19 Eylül 2009 Cumartesi

Kırmızı mı? Mavi mi? {Manchester Derbisi Öncesi}


Transfer döneminden beri beklediğim gün nihayet geldi. Ferguson ile anlaşamayan Tevez'in Manchester City'ye gitmesi, ardından Ferguson ile basın yollu birbirlerine laf söyleyerek polemik yaşamaları, yıllardır süregelen bu çekişmeye Manchester'daki sokak tabelalarının karışması bile gündeme geldi anımsarsınız. Sonra Premier Lig fikstürü çekildi ve bu sene adeta insan eliyle ayarlanmış gibi görünen fikstürlerden birine daha imza atıldı. Premier Ligin 6. hafta mücadelesi Manchester United ile Manchester City arasında olacak ve maç Old Trafford'da oynanacaktı. Tıpkı Inter-Barcelona maçı gibi.. Tıpkı Milan-Real Madrid maçı gibi..


Kırmızılar
Manchester'ın kırmızı yakası olan Manchester United 3 sezondur Premier Lig ipini göğüslüyor. Bu senede şampiyonluğun en büyük adaylarından tabiki. Eğer bu sezonda şampiyonluğa ulaşırlarsa İngiltere tarihinin 4 sene üst üste şampiyon olan ilk ekibi olacaklar. Ayrıca ezeli rakip Liverpool'un en çok şampiyon olan takım ünvanınıda söke söke alacaklar. Man U sezon başında Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez gibi isimleri satmış olabilir fakat Manchester'ın ve Ferguson'un işi bu aslında. Bir oyuncuyu alır parlatır, köpürtür sonra müthiş bir paraya satarak kulübün Dünyanın en zengin futbol takımı olmasına katkı sağlar. Sir bu konuda kimse ile kıyaslanmayacak kadar başarılı. Ronaldo ile Tevez gönderilmiş olabilir ama yerine yeni köpürtülecek futbolcular olan Obertan ve Valencia alındı. Nani'yi saymıyorum bile o zaten şeytan oldu bile. Hala çok içime sinmemekle birlikte Owen'ın da ne kadar başarılı bir futbolcu olduğunu biliyoruz.

Maviler
2002-2003 sezonunda Premier Lig'e yükselen Manchester'ın mavi yakası olan City tarafı ise 1960'lardan beri ligde istediği sonuçlara ulaşamıyorlar. Fakat Arap Şehyleri tarafından satın alındıktan sonra patlama yaptılar. Transfer dönemlerinin ücretleri astronomik boyutlara ulaştırarak antipati toplayan ama bir o kadarda başarılı transfer politikası çizen City geçtiğimiz sezonu 10. sırada tamamladılar. Takım Galli teknik adam Mark Hughes'e emanet edilmiş durumda. Hughes'in kariyerine baktığımızda Blackburn Rovers'da kısıtlı imkanlarla müthiş işler yaptığını görüyoruz. Bu sene başında tabiri caizse gördüğü forveti istedi, istediği forveti aldı. Ne kadar eleştirsekte müthiş bir kadro kurdukları konusunda hepimiz hem fikiriz büyük ihtimalle. Geçen sezonki inişli çıkışlı grafiği bu sezon daha normal hale getirip Uefa'da oynanacak çeyrek finalden daha büyük bir başarıya imza atmak istedikleri su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Ligdeki Durumlar
Ev sahibi Manchester United oynadığı 5 maçın 4'ünü kazandı. İlk maçta Birmingham'a yenilmelerinin ardından ligde puan kayıpları yok. Hafta içi başlayan Şampiyonlar Ligi'nde ise Beşiktaş'ı İnönü'de zorlansalar da 1-0 yenmeyi başardılar. Ligde Arsenal'i 2-1, Tottenham'ı ise 3-1 mağlup ettiler en son oynadıkları 2 karşılaşmada. Manchester City ise 5 haftada 4 maç yaptı. Oynadığı 4 maçın 4'ünü de kazandı. Ligde en son Arsenal'i evinde konuk etti ve 4-2 kazanarak geçtiğimiz haftanın takımı oldu Premier Ligde. İki takım arasında 151 maç oynandı. Bu maçların 61'inde United, 41'inde City galip gelirken 49 karşılaşmada taraflar eşitliği bozamadı. Kendi aralarında oynadıkları son 5 lig maçının 3'ünü Man U kazandı. Şeytanların eksikleri sakat olan Van Der Sar, Owen, Obertan ve Hargreaves. Ayrıca geçtiğimiz hafta kırmızı kart gören Scholes'ta cezalı durumda. Kaptanın durumu ise maç saatinde belli olacak. Mavilerin eksikleri ise sakat olan Robinho, Benjani Mwaruwari ve cezalı olan Adebayor. Tevez'in durumu ise maç saatinde belli olacakmış yapılan açıklamaya göre. Alex Ferguson "Tevez'in olup olmaması benim için pek bir şey değiştirmiyor." diye bir cümle sarfetti maçtan önce. Tevez eğer oynarsa bu maçta bambaşka bir psikoloji içinde olacak şüphesiz. Old Trafford'da kötü tezahurata maruz kalmayacağını düşünüyorum ben. Zira gitmeyi kendisi istemedi Ferguson ile anlaşamadığı için ayrılmak durumunda kaldı.

Maç Yayını
Maç öncesi son durumlar bunlar. Maç yarın 15:30'da oynanacak. Premier Lig yayın hakları Digiturk'un elinde. Dev maç Digiturk kanallarından Spormax'te naklen yayınlanacak. Digiturk'u olmayan çoğunluk ise (ki bunlara bende dahilim) bayram olmasına rağmen maçı internetten takip edeceğiz. Ben bu maçta kırmızılardan yanayım her zamanki gibi. Maç eksiğine rağmen City ile puanı aynı United'ın yani City eksik maçını oynasa ve kazansa United'ın üstünde yer alacak puan tablosunda. Açıkçası bu pek katlanılabilecek bir durum değil :) Ayrıca geçtiğimiz sezonki şampiyonluğun en büyük nedeni olan şey Old Trafford'da sezon içinde sadece 7 puan kaybedilmesiydi. Toplanabilecek 57 puanın 50'sini almıştı United. Old Trafford'da maç kaybetmemeli ki yine şampiyonluğa oynayabilsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir