19 Eylül 2009 Cumartesi

Arsenal Adebayor'un Üstünü Çizdi

İngiltere Premier Lig'de eski Arsenalli, yeni Manchester City'li futbolcu Emmanuel Adebayor, İngiltere Futbol Federasyonu'nun kendisine verdiği 3 maçlık cezayı haketmediğini ifade etti. 4-2 kazandıkları maç sırasında rakip takım taraftarına yapmış olduğu sevinç gösterisi ve Van Persie'nin suradına atmış olduğu tekme sonrasında bu cezaya çarptırılan Togolu yıldız futbolcu kendisini savundu. Adebayor, "Arsenalli oyuncular maç öncesinde elimi sıkmadı. Arsenal taraftarı 60 dakika bana yönelik olumsuz tezahüratta bulundu. Eski takımımdan 30 milyon dolara transfer olduğumda, Arsene Wenger geri planda kaldı. Kalmam için herhangi bir çaba göstermedi" dedi. Londra ekibindeki eski takım arkadaşlarının kendisine saygısızlık yaptığını belirten Togolu forvet, kötü kabul edilebilecek hiçbir şey yapmadığını; Arsenal'den ayrılmasının kendisinin hatası olmadığını sözlerine ekledi.

Wenger'in felsefesine ve teknik direktörlüğüne büyük saygım var. Önümüzdeki senelerin takımını kuruyor ve elindeki belli bütçeye rağmen harika bir kadro oluşturdu. Takımda genç futbolculara büyük önem veriyor ve izlenilmesi keyif veren bir takım oluşturdu. Wenger zamanında Arsenal'in elinde para verken takımı şampiyon yaptı ayrıca Şampiyonlar Ligi finali de oynattı. Yeni stad yapımından sonra Arsenal'in girdiği borç sonrası küçülme politikası izlediler ve takıma harika genç futbolcular kattılar. Bir yandan da piyasası olan futbolcuları iyi rakamlara başka kulüplere satarak para kazandılar. Adebayor transferi de bir bakıma böyle oldu. Bana geçtiğimiz sezon sorsanız Arsenal'in en iyi üç futbolcusundan birisi Adebayor derdim. Çünkü mükemmel işler yaptı ve Premier Lig'in en iyi golcülerinden birisi oldu. Wenger ondan vazgeçemez derken Adebayor Manchester City yolunu tuttu. Wenger'i başlarda bu transferi gerçekleştirdiği için eleştirdim ama sonrasında Adebayor'un da boşluğunun doldurulabileceğini gördüm. Adebayor satışından Arsenal iyi para kazandı ve mantıklı bir işe imza attı.

Arsenal ile Manchester City ile oynanan maçta Adebayor'u çok gergin gördük. Bu maçta birşeyler ispat etmek istermiş gibi müthiş efor sarfetti. Buna Arsenal taraftarlarının tepkisi de eklenince Adebayor iyice ipin ucunu kaçırdı ve olmadık bir hareket yaptı. Bunun karşılığında da doğal olarak ceza aldı. Arsenal taraftarları Adebayor takımdan ayrıldığı için onu değil yönetimi suçlamalı. Çünkü futbolcuyu satmak için ellerinden geleni yaptılar. Adebayor'da gelen teklife hayır demedi ama onu takımdan göndermeye karar veren Arsenal yönetimi oldu. Adebayor'a bu yüzden gelen tepkileri anlayamam ayrıca Arsenal'li futbolcularında ona tepkilerini asla anlayamam. Adebayor bir anda günah keçisi olmuş gibi görünüyor. Van Persie'ye yapmış olduğu hareket asla affedilemez ama onun da bir yerde patlaması oldu. Adebayor Manchester City'e çok alışmış görünüyor. Arsenal taraftalarınında tepkisi bir bakıma bu olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir