7 Eylül 2009 Pazartesi

TBL Takım Analizleri #3(Türk Telekom)


İlk iki yazımızda Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker' i değerlendirmiştik. Bugün ise 2009-2010 sezonunda Türk Telekom' un neler yapabileceğini değerlendirmeye çalışacağız.

Sezona koç Ercüment Sunter' i bir üst seviyeye çıkarıp koçluk görevine Murat Özyer' i getirerek başladılar. Telekom böylece Ercüment Sunter' den kurtulmuş oldu. Yerine gelen Murat Özyer ise benim en beğendiğim koçlardan. Basketbol bilgisine zaten güveniyorum, buna ek olarak kişiliği ile de harika bir koç. Umarım Galasaray' da iken kendisiniin ayağını kaydıranlara en güzel cevabı Türk Telekom' da kazandığı başarılar ile verir.

Kadrolarından Barış Özcan, Barış Ermiş, Asım Pars, Roderick Blakney, Khalid El-Amin, Kenan Bajramovic, Oscar Torres ayrıldı. İçlerinden en önemli kayıp Bajramovic diye düşünüyorum. Bajramovic' i kadroda tutsalar belki de kendileri için daha iyi olurdu.

Kadrolarına yeni katılan oyuncular ise: Soner Şentürk, Ümit Sonkol (Mersin BŞB), Hüseyin Beşok, Demond Mallet, Andre Owens, Lamayn Wilson. Öncelikle yerli hamlelerini değerlendirirsek Soner Şentürk ligimizin geçen sene en iyi yerli guadrlarındandı. Mallet ve Tutku' nun arkasında forma şansı bulması belki zor ama; şans verilirse bunu iyi kullanacağını düşünüyorum. Ümit Sonkol ise belki pek fazla şans bulamayacak ama görev verildiğinde de çıkıp elinden geleni yapacaktır. Ve Hüseyin Beşok. Onun Galatasaray' dan ayrılması bizi inanılmaz üzdü. Ama yapacak birşey yoktu tabiki. SOnuçta bu profesyonel bir iş ve kendisi için en doğru seçimi yapmalıydı. Hüseyin ilerleyen yaşına rağmen hala takıma katkı verebilecek bir oyuncu. Koç onu iyi kullanabilirse yani sürelerini iyi ayarlayabilirse, Telekom için harika olacak.

Yabancılara gelirsek isim olarak mesela Efes Pilsen' in transferleri kadar yankı uyandırmadılar. Ben de yabancılar hakkında pek bilgili değilim açıkcası. Oyuncuların geçtiğimiz sezonki istatistikleri şu şekilde: Lamayn Williams Fransa' nın Nancy takımında 12.7 sayı, 6.2 ribaund ribaund; Andre Owens Kızılyıldız' da 11 sayı 3,1 ribaunt 2,9 asist; Demond Mallet ise Badalona' da 9.6 sayı 4.6 asist ortalamaları tutturdu.

Kadroları şu şekilde:
Mallet-Tutku-Soner
Owens-Serkan
Bekir-Mutlu
Lang-Wilson
Dudley-Hüseyin

Her yazıda belirttiğim gibi final için Efes' i kafadan yazıyorum. Fenerbahçe Ülker ile Türk Telekom ise diğer finalist olmak için çekişirler. Fenerbahçe Ülker' in kadrosu daha iyi gibi görünse de Türk Telokom' un da final için şansı var. Murat Hoca ve Hüseyin hamlelerinin ardından Türk Telekom benim sempatimi kazandı. Umarım iyi bir sezon geçirirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir