27 Eylül 2009 Pazar

Fenerbahçe Tarih Yazıyor {Antalyaspor:1-2:Fenerbahçe}

Turkcell Süper Lig tarihinde en iyi başlangıç 64-65 sezonunda Fenerbahçe tarafından yapılmış ve bu rekor 6 maçın 6'sınında galip gelinmesiyle oluşmuştu. Bugün Fenerbahçe kendi rekorunu egale etmek için çıktı Antalyaspor sahasına. Rekoru getiren isim ise kimsenin değer verip 11'ine koymadığı isim olan Semih'ti. Artık duymak istemediği nöbetçi golcü lakabı üzerine o kadar yapıştı ki bu maçın özetini nöbetçi golcü kelimelerinden başka hiç bir kelime açıklayamaz gibi geliyor. Semih dakikalar 90'ı gösterdiğinde hem rekoru hem liderliği getiriyordu takımına attığı güzel golle. Bu galibiyet Fenerbahçe'nin puanını 21'e çıkarırken Antalyaspor'un puanının 6'da kalmasına neden oluyordu.

Maça Carlos'u yedek bırakarak başlayan Fenerbahçe'nin ilk onbiri; Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Wederson, Cristian, Kazım, Mehmet Topuz, Dos Santos, Alex ve Guiza'dan oluşurken Antalyaspor; Polat, Yalçın, Batak, Ertuğrul, Orhan, Kerim, Jedinak, Sedat, Ali Zitouni, Veysel ve Necati'den oluştu. Maç durgun başlarken ilk atak 9. dakikada Alex'in ayağından geldi. Fakat maç içinde devleşen Polat'ın kurtardığı sayısız pozisyondan sadece ilkiydi bu vuruş. İlk atağın üzerinden henüz 2 dakika geçmişti ki sahnede yine kaptan vardı. Alex bu sefer ayağındaki topu Kazım'a çok güzel bir pasla aktardı. Kazım; ceza sahasının sağ köşesinden şık bir vuruş gerçekleştirerek topu ağlarla buluşturan ilk isim oldu. Golü attıktan sonra Fenerbahçe'nin Antalyaspor üzerinde baskı kurduğu dakikaları izledik. Bu baskıyı kıran isim Ali Zitouni oldu. Gökhan Gönül'ün bir anlık dalgınlığından yararlanarak arkasına sarkan Zitouni gerilerden gelen pası yaptığı kafa vuruşuyla gole çeviren isim oldu. Dakikalar 21'i gösterirken maç yeniden başlamış, iki takımda birbirlerine üstünlük kurma çabası içine girmişti. İki tarafında ataklarına rağmen gol atamıyor olması gerginliği artıran unsur oldu şüphesiz. Özellikle direklerde patlayan şutlar hakikaten dikkat çekici bir unsurdu bu maç için.

İkinci devrede önce Santos sonra da Gökhan'ın sakatlıkları ile zorunlu değişikliklere gitti Daum. Fakat her şerde bir hayır var derler ya o hesap Gökhan'ın yerine oyuna giren Semih maçı kurtaran adam olacaktı her zamanki gibi. Santos'un yerinede bugünlerde adı Yattara takası ile sıkça anılan Uğur Boral girmişti. İlk yarı 1-1'lik eşitlikle geçilirken ikinci yarıya etkili başlayan taraf Fenerbahçe'ydi. Ama Guiza öyle pozisyonları kaçırdı, o kadar çok hata yaptı ki saç baş yoldurdu tüm Fenerbahçe'lilere. 55 ve 78. dakikalarda kaçırdığı goller Guiza'nın en dikkat kaçırdıklarıydı şüphesiz. İki pozisyonda da zoru başarıp topu Polat'ın kucağına attı. Hani yakantop oynardık küçükken. Topu alır vurmak istediklerimize isabet ettirmeye çalışırdık ya işte aynen öyleydi Guiza bu akşam. Antalyaspor kalecisi Polat'a çalıştı bol bol. Bu adamın kaçırdığı goller bir değil beş değil artık. Gerçi benim takımımın işine gelir Fenerbahçe'nin gol atamaması ama ben Semih'e üzülüyorum. 26 yaşına geldi hala bunun yedeği. Yazıktır yahu hakikaten ayıptır! Neyse maça dönelim. Fenerbahçe'nin son 10 dakikada beraberliğe razıyız imajı vermesi dikkat çekiciydi. Tamamen kapandılar ve savunma yapmaya başladılar. Bu geri çekilmeden yararlanmayan Antalyaspor son dakikalarda yapılan atağa engel olamadı. Fenerbahçe'nin bir atak sonrasında ortasahayı rahat geçmesiyle Antalyaspor defansını 4'e 1 yakalamasının ardından da gol geldi. Guiza'nın pasında Semih topa dokunuverdi ve maçın skorunu tayin eden isim oldu.


İki tarafında gergin olduğu gözlenen maçtan galip çıkan taraf Fenerbahçe'ydi. Semih'in golünden sonra çıkan olaylar falan oldu. Fenerbahçe yedek kulübesinden birinin başına bir şeyler isabet etmiş yere yığıldı. Hakeme tepkiler derken maç 2-1 Fenerbahçe üstünlüğü ile bitti. Semih'in kıymetini bilemiyorlar. Sonrada biz Semih için transfer senaryoları yazıyoruz diye kızıyor Fenerbahçe'li arkadaşlarımız. Semih'in bir an önce sürekli oynayacağı bir kulübe gitmesi şart. Ben demiyorum ki Galatasaray'a gelsin. Başka kulüplerde oynasın. Ama Fenerbahçe'de harcanmaması lazım. Herkes için hayırlısı olsun tabi. En çokta Semih için.. Hakem olaylarına pek değinme taraftarı değilimdir. Bu yazıda da değinmeyeceğim. Hakemlerle ilgili diyeceğiniz bir şey varsa yorum sayfamız aktiftir :) Fenerbahçe haftaya Gençlerbirliği'ni konuk edecek. Antalyaspor ise averaj takımı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Sivasspor deplasmanına konuk olacak. İki takımada gelecek maçlarında başarılar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir