23 Eylül 2009 Çarşamba

Herkese Bir Haller Oluyor

Bu sloganı malum reklamdan tanıyosunuzdur. Velet gelir ablasının gitarının telini koparır, annesinin porselenlerini kırar, okuldan şikayet etmek için babasını ararlar fakat hiç birisi oralı olmaz. Herkes çikolata yerken kendinden geçer. Gerçi uslanmaz bir çikolata arsızı olarak bu durumu benim anlayabilmem çok zor olmuyor ama :) Konumuz bu çikolata reklamı değil. Bu hafta çeşitli futbol karşılaşmalarında hakeminden futbolcusuna teknik direktörüne kadar "herkese bi halley oldu" bakalım kimlere neler olmuş;


İsviçreli hakem Busacca; zatı muhteremi tanımayanınız yoktur. Fifa'nın elit hakemlerinden birisidir kendisi ve bir çok önemli maçta da görev almıştır bugüne kadar. Hafta sonu oynanan bir maçta ise fotoğrafta gördüğünüz hareketi yaptı. Baden-Young Boys kupa maçında düdük çalan ünlü hakeme deplasman ekibi Young Boys taraftarının yaptığı küfürlü tezahürat Busacca'yı çileden çıkardı. Tribünlere orta parmağını gösteren İsviçreli hakem karşılaşma sonrasında bu hareketi yaptığını inkar etti ancak olay anının fotoğraflarını görünce özür dilemek zorunda kaldı ancak 3 hafta ceza almaktan kurtulamadı.

Fotoğraf makinelerinin ikinci kurbanı ise Pep Guardiola; yukarıdaki fotoğraf geçtiğimiz hafta içi oynanan Inter-Barcelona Şampiyonlar Ligi grup maçında çekildi. Pep taktik verirken baş parmağı yanlışlıkla işaret ve orta parmağının arasına kaçmış :) Bu fotoğraftan çok güzel fotoğraf konuşturma olurdu ya neyse. Allahtan Mourinho, Guardiola'nın arkasında. Mazallah bu hareketi görseydi bizim Adanalı neler yapardı antrenör çömü Joseph'e tahayyül edemiyorum :)

Gelelim futbolculara; İngiltere'de Carling Kupasında Arsenal ile West Bromwich maç yaptı. Arsenal 2-0 kazandı maçı fakat maça damgasını vuran yukarıdaki fotoğraf oldu. Bir dönem Arsenal forması giyen ve 2004'te bu takımdan ayrılan Jerome Thomas, eski kulübüne karşı oynanan maçın 37. dakikasında yaptığı hareketle taraflı tarafsız herkesi şoke etti. Bu dakikada Jack Wilshere ile girdiği pozisyonun ardından yerde kalan genç oyuncuya elini uzatan Thomas, Wilshere'ın kendisini reddetmesi üzerine sinirlerine hakim olamadı ve 17 yaşındaki oyuncuya tokat attı. Tokadın ardından Wilshere acıyla yere düşerken, maçın hakemi de Thomas'ı kırmızı kartla cezalandırdı. 37. dakikadan sonra 10 kişi kalan West Bromwich Albion takımı, Arsenal'e karşı koyamayarak maçtan 2-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Bacak kadar çocukla ne alıp veremediği varsa artık..

Son resim ise Manchester derbisinden. Manchester City'de geçtiğimiz hafta Adebayor yaptığı sportmenlik dışı hareketlerle 3 maç ceza almıştı hatırlarsınız. Bu hafta oynanan derbide ise Bellamy olaya karıştı. Fotoğrafta görüyorsunuz yumruğunu. Adebayor'dan sonra 3 maçta Bellamy'ye gelecek gibi. Tabi City teknik heyeti Adebayor'un ardından bir golcüsünü daha bu vesile ile kaybedecek. Blogumuzun Bellamy'cisi Burak Eren ne diyecek acaba bu duruma (:p)

ps: Fotoğrafların çoğu Pennearabiata'dan alıntıdır.

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir