6 Eylül 2009 Pazar

Eurobasket 2009 İlk Hedef Litvanya


A Milli Erkek Basketbol Takımımız Avrupa Şampiyonası ilk maçında yarın saat 22.15' te Litvanya ile karşılaşacak. Gruptaki en önemli maçına çıkacak olan millilerimizden turnuvaya güzel bir başlangıç yapmalarını bekliyoruz.

Bildiğiniz gibi kadrı 13 kişiydi ve Fatih Solak' ın kadrodan çıkarılmasıyla Avrupa Şampiyonası' nda oynayacak oyuncular kesinlik kazandı. Kadromuzdaki oyuncular: Barış Hersek, Engin Atsür, Ender Arslan, Kerem Tunçeri, Sinan Güler, Oğuz Savaş, Ömer Aşık, Semih Erden, Ömer Onan, Ersan İlyasova, Bekir Yarangüme ve Kaptan Hidayet Türkoğlu.

Litvanya bu şampiyonaya gelirken birçok önemli oyuncusundan yoksun. Jasikevicius, Kaukenas, Macijauskas, Siskauskas gibi süperstarlardan faydalanamayacaklar. Bu tabiki bizim için bir avantaj ama ne kadar eksik olursa olsun; Litvanya Litvanya' dır. Her zaman basketbolda bir ekoldür. Biz bunu bilerek; bu ciddiyetle sahaya çıkmalıyız.

Milli takımızın maçta en büyük kozu Hidayet ve Ersan olacak. Bu iki oyuncunun iyi performans sergileyeceğini tahmin etmek zor değil. Burada önemli olan diğer oyuncularımızın Hidayet ve Ersan' a yardımları olacak. Skor dağılımını eğer iyi yapabilirsek yani dediğim gibi skor konusunda oyuncularımızın yardım alabilirse ve savunmada da işleri sıkı tutarsak Litvanya' yı yenmememiz için hiçbir sebep yok. Başarılar Milli Takım!

1 yorum:

  1. Takımın durumu şu an çok iyi değil öyle çok zorlu maçlarda oynamadık buna rağmen yine de takımımız zorlandı. Rakip litvanya ve bence grubun en güçlü takımı ve grubun en iddaalısı bu maçı kalitemizle değil ancak hırsımızla kazanırsak kazanırık yoksa işimzi çok zor olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir