13 Eylül 2009 Pazar

NBA Haber Turu

Futbol gündemiyle uzun süre boğuşmaktan NBA yazmaya pek fırsatım olmadı. Süper bir NBA izleyicisi sayılmasamda basketbolu çok seviyorum ve özellikle NBA en büyük hobilerimden birisi. Önemli takaslar sezonun bitmesiyle beraber gerçekleştiğinden NBA derin bir uykuya daldı gibi. Bizleri heyecanlandıran takas haberleri artık pek gerçekleşmiyor. Üstelik araya Eurobasket'te girdiğinden basketbol gündemi Avrupa'ya kaymış durumda. Bizde bu yüzden çok fazla NBA yazamadık. Ama birkaç günün haberlerinden bir kolaj yazayım kendimce fikirlerimi belirteyim dedim. Benim ilgimi çeken haberlere bakacak olursak:

Allen Iverson Memphis'te

Iverson için bir devrin son günleri desek yanılmayız aslında. Basketboluyla olsun karakteriyle olsun benim NBA'de en sevdiğim basketbolculardan birisi oldu. Çaylak sezonunda Michael Jordan'a yaptığı crosseverla ilgimi çekti ve uzun süre onu Philadelphia 76ers formasıyla izledik. Philadelphia'da efsane oldu, NBA'in gelmiş geçmiş en büyük skorerlerinden birisi oldu, Philadelphia'da NBA finali oynadı ama istediği yüzüğe bir türlü ulaşamadı. Sonrasında Denver'a takas oldu orada Carmelo ile liderlik yarışına falan girdi derken yolu Detroit'e düştü. Pistons Iverson kumarı oynadı tutmayınca da Iverson 34 yaşına da geldiğinden artık biraz geriye çekildi. Düşünün geçen sezon 21 milyon dolar kazanan Iverson şimdi Memphis'le 1 yıl için 3.5 milyon dolarlık teklifi kabul etti. Iverson basketbol oynamak istiyor ve kendini ifade edebilecek hala lider olabilecek bir takıma gitmek istiyordu. Onu bunca isteyen takım olmasına rağmen herhangi bir takımla anlaşmak için çok fazla bekledi. Ben bir ara Avrupa'ya gelir mi diye düşündüm ama o da olmadı. Gelseydi buralarda farklı heyecan olacaktı ve o aldığı paranın çok daha fazlasını kazanacaktı ama o NBA'de kaldı. 

Iverson'un en başarılı olduğu zamanlara baktığımızda etrafında iyi oyuncular olmasına rağmen tekti diyebiliriz. Yani yanında Iverson kalitesinde yardımcı birisini hiçbir zaman bulamadı. Denver zamanında Carmelo falam vardı ama ikisi de skorer olduğundan tam bir karmaşa yaşandı. Iverson 34 yaşına gelsede hala büyük bir skorer ve tek başına maç kazanabilecek kapasiteye sahip. Memphis'in kadrosuna baktığımızda genç ve rol oyuncu sayısının çok fazla olduğunu görebiliyoruz. Özellikle Iverson'un R.Gay ve O.J Mayo gibi isimlere tecrübesiyle büyük katkı yapabileceğini şimdiden söyleyebiliriz. Ayrıca Thaabet, Marc Gasol gibi genç ve iki önemli uzunda kadrolarında bulunuyor. Zach Randolph'yi de unutmamak gerekiyor. Kariyeri son dönemlerde düşüş içerisinde olsada NBA'in önemli uzunlarından birisi. Memphis ligin gelecek vaad eden kadrolarından birisi durumunda. Bu kadroya Iverson gibi tecrübeli ve kaliteli bir isimde kattıkları için çok daha güçlendiler. Benim düşündüğüm nokta işin hücum anlamında büyük potansiyel oldular ama savunma tarafında ne yapacaklar merak konusu. Çünkü bu kadro pek savunma yapacak bir kadro değil.

Bruce Bowen'ın Emekliliği

Çoğu kişi fazla sevmez bu adamı ama benim çok sevdiğim basketbolculardan birisiydi. Özellikle Spurs'un hanedanlık dönemlerinde yaptığı savunmayla çoğu yıldıza illallah dedirten bir isimdi. 12 sezon boyunca NBA'de oynadı ama yıldız olduğu dönemler Spurs'da geçirdiği zamanlardı. Tam beş kere NBA'in savunma beşine seçilmişti. 38 yaşına gelen Bowen'ın ayakları artık eskisi kadar hızlı değildi. Zaten Spurs'de de benchin derinliklerine inmişti. Yine de şampiyonluğu oynayan bir takımın benchinde oturmasında yarar olabilirdi. 10 dakika bile oynasa geçirdiği o 10 dakikada önemli işler yapabilecek durumu vardı. Zaten kendiside hala üst düzey mücadele yapabilirdim demiş. San Antonio'da 8 sezon geçirdikten sonra 3 şampiyonluk yaşadıktan sonra basketbolu bırakmakta en doğrusuydu. Biliyorsunuz Spurs Jefferson karşılığında Bowen'ı Milwaukee'ye göndermişti.

S-Jax'in Şampiyonluk İsteği

Bu haberin üstünden biraz geçti ama bunu yazmak istedim. Stephon Jackson NBA'de benim en çok sevdiğim basketbolcuların başında geliyor. Çünkü ben bir Indiana Pacers taraftarıyım ben onun Pacers'da oynadığı zamanları asla unutamam. Pacers kariyerini dolu dolu yaşadı diyebilirim. Kavgalara da karıştı, takımını çoğu zaman iptende aldı ama Golden Stage ile yaşanan büyük takasta takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Ben onun her zaman Pacers'ı çok sevdiğini düşünmüşümdür. Hatta Pacers'a karşı oynadığı ilk maçta müthiş oynamıştı ve o oyununu bile Pacers'ı çok sevmesine yormuştum nedense. Neyse habere geçersek S-Jax artık 31 yaşına geldiğini ve şampiyonluğu oynayacak bir takımda oynamak istediğini belirtmiş. Golden Stage'nin kadrosuna baktığımızda S-Jack takımın yıldızı durumunda. S-Jax çoğu takımda takımın ikinci veya üçüncü en önemli oyuncusu olacakken veya iyi bir rol oyuncusu olabilecekken Golden Stage'nin yıldızı durumunda. Buradan Golden Stage'nin kadrosunun ne kadar kötü olduğunun sonucunu çıkartabiliriz. Golden Stage Jackson'a güvenerek onun üstüne yatırımlar yaptı aslında S-Jax'in biraz daha takımına bağlı kalması gerekiyordu ama o da şampiyonluk görmek istiyor. Şampiyonluğa oynayacak bir takımda da müthiş işler yapabilir. Bakalım önümüzdeki günler onun için neler gösterecek.

2 yorum:

  1. Burak sanki Iverson ve S-Jax olacak isimler. Sabah mahmurluğu herhalde.

    YanıtlaSil
  2. Sabahtan olur öyle hatalar :D

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir