28 Eylül 2009 Pazartesi

Sakatlar Ordusu: Houston Rockets


Nba' de sakatlık denince akla direk Houston Rockets gelir. Bunun nedeni şanssızlık mıdır, sağlık ekibindeki problem midir, takım oyuncularının fiziksel yetersizliği midir bilinmez ama her sezona girerken aceba bu sene kaç sakat verecekler, T-mac ve Yao kaç maç dayanabilecek geyikleri döner.

Yao, bildiğiniz gibi geçen sezon play-offlarda LA Lakers maçında sakatlanmıştı. Ciddi ameliyatlar geçirdikten sonra 2009-2010 sezonunun tamamını kaçıracağı açıklandı. Ardından erken dönüş olabilir tarzında haberler çıktı ama bunlara pek inanmıyorum açıkcası. Ya da inandığımızı farz edelim. Erken dönüş olsa bile bu kadar uzun sakatlığın ardından takıma kısa sürede ne verebilirler? En iyisi bu sezonu böyle geçirip, diğer sezona fiziğini kuvvetlendirip girmek. Tabiki doktorları kendisi için en iyi kararı verecektir.

Yao' nun sezonu kapatmasının ardından Houston, Atlanta' dan David Andersen' in haklarını takas etti. Anderssen, Yao' nun yerini doldurabilir mi gibi bir tartışmaya girmeyeceğim çünkü Yao ne kadar eleştirilse de Nba' in en iyi pivotlarından biridir. Andersen alternatiflerden biriydi. Avrupa basketbolunu iyi bilen bir oyuncu. Nba' de tutunabilecek mi bunu zamanla göreceğiz.

Diğer müzmin sakatımız Tracy McGrady nam-ı diğer T-Mac. Onun da her sezon sakatlıklarına alıştık. Geçtiğimiz sezon 35 maç oynayabildi ve 2009-2010 sezonunun yarısından sonra geri dönüşü bekleniyor. Peki bu geri dönüşten sonra Houston T-Mac' ten beklediği verimi alabilir mi? Bana sorarsanız hayır. Çok kırılgan bir oyuncu. Tam iyileşti diyoruz, yeniden sakatlanıveriyor. Ne diyelim, Rox fanlarına bol sabır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir