6 Eylül 2009 Pazar

Isinbayeva, Sanya Richards, Bekele = Bir Milyon Dolar

Bu sezon oldukça heyecanlı geçen Atletizm sezonunda Golden League'in 6 ayağında birden galibiyete ulaşan atletler bir milyon dolarlık jackpot ödülünü paylaşmış oldular. Sırıkla atlamada Yelena Isinbayeva, bayanlar 400 metrede Sanya Richards ve erkekler 5000 metrede ise Kenenisa Bekele ödülü paylaşmış oldular. Usain Bolt ise bu yarışa katılması durumunda ödülün mutlak sahibi olacaktı ama o ve diğer büyük atletler genelde Golden Leauge'leri şampiyonalara hazırlık amacıyla konuşuyorlar. Golden Leauge yaz döneminde biz Atletizm seveler için çok iyi bir organizasyon ve ödülleride hak eden isimlerin kazanması benim için ayrı bir sevinç kaynağı oldu.

Isinbayeva'nın bu sezon oldukça formsuz olduğundan sürekli bahsettik. Golden League'nin önceki ayaklarını kazandığında eski derecelerinin oldukça gerisindeydi. Bu form düşüşü Dünya Şampiyonasına kadar uzandı ve herkes rekor beklerken o sıfır çekerek gözyaşlarına boğuldu. Çoğu insanın kafasında artık Isinbayeva devri bitti sorusu oluşurken Zürih'ye Dünya rekorunu kırarak bu dalda rakipsiz olduğunu göstermişti. Son ayak olan Brüksel'de ise kendisini zorlamayıp 4.70 atlayarak birinci geldi ve jackpottan payını aldı.

Sanya Richards ise uzun zamandır 400 metreye damgasını vuruyordu ama Dünya Şampiyonası'nda bir türlü istediğini alamıyordu. Berlin'de altın madalya alarak bu şanssızlığını kırmıştı. Ayrıca Golden Leauge'de bütün ayakları kazanarakta ne kadar formda ve çıkışta bir atlet olduğunu gösteriyordu. Son ayak Brüksel'de 48.83 ile yarışı birinci tamamlayarak ödülden payını aldı. Ayrıca 2 sezon öncede Isinbayeva ile birlikte jackpotu paylaşmışlardı.

Kenenisa Bekele ise uzun zamandır 5000 metreye ambargo koydu diyebiliriz. Yarışları kafasına göre koşuyor, birinci geliyor kimse de ona henüz rakip olamadı. 5000 metre aslında zor ve yıpratıcı bir dal olma özelliğini taşıyor. Bu sezon Bekele birçok yarışta yer aldı ama performansından asla birşey kaybetmedi. Yani arada sırada vitesi küçükteyim biraz daha rahat yarışayım demedi. Golden League'nin beş ayağını kazandıktan sonra son ayak olan Brüksel'de 12 dakika 55.31 gelerek jackpottan son payını alan isim oldu.

Usain Bolt ise şovlarına devam ediyor. Birçok ülkeye gidip boy gösteriyor ve Dünya Şampiyonası'nda ortalığı süpürmenin tadını doyasıya çıkartıyor. Brüksel'de de şovuna devam etti ve 200 metrede yarışarak 19.57 ile birinci oldu. Bolt bu sezon 200 metreye fazla hazırlanmadığını söylüyordu ama Berlin'de Dünya rekorunu kırmayı başardı. Ben 100 metrenin aksine 200 metrede daha sansasyonal bir rekor bekliyorum. 100 metrede ise Powell kazanmayı hatırlayıp birinci oldu. Uzun zamandır Bolt ve Tyson Gay'in arkasında kalan Powell Bolt'un da yokluğunu fırsat bilerek Tyson Gay'i geçmeyi başardı. Brüksel'de ayrıca atletizmin en eski dünya rekoru kırıldı. William Biwott, Gideon Gathimba, Geoffrey Rono ve Augustine Choge, 4 çarpı 1500 metrede yeni bir rekora imza attı. Kenyalı atletler, 14 dakika 36.23 saniyelik dereceleriyle, Almanya'nın 32 yıldır kırılamayan eski dünya rekorunu 2 buçuk saniyeden fazla geliştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir