11 Eylül 2009 Cuma

Efes Pilsen'in 7. Yabancısı:Santiago

Lacivert-beyazlılar, 33 yaşında ve 2,16 metre boyundaki oyuncuyla 1 yıllık sözleşme imzaladı. FIBA Amerika Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Porto Riko'nun kadrosunda da yer alan Santiago, daha önce Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Phoenix Suns ve Milwaukee Bucks'ta forma giydi.

Kadrosunda altı yabancı bulunan Efes Pilsen bunlara bir yenisini daha ekledi ve Santiago ile anlaştı. Efes Pilsen bu oyuncudan sadece Euroleague maçlarında faydalanabilecek.

Bu transfer aslında Efes Pilsen' in hedefini anlamamıza yardımcı oluyor. Kerem' in cezasından dolayı bir dört numara ile anlaşacaklarını düşünüyordum ama onlar bir pivotu tercih ettiler. Demek ki Kaya' yı ve 3,5 numara diye tabir edilen oyuncular Nachbar ve Shumpert' i 4 numarada görebiliriz bu sezon.

Santiago belki artık eski günlerindeki gibi oynayamayacak ama yine de iyi katkı vereceğini düşünyorum. Şu zamanda yapılacak en iyi hamlelerden biriydi. Efes Pilsen' in Paris bileti almasına umarım yardımcı olacaktır.

Ben bir Ermal hamlesi de bekliyordum aslında Efes' ten. Yerli oyuncunun eksikliğini bir başka yerli oyuncu ile doldurmaları daha iyi olabilirdi. Hem Ermal Efes Pilsen' de oynamış bir oyuncu. Gelip takıma hemen adepte olabilirdi. Sanırım askerlik problemi bu transferi zora sokuyor.

Her zaman söylüyorum. Bu sezon Efes Pilsen benim final four adaylarımdan. Onlar da yaptıkları hamlelerle beni doğruluyorlar. Umarım Kerem de bir an önce takıma döner ve tüm hedeflerine ulaşırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir