23 Eylül 2009 Çarşamba

Eto'o'nun Açıkgözlülüğü

İspanya'nın FC Barcelona Kulübü'nden, İtalya'nın İnter Kulübü'ne transfer olan Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o, bu transferden dolayı Katalan kulübünden 3 milyon Avro istedi. Barcelona kulübü, bu yaz İnter'den Zlatan İbrahimoviç'i alırken, ödediği yaklaşık 45 milyon Avro'nun yanı sıra Eto'o'yu da İtalyan kulübüne vermişti. Eto'o'nun transfer bonservisinin 20 milyon Avro olarak hesaplandığı belirtilirken, Kamerunlu futbolcu, İspanya Futbolcular Derneği'nin yönetmenliğinde olan bir kural gereği, bu tutarın yüzde 15'inin (yaklaşık 3 milyon Avro) Barcelona kulübü tarafından kendisine ödenmesini talep etti.

Malum takas sezon başında olurken Eto'o bir hayli nazlanmıştı. İstemem, gidemem, yapamam, edemem falan tarzı söylemleri olmuştu. Fakat ne zamanki Guardiola basın karşısına çıkıp Eto'o'yu seviyoruz ama takımda kan değişikliğine ihtiyacımız var dedi işte Eto'o o gün anladı artık istenmeyen adam olduğunu. Inter'e gitmeyide kabul etti. Şimdi düşünüyorumda Eto'o'nun yerinde olsam gözümü kırpmadan giderdim Inter'e evet Barcelona müthiş bir takım fakat Mourinho gibi bir adamla çalışmak {sevdiğimden midir nedir} beni çok heyecanlandırırdı kuvvetle muhtemel.. Neyse şimdi konumuz takas mevzusu değil zira alan memnun satan memnun artık üstünden bir hayli zaman geçti.


Konumuz Eto'o'nun Barcelona'dan istediği para. İspanya'nın futbolcular sendikası gibi bir kurumu var anladığım kadarıyla. Bu kurumun yönetmeliğindeki kural derki; bir futbolcu transfer olursa bonservis bedelinin %15'i kendisine ödenir. Şimdi Eto'o diyor ki bu para benim hakkım kardeşim verin paramı. Bu bonservis bedeli yaklaşık 3 milyon euro tutuyormuş iyi para açıkçası. Ama Barcelona bu parayı vermeyiz diyor. Sebep olarakta bu kuralın sadece İspanya ligi olan La Liga içerisinde yapılan transferlerde verileceğini söylüyor. Buna benzer bir olayda olmuş İspanya'da. 2008 şubat ayında, Deportivolu Albert Luque, İngiltere'nin Newcastle United kulübüne transfer olduktan sonra, Eto'o olayına benzer bir şekilde, Deportivo'dan bonservis bedelinin yüzde 15'i oranında para istemişti. Mahkeme Luque'yi haklı bulup, Deportivo'nun bu futbolcuya 2.1 milyon Avro ödemesi kararını vermişti. Yani teamül paranın Samuel'e verileceğini söylüyor. Bende bu konuda Eto'o tarafındayım {zaten bu ara bir Barça antipatisi başladı bende hayırlısı bakalım}. Çünkü adam transfer olurken kulübe bir şeyler kazandırıp gidiyor fakat kendisinin bir kazancı olmuyor. Gerçi hepimiz biliyoruz ki Eto'o'nun derdi para falan değil Barcelona'ya kıl o ama işte. Şimdi davalık olacaklar bekleyip göreceğiz mahkemeler kimden yana..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir