23 Eylül 2009 Çarşamba

Roberto Carlos: Fazlalık (?)

Real hala yerine sol bek arar.. Roberto Carlos, dile kolay 100'den fazla kez, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi takımının formasını giymiş, attığı golleri fizikçiler çokça tartışmış, olgun dönemlerinde tartışmasız dünyanın en iyi sol beki. Ki bu oyuncudan maksimum değil de medium verim alınacak dönemde transfer oldu Fenerbahçe'ye. 2-0'lık İBB yenilgisiyle başladı Türkiye kariyerine ve ne gariptir ki, 2007'den bu yana ilk kez bir maçta yedek kaldı; o da İBB maçıdır.. Kendisinin yanında oynayan -çoğunlukla Bilica ya da Önder- stoperlere yaşattığı zorluk bir yana, ilerleyen yaşının ve Sevilla maçında yaşadığı sakatlığın onun müthiş hızını azaltmasından dolayı çokça boş kalıyor sol kanadımız. Vederson bu konuda maazallah, sınıfı geçiyor; önce savunma diyor. İlk 11'i aldı Carlos'un elinden..

Sorun şu; Fenerbahçe'ye yavaş yavaş fazlalık olarak gelmeye başlayan Carlos'un geleceği.. Brezilya'nın çeşitli takımlarından teklifler var ve Ocak'ta gitmesi planlanan ilk isim. Yerine alınacak oyuncu kim olacak peki ? Ya da Vederson'a mı tahammül edeceğiz ? Alex'in posterlik ettiği Maxwell cuk otururdu oraya ama o da Barça'da şimdi. Yerli piyasasında, Denizlispor'da sakatlığı tam olarak atlatırsa Çağlar Birinci, Fenerbahçe'ye yakışacak kalibrede bir oyuncu. İsmail Köybaşı keza, olsaydı çok 10 numara hareket olurdu.

10 numara demişken, 10 numara oynayan Özer Hurmacı sol bek mevkiinde görev alabiliyor. Tabi ki bu Z Planı ancak, yine de elde böyle bir alternatifin bulunması hoş. Vederson'un son maçlardaki formu göz önüne alındığında, Carlos'a yol verilip kontejyan açılabilir. Aslında kontejyanın illa dolu olacak diye bir şartta yok. Uğur Boral, sol bek-açık, Vederson sol bek-açık, Andre Santos sol bek-açık, Özer Hurmacı sol bek-açık, 10 numara, sağ açık, libero.. Oyuncular pekala yer değiştirilip oynatılabilir.

Terlik'teki son ize, Daum'un rotasyonu denk gelmişti. Biz burada olasılıklardan bahsediyoruz ancak, Herr Daum; her maç 7-8 adamı ilk 11'de değiştirmiyor. Hatta 9. O yazıyı okuyan anlayacaktır, Daum'un rotasyondan anlamadığını. Belki aklı başına gelir de Özer'i düşünür formsuz Kazım'ın yerine ya da her maç kendini parçalayan Mehmet Topuz'u. Sonuç olarak bakıldığında, Carlos gibi bir dünya yıldızı; Fenerbahçe gibi bir takımda yedek kalıyor. Kurt kocayınca köpeğe maskara oluyor ne yazık ki..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir