11 Eylül 2009 Cuma

Euroobasket 2009: Sırada İspanya Var


Grubu 3 te 3 yapoarak tamamlayan Milli Takımımız ikinci turdaki ilk maçında turnuvanın favorilerden İspanya' ya karşı mücadele edecek. Şimdiye kadar karşılaştığımız bütün rakiplerden daha güçlü bir takım İspanya. Şüphesiz bizi çok zorlu bir maç bekliyor.

İspanya' nın ilk tura mağlubiyetle başlaması ve diğer iki maçını da zorlanarak kazanması favori gösterilen İspanya' yı bir anda eleştrilerin hedefi yaptı. Her ne kadar şimdiye kadar oynadıkları oyun pek umut vermese de İspanya bana göre bu turnuvanın en iyi takımı. Ayrıca turnuvaların havasını da iyi bilirler. Yani işler kötü bile gitse bir anda her şeyi iyiye çevirebilirler.

İspanya' nın 12 kişilik turnuva kadrosu şu oyunculardan oluşuyor:,
Carlos Cabezas
Victor Claver
Rudy Fernandez
Jorge Garbajosa
Pau Gasol
Marc Gasol
Sergio Llull
Raúl López
Alex Mumbru
Juan Carlos Navarro
Felipe Reyes
Ricky Rubio

İlk üç maçlarına baktığımızda takımda sanki Calderon' un eksikliği hissediliyormuş gibi. Rubio ve diğerleri henüz tam olarak onun yerini dolduramadılar ama gittikçe bu görevi daha iyi yapacaklar. Calderon' un eksikliğine rağmen harika guard rotasyonları var. Rubio, Navarro, Rudy, Cabezas, Luili, Lopez çok önemli ve üst düzey oyuncular.

Gasol kardeşlere de ayrı olarak değinmemek olmaz. Özellikle Pau Gasol' ü nasıl savunacağımız çok önemli. Bu maçta Ömer Aşık' a çok ihtiyacımız olacak. Onun erken faul problemine girmesi ya da o gün formsuz olması bütün planlarımızı bozabilir. Çünkü Gasol' ün karşısında Semih ile durmaya çalışırsan kazanma ihtimalin olmaz.

Biz de ise Hedo' nun performansı bu maçta çok önemli. Son maç Hedo kötü başlamıştı ama daha sonra art arda attığı iki üçlükle maçı koparan adam olmuştu. Bu maçta performansı böyle kopuk kopuk değil de sürekli olmalı. Yani her an oyunun içinde olmalı Hedo. Ona belki de en çok bu maçta ihtiyacımız olacak. Benim Hedo' ya güvenim tam. Ersan da ilk üç maçtaki performansını devam ettirmeli. Hücumdaki aktifliği ve savunmadaki agresifliğine İspanya maçında çok ihtiyacımız olacak.

Turnuvada iki guardımız Kerem Tunçeri ve Ender Arslan' dan harika katkılar aldık. Ender Arslan' ı bir gün bu derece düzenli oynarken göreceğiz deseler inanmazdım. Kerem de tecrübesiyle harika işler yapıyor. Bu ikilinin İspanya karşısında da muhteşem performanslarını sürdüreceğini umuyorum.

İspanya gibi bir basketbol ekolüne yenmenin çok zor olduğunu ben de kabul ediyorum ancak kesinlikle imkansız değil. Millerimiz eğer isterlerse bu engeli de aşabilirler. Haydi 12 Dev Adam!

Kalpler senle bir kez daha!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir