19 Eylül 2009 Cumartesi

Fırtına Tam Yol İleri {Trabzonspor:3-1:Antalyaspor}


Trabzon Kaldığı Yerden Devam..
Geçtiğimiz haftaki 6-1'lik Belediye galibiyetinden sonra tüm gözler Trabzon'un üzerine çevrilmişti haftanın açılış maçında. Geçen hafta esip gürleyen ve Abdullah Hoca'nın ekibine gol olup yağan Trabzon'un yaz yağmuru mu yoksa Karadeniz fırtınası mı olduğunu cuma akşamını bekleyip görecektik. Derken cuma akşamı geldi çattı. Trabzon 6. haftanın açılış mücadelesinde Ankara'ların birleş(eme)mesinden en çok çeken takım olan Antalyaspor'u konuk etti. Trabzon ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı maçı 3-1 kazanarak geçen haftaki başarılı performansının tesadüfi olmadığını dosta düşmana ispat eder gibiydi.


Kolbastı Show Yeniden Başladı
Trabzonspor geçtiğimiz sezonu diğer takımların kötü olmasından da yararlanarak 3. olarak bitirmişti. Geçen sezondan akıllarda en çok kalan görüntü ise kazandıkları maçlardan sonra yaptıkları kolbastı showlarıydı. Bu sezona pek iyi başlayamadıkları gibi Avrupa Ligindende elenerek taraftarlarını bir hayli üzdüler. Fakat Sadri Şener seçimlere, muhaliflerine ve istediklerini yapamamasına rağmen görevinin başında dimdik ayaktaydı. Takımı derleyip toparlayan bugünkü izlediğimiz başarılı Trabzon'un temellerini atan isim oldu.

Alanzinho Yine Yedek
Geçtiğimiz sezon transfer edilen Alanzinho'yu ben şahsen çok beğenmiştim. Hatta 2-2 biten Trabzonspor-Galatasaray maçının yıldızına forumda ArdAlanzinho demiştim. Fakat Hugo Bross Alanzinho'dan vazgeçmiş gibi geliyor bana. Zira Alanzinho her maçta yedek neredeyse. Dün akşamki maçta da yedek başlamış ve 90. dakika oyuna dahil olma fırsatı bulabilmişti. Oysa rakip defansı sürekli bozan oyunu ile takımın belkide en çok ihtiyacı olan oyunculardan biri konumunda şu an Alanzinho. Tabi teknik direktör tercihidir yargılamak bize düşmez. Kaldı ki takım Alanzinho olmadan 2 maçta 9 gol attıysa tercihte yanlış değilmiş demek.


Gabric: Uğraşmaya Değecek Adam
Sezon başında transfer döneminde Gabric, Trabzon'u bir hayli zorlamış fakat sonunda alınmıştı. Önceki maçlarda da başarılı oyun sergilese de Gabric'in patlama yaptığı maç Antalyaspor maçı oldu. Adaptasyon sürecini tamamen aşmış olacak ki 2. golün asistini verdi. Gökhan'a çıkardığı 3. gol pasında ise top rakibin ayağından filelerle buluşmamış olsaydı geceyi 2 asist ile tamamlamış olacaktı. Teknik Direktör Bross'un Gabric üzerinde neden bu kadar ısrarlı olduğunu bu akşamki maçta birkez daha anladı futbolseverler şüphesiz. 23 yaşındaki futbolcu eğer elde tutulabilirse geleceğin yıldızlarından birisi olabilir.


Goller
Maçın ilk yarısının büyük bir kısmında Trabzon üstün oyununu sürdürse de gol sesi duyamadık 45 dakika içinde. İlk yarı golsüz bitecek diye düşünürken 2. uzatma dakikasında gelişen Trabzonspor atağında, Selçuk'un orta alandan ceza alanına ortaladığı topla buluşan Umut, kaleci Polat ile karşı karşıya kaldı. Umut'un aşırtma vuruşunda maçın ilk golünü seyrettik. Dakikalar 52'yi gösterirken Gabriç ile iyi paslaşan Colman, ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı ve yerden sert plasesiyle skoru 2-0'a getirdi. 73. dakikada Trabzonspor atağında Gabriç'in ara pasıyla hareketlenen Gökhan Ünal, sol çaprazdan ceza alanına girdi. Kaleye paralel yaptığı vuruşa Jedinak isabetsiz bir şekilde dokununca, top Jedinak'ın kendi kalesine attığı golle filelere gitti ve skor 3-0'a geldi. Trabzonun 3. golünün üstünden 6 dakika geçmişti ki sağ kanattan kullanılan Antalyaspor köşe atışında, kaleci Tony Sylva'nın kararsız kalması sonrası uygun durumda kafayı vuran Orhan Ak, farkı ikiye indirdi.


Gelecek Haftalar
Trabzon haftayı 3 puanla kapatarak Trabzon'daki ilk maçını kazandı. Bordo mavililerin şu anda 10 puanı bulunuyor. Haftaya ise Gençlerbirliği deplasmanına gidecekler. Çıkış o maçta da sürerse Trabzon lige hazır diyebiliriz. Şifo Mehmet'in takımı Antalyaspor ise 6 puan ile 12. sırada bulunuyor. Haftaya kendi evinde Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Bakalım iki takım için gelecek haftalar nasıl geçecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir