa baş bir maç olacaktır.
    İmkansız bir maç değil çok zor bir maç olacak ama rakip çok güçlü ve tam kadro ama bizimde 'Yenilmez Armadamız' var Ruh + Hırs = Başarı

    Maç sahada savaşarak kazanılır !
    Sonuna kadar Yenilmez Armadaaa ...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir