4 Eylül 2009 Cuma

Nba Takım Analizleri #2 {Orlando Magic}


Dün şampiyon ile başlamıştık; bugün de finalist Orlando ile devam edeceğiz. Bu yazın en hareketli takımlarından biriydi Orlando. Bu yazımızda, yaptıkları hamleleri, ligdeki durumlarının ne olacağı gibi konuları kendimize göre değerlendirmeye çalışacağız.

Geçen sezon Cleveland' ı yenerek doğu şampiyonu oldukar ama finalde Lakers' a kaybettiler. Bu sezona başlarken en merak edilen konu temsilcimiz Hidayet Türkoğlu' nun takımda kalıp kalmayacağı idi. Hidayet kararını ayrılmaktan yana kullandı ve Toronto Raptors ile anlaştı. Hidayet, Orlando sisteminde kilit oyunculardan biriydi. Bir guard gibi top sürebiliyor, pota altına çok güzel toplar indirip Howard' ı besliyordu. Takımda Howard' ı en iyi kullanan oyuncu Hidayet' ti. Şüphesiz, takım Hedo' yu arayacak ama Orlando GM' i Otis Smith de yaz boyu boş durmadı ve eksikleri kapatmak; daha iddialı bir takım kurmak için elinden geleni yaptı.

En çok ses getiren hamleleri, Nets' in süperstarı Vince Carter' dı. Bu hamle herkes tarafından çok tartışıldı ve bir çok kişi takasın Orlando' yu geriye götüreceğini söylüyordu. Carter' a karşılık Nets' e Courtney Lee, Tony Battie ve Rafer Alston yollandı; Ryan Andersson ise Carter' la beraber Orlando' nun yolunu tuttu. İçlerinden özellikle Lee' nin oyununu beğeniyordum ben. Takımı ateşliyordu. Alston' ın gidişi etkilemez Orlando' yu. Zaten kalsaydı bile benchte kalmayı kabulleneceğini sanmıyorum.

Diğer bir hamleleri de Suns' ın takımda tutmadığı Matt Barnes oldu. Barnes hamlesi Orlando için çok iyi bir hamle. Oyunun iki tarafında da takımı ateşleyecek bir oyuncu. Bu hamle ile benchleri çok kuvvetlendi.

Bir diğer iyi hamleleri de Brandos Bass' tı. Bass oyunun iki tarafında da dengeleri değiştirebilecek bir oyuncu. Ryan Andersson ile o bölgeyi idare edip, Lewis' i dört numara oynamaktan kurtaracaklarını düşünüyorum.

Ayrıca Marcin Gortat' ı kadroda tuttular. Gortat o paraya kesinlikle değmezdi diye düşünüyorum. Bu yaz yaptıkları en kötü hamle bu oldu bana göre. O para ile daha iyi bir uzun ile anlaşılırdı. Ayrıca Jason Williams' ta bir yıl ara verdikten sonra, Orlando forması ile basketbola geri döndü. Bench derinliği adına yapılmış bir hamle. Nelson' un arkasında 10 dakika civarı süre alaır büyük ihttimal.

Orlando Kadrosu:
Jameer Nelson-Jason Williams-Anthony Johnson
Vince Carter-Mickael Pietrus-JJ Redick
Rashard Lewis-Matt Barnes
Brandon Bass-Ryan Anderson
Dwight Howard-Marcin Gortat

Çok iyi bir kadro bence. Hem ilk beş hem de bench çok kuvvetli. Orlando-Cleveland-Boston üçlüsü doğu finali için en büyük adaylar. Benim tahminim Boston-Cleveland oynar ama Orlando' yu da kesinlikle yabana atmamak lazım. Her şey olabilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir