26 Eylül 2009 Cumartesi

Hedef 2010(!)


28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında Türkiye’nin evsahipliği yapacağı Dünya Basketbol Şampiyonası’nın ana sponsoru Beko’nun tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıya, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’in açıklamaları damgasını vurdu.

Taksim Hyatt Regency Oteli’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Demirel, 2010 Dünya Şampiyonası’nda Türk Milli Takımı’nın hedefinin final oynamak olduğunu söyledi ve şampiyonaya 2009 Avrupa Şampiyonası’nda yer almayan eksik oyuncuların da katılacağını belirtti. Demirel, “Arzumuz bu şampiyonada tıpkı 2001’de olduğu gibi final oynamak. Rakiplerimiz çok güçlü gelecek ama biz de eksik oyuncularımızın katılımıyla iddialı olacağız” dedi.


Geçtiğimiz günkü basıl toplasında bu açılamaları yaptı Turgay Demirel. Ben açıklamaları bir milli takımımız açısından bir de Tanjevic açısından değerlendireceğim.

Öncelikle takımımız ile başlarsak: Elimizdeki bu jenerasyonun hala büyük bir turnuvada madalya alamaması bana göre tamamen başımızdakilerin(federasyon başkanı, koç vs...) beceriksizliğidir. Onların egoları yüzünden altın jenerasyonun oyuncuları bir bir milli takımdan kopuyor.

Sonra, başarısızlıların ardından klasik açıklamalarımız: Takım yorgundu, sonun kadar getirebildik ama nefesimiz yetmedi? Niye nefesimiz yetmiyor diye düşündünüz mü hiç? Büyük takımlara bakın bir. 12 oyuncuyu da kullanıyorlar. Bu kadar sık maç trafiğinde bu zorunlu çünkü. Ama biz napıyoruz? Oraya benchte havlu sallasın diye 2-3 tane oyuncu götürüyoruz. Evde kalanlar ise Mehmet Okur, Kaya Peker, Ermal Kortoğluı, Serkan Erdoğan vs... Sonra ya pota altı oyuncularımız faul problemine girdi alternatifimiz yoktu, ya da şutör ihtiyacımız var. Almadığım isimlere bak bakim. Sence pota altında bunlardan iyi alternatifler olabilir mi? Son yıllarda yetiştirdiğimiz iyi şutörlerden biri dışarıda değil mi sizce de?

Şimdi önümüzde yıllardır hazırlık yaptığımız(!) 2010 Dünya Şampiyonası var. Her başarısız geçen turnuvada asıl hedef 2010 dendi durdu. Şimdi ise 2010 geldi çattı. Bakıyorum neye göre asıl hedef 2010? Değişiklik ne olacak diye? Yapılabilecek tek şey. Yıldızları kadroya almak. O zaman da sormazlar mı adama; bunca zaman aklınız nerdeydi diye?

İşin Tanjevic tarafına gelirsek, bu takımı Tanjevic mi kuruyor; Turgay Demirel mi sorusu akıllara takılmıyor değil. Eksik oyunculardan kastın yıldızlar olduğunu anlamak güç değil heralde. Bu açıklamadan benim anladığım Tanjevic, yıldızları kadroya alması için uyarılacak. Peki, Tanjevic bu durumu hazmedecek karekterde bir insan mı? Bekleyip görelim en iyisi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir