4 Eylül 2009 Cuma

Kewell & Galatasaray {Bu Adamın Tılsımı Farklı}

Şu sıralar Galatasaray deyince aklıma gelen futbolcuların başında Kewell gelmeye başladı. Normalde şu takıma baktığında yıldızlar topluluğu ve Kewell'a kadar Arda, Keita, Elano, Baros gibi isimleride sayabiliriz ama Kewell'ın tılsımı bana çok farklı geliyor. Kewell'ın duruşu, yaşayışı, futbola bakışı, profesyonelliği, mücadelesi, gerçek bir takım oyuncusu oluşu gibi sayabileceğim birçok özellik var. Gsmobile reklamında futbol hayatında çok düştüğünü, düşürüldüğünü, yaşadığı sakatlıklar yüzünden kendisine bitti denildiğini ama her seferinde nasıl ayağa kalktığını anlatmıştı. Ayrıca Galatasaray'ın kendisine nasıl sahip çıktığını ve burada yaşadığı arkadaşlıkları anlatıp hepimizi gurulandırmıştı. Kewell benim adıma bir gurur tablosudur. Kewell gibi kariyere sahip kaç tane futbolcu takımın stoper eksiğini görünce sorumluluk almak istiyor ve mevsiki dışında bir yerde forma giymek istiyor. Genelde bazı isimler sorumluluktan kaçınır veya kendi mevkilerinde sorumluluk almak isterler. Ama Kewell stoper oynayabileceğini söylüyor ve elinden geldiğince de büyük mücadele örneği gösteriyor. Bu yüzden Galatasaray deyince aklıma ilk olarak Kewell gelmeye başladı. O futbol oynamasa bile varlığıyla Galatasaray'da bulunması benim için büyük bir şereftir.

Leeds United'in Avrupa'nın prensi diye adlandırıldığı zamanlarda Kewell Leeds'in en önemli futbolcusuydu. O zamanlarda henüz 22 yaşında olan bu futbolcu Avrupa piyasasını sarsacağını belli etmişti. Galatasaray'la oynanan maçlarda kendisine çok sinirlendim, hatta o zamanlar futbolu bugünlerde olduğu gibi düşünemediğim için kendisine kötü sözlerde söylemiştim. Sonuçta bende 13 yaşında bir çocuktum. Yalnız mücadelesine, futboluna her zaman büyük hayranlığım vardı. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'a transfer olduğunu Galatasaray Televizyonunda geçen alt yazıdan öğrenmiştim. Basında hiçbir haberi yayınlanmamıştı ve yine gizlilikle gerçekleşen bir transfer oldu. Düşünsenize koskoca Kewell Galatasaray'a geliyor. Heyecanlanmamak elde değil diyorum. Liverpool'da son zamanlarında oynayamadığı, sakat olduğu için çok eleştirildi ama geçtiğimiz sezon yaptıklarıyla eleştirilere cevabını vermiş oldu. Oz Büyücüsü birçok maçta takımını kurtardı, goller attı ama takım olarak kötü olduğumuz için istenileni veremedik.

Bu sezon Rijkaard'la beraber Kewell bir başka oynuyor. Baktığımızda Kewell yedek oturuyor ve böylesine kaliteli bir futbolcunun normal şartlarda yedek kalınca sorun çıkartacağı tahmin ediliyor. İşte Kewell'ın da farkı burada geliyor. 31 yaşına gelen bu futbolcu bazı sakatlık sorunları nedeniylede maçın genelinde kendini gösteremiyor. Özellikle bu maç serileri uzayınca Kewell'da büyük bir düşüş yaşanıyor. Bu yüzden Kewell'ı oldukça fazla ekonomik kullanmak gerekiyor. Geçtiğimiz sezon Skibbe bunu yapamadı Kewell'a olduğunca fazla yüklendi ve takıma idmanlarda kondüsyon yüklemediği için çok fazla sakatlıklar yaşadık. Bu yüzden Kewell'ın performansında dalgalanmalar çok izledik ve sezonun bir bölümünüde sakat geçirdi. Ayrıca sistem gereğide Arda sol kanatta oynayınca Kewell ters kanatta oynamak zorunda kaldı. Buna rağmen mücadelesiyle bizlere büyük gurur yaşattı.

Kewell'ın bu sezon oynanan neredeyse bütün maçlarda parmağı var. 60. dakikadan sonra sürekli oyuna giriyor ve sol kanatta harika işler çıkartıyor. Gol atıyor, attırıyor, mücadele ediyor yani sürekli hazır durumda. Kewell'ın üst üste oynayacağı zorlu maçlarda olacak bu yüzden Rijkaard onu olduğunca ekonomik kullanmaya özen gösteriyor. Tsubasa izleyenler bilirler Japon Milli Takımında Misugi vardı. Kalbinden rahatsız olduğu için maçlarda sürekli sonradan oyuna girip oyunun kaderini değiştiriyordu. Kewell'ın durumunuda bu olaya çok benzetiyorum. Kewell'da ayrıca durumun farkında ve yedek kalmayı asla sorun etmiyor. Rijkaard'la birlikte harika uyum gösterdiklerini söylemek mümkün. Kewell herşeyden önce takımda bulunan genç, yaşlı bütün futbolcular için harika bir örnek oluşturuyor.

Bu sezon sonunda Kewell'ın sözleşmesi bitiyor ve şu aşamada takımdan ayrılacak gibi görünüyor. Takımdan ayrılsada bizde geçirdiği 2 sezonu ben asla unutmayacağım ve bundan 20 sene sonrada mutlaka anacağım. Harika izlenimler bıraktı, önemli işler başardı. Kewell ailesine çok düşkün bir futbolcu. Karısıda işi gereği İngiltere'de yaşıyor ve çok az görüşüyorlar. Kewell onun yanına dönmek isteyebilir veya farklı bir seçenek kullanabilir. Şu aşamada ülkesi Avustralya'ya kesinlikle dönmeyecektir. Avustralya demişken Kewell'a orada tapıyorlar resmen. Ülkesine döndüğünü düşünüyorumda Avustralya'da o gün bayram ilan edilir herhalde. Galatasaray Kewell'ın kalması için 2 yıllık sözleşme önereceklermiş. Umarım Kewell kabul eder ve takımda kalır. 2 sezon daha Kewell'ı izlemek benim için ayrı bir keyif olacak.

4 yorum:

  1. Elbette benim de diyeceklerim var Kewell'a dair...

    http://kayipzamaninpesinde.blogspot.com/2009/09/galatasarayl-kewell.html

    YanıtlaSil
  2. kal bu sene kal bu sene....

    YanıtlaSil
  3. Profesyonelliğin vücut bulmuş hali bu adam. Aslında onunda delisiyiz :D

    YanıtlaSil
  4. Kewell kalacaktır. Kewell'ın elden kaçırılması Galatasaray'ın yaptığı bu kadar güzel işlere gölge düşüren bir yönetim aptallığı olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir