7 Eylül 2009 Pazartesi

Sürprizler Sürprizler Sürprizler

Amerika Açık Tenis Turnuvasına dün sürpriz sonuçlar hakimdi. Sezonun son Grand Slam'inde bilhassa tek bayanlar kategorisinde favoriler elenmeye devam ediyorlar. Favorilerin elendiği bu zincirin son iki halkası ise; Dünya Klasmanının zirvesindeki iki isim olan ilk sıradaki Rus Dinara Safina ve üçüncü sıradaki Amerika'lı raket Venus Williams Amerika Açık'a veda ettiler. Safina dünkü maçta tek bayanların 3. tur müsabakasında Çek Petra Kvitova ile karşılaştı. Kvitova'ya 6-4, 2-6 ve 7-6 (5)'lık setlerle 2-1 yenilen Safina, turnuvaya veda ederek, hayranlarını üzdü. Safina'nın en büyük handikapı sanırım psikolojik. Diğer turnuvalarda müthiş işler yapabiliyor ama iş Grand Slam'lere gelince ve zorlandığı zaman tabiri caizse tıkanıp kalıyor, demoralize oluyor önce setleri sonrada maçı çok kolay bir şekilde kaybedebiliyor. Serena Williams ise bu sene başarılı gidiyor. Safina'nın tahtı sallantıda bence. Serena bu turnuvada kupa alabilirse eğer Safina'yı birincilikten edebilir.

Günün ikinci sürprizini ise 3 numaralı seri başı Venus Williams gerçekleştirdi. Maçın ilk setini 6-0 Clijters alırken ikinci sette roller değişti, bu kez seti 6-0 alan Venus Willimas oldu. Final setinde rakibinden daha az hata yapan Belçikalı raket, 6-4'le seti lehine çevirdi ve maçtan 2-1 galip ayrıldı. Takip edenler bilirler Clijters 2007'de tenisi bırakmış, emekliliğini almıştı. Fakat bu sene tenisi özlemiş olacak ki geri döndü. Tabi bu mükemmel bir geri dönüştü. Bırakmadan önce Dünya Klasmanının zirvesindeydi Clijters. Şimdi yeniden zirveye çıkabilecek kadar iyi oynuyor. Venus ve Safina'nın turnuvadan elenmesiyle işi bir hayli kolaylaşacak gibi. Sanırım finalin adı Serena Williams-Kim Clijsters olacak.


Erkeklerin sürprizi ise Andy Roddick'ten geldi. Tek erkeklerin 3. tur mücadelesinde ise 5 numaralı seribaşı ABD'yi Andy Roddick, vatandaşı John Isner'e 7-6 (3), 6-3, 3-6, 5-7 ve 7-6 (5)'lık setlerle 3-2 yenilerek, turnuvaya veda etti. Bu maçta da gerçekten mükemmel bir mücadele vardı. Isner, Marsel'i de eleyen isimdi hatırlarsınız. Bu raketin Dünyanın 5 numaralı ismini böyle zorlaması, zorlamayla kalmayıp üstüne birde elemesi bizim için aslında hem bir teselli hemde bir övünme sebebi olacaktır iyi tarafından bakarsak. Düşünsenize İlhan Marsel ile Andy Roddick aynı isim tarafından elenmiş. Isner birde final falan oynarsa sevineceğim sanırım :) Roddick ise sevdiğim raketlerdendir. Onun elenmesine üzüldüğümü söyleyebilirim.

Günün en önemli üç maçı şüphesiz bunlardı. Gelelim diğer maçlara. Rafael Nadal 3. turda karşılaştığı vatandaşı Nicolas Almagro'yu 7-5, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup ederek adını 4. tura yazdırdı. Rafael Nadal 4. turda Gael Monfils ile karşı karşıya gelecek. Turnuvanın 7 numaralı serbaşı raketi Fransız Jo-Wilfried Tsonga ise vatandaşı Julien Benneteau'yu 7-6, 6-2 ve 6-4'lük setlerle geçerek 4. turda Fernando Gonzalez'in rakibi oldu. Sezonun 2 büyük Grand Slam'i olan Wimbledon ve Avustralya Açık turnuvalarının şampiyonu olan bayanlarda dünyanın 2 numaraşı raketi konumunda bulunan Amerikalı raket Serena Williams, 4. turda karşılaştığı Slovakyalı rakibi Daniela Hantuchova'yı 6-2 ve 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup ederek bayanlarda adını çeyrek finale yazdıran isim oldu. Serena Williams çeyrek finalde Vera Zvonareva - Flavia Pennetta eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek.

1 yorum:

  1. Dinara Safina nasıl oldu da hiçbir Grand Slam'i kazanmadan 1 numara oldu anlamış değilim. Hiçbir büyük turnuvayı kazanmadan bir numara olunması biraz garip geliyor doğrusu.

    Kendisinin fiziki üstünlüğü dışında ne oyun zekâsı ne de tekniği mevcuttur. O yüzden bana sürpriz gelmedi :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir