29 Eylül 2009 Salı

Herkes Susacak Devler Konuşacak!

Türk futboluna damga vuracak bir olayın resmi başlangıcı bugün yapıldı. Eski futbolcuların kurdukları takımların kendi aralarında yapacakları maçlarla 13 haftalık bir lig maratonu bizi bekliyor. Bugün bir otelde tanıtım toplantısı yapıldı bu konuyla ilgili. Toplantıya televizyon programcısı, sunucusu ve organizasyonun sorumlusu Acun Ilıcalı, turnuvada mücadele edecek takımların kaptanları Sergen Yalçın, Pascal Nouma, Tanju Çolak, Pierre Van Hooijdonk, Elvir Boliç ve Hakan Ünsal ile yorumculuk yapacak olan Rıdvan Dilmen, turnuvanın hakemi Erman Toroğlu ve Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol Projesi İstanbul Sorumlusu Suat Okyar katıldı. Devler Ligi'nde şampiyon olacak takımın toplam 1 milyon lira ödül alacağı açıklandı. Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak olan turnuva 5 turlu lig usulüne göre yapılacak. Her turda 1 takımın eleneceği ve 5. turda da kalan 2 takımın final oynayacağı kaydedildi.

6 eski futbolcunun kaptanlığını yapacağı takımlarda yer alacak eski futbolcular şunlar:

Sergen Yalçın'ın takımı: Gökhan Keskin, Recep Çetin, Ömer Gülen, Kaan Dobra, Sait Cemre Özbalkan, Hakan Yurtvermez, Erkan Avseren, Çetin Kahraman.

Pascal Nouma'nın takımı: Zafer Öğer, Rahim Zafer, Fikret Demirer, Zeki Önatlı, Bayram Bektaş, Tayfur Havutçu, Yusuf Tokaç, Metin Uzun.

Tanju Çolak'ın takımı: Hayrettin Demirbaş, Ergün Penbe, Osman Akyol, Mert Korkmaz, Tayfun Hut, Soner Tolungüç, Hamza Hamzaoğlu, Taner Alpak.

Hakan Ünsal'ın takımı: Ahmet Bulut, Bekir Gür, Ümit Davala, Vedat İnceefe, Ahmet Yıldırım, Uğur Tütüneker, Saffet Akyüz, Mehmet Gönülaçar.

Pierre Van Hooijdonk'un takımı: Nurettin Yıldız, Taygun Erdem, Semih Yuvakuran, Hakan Tecimer, İlker Yağcıoğlu, Sercan Görgülü, Elvir Baliç, Şenol Ustaömer.

Elvir Boliç'in takımı: Yaşar Duran, Saffet Akbaş, Cem Pamiroğlu, Saffet Sancaklı, Atilla Güneş, Kemalettin Şentürk, Zafer Tüzün, Tarık Daşgün.

Toplantıda yapılan fikstür çekiminde, yarın saat 19.00'da Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda başlayacak olan turnuvanın ilk hafta maçları da belli oldu. Buna göre yarın ilk olarak Boliç'in takımıyla Hakan Ünsal'ın takımı karşı karşıya gelecek. 15'er dakikalık 2 devre halinde oynanacak turnuvanın ikinci maçı Tanju'nun takımı ile Nouma'nın takımı, son maçı ise Van Hooijdonk'un takımı ile Sergen'in takımları arasında yapılacak. Benim favori takımım Hakan Ünsal'ın takımı. Ümit var, Vedat var, Uğur Kaptan var.. Hakan Ünsal'da var diyelim hadi ayıp olmasın :) Yıllardır beklenen ve istenen bir turnuvaydı bu. Ünlülerin, eski futbolcuların maçları arada oluyordu da bunun lige dönüştürülüp 13 haftaya yayılması enfes olacak. Acun Ilıcalı nezdinde emeği geçen herkesi kutlamak lazım.

3 yorum:

  1. Son cümlede, "Acun Ilıcalı nezrinde ..." değil "nezdinde" olacak.

    Sizden ricam, imla kurallarına dikkat ediyor olmanız.

    Bu kadar hoş bir blogdaki bu hatalar, mide bulandırmasın. Her daim gelip yorum yapmasalar da sıkı takipçileriniz var.

    YanıtlaSil
  2. Hocam, öncelikle merhaba ve takip ettiğiniz için teşekkürler.

    Yazıyı ben yazmadım ama sanırım imla hatası değil de tuşların yakınlığın kurbanı olduk :) ''r'' ile ''d'' nin konumundan dolayı :)

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle Berkan'ın da dediği gibi bu bir imla hatası değil yazım hatasıdır. Bazı kelimelerin kullanımından ve kulak aşinalığından ileri gelen bir durum sadece. İmlada hata yapmıyor muyum? Evet yapmıyorum yapmam. Bu konuya gerek kendi yazılarımda gerekse Berkan ve Burak'ın yazılarında çok dikkat eder ve elimden geldiğince her yazıyı denetlemeye çalışırım. Arkadaşlarımın bu konuda beni yanlış anlamayacağını bilirim çünkü.

    İyi olsun, kötü olsun her türlü eleştiri başımızın üstünedir. Ama koca yazıda tek bir harften doğan hatayı mide bulandıyor.. diye nitelemekte benim midemi bulandırdı :) Uyarınız ve düzelttiğiniz için tekrar teşekkürler. Yazıda da düzeltelim başkalarının midesi bulanmasın :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir