8 Ekim 2009 Perşembe

Alonso'nun Varisi: Kubica

Formula 1'de 2009 sezonunun bitmesine 2 yarış kala gelecek sezon için hazırlıklar yapılmaya başlandı bile. Fernando Alonso'nun Ferrari ile anlaşmasının ardından yerine kimin geçeceği merak konusuydu. İşte bu konu da çözüme kavuştu. 2010 sezonunda Ferrari'nin yeni pilotu Robert Kubica olacak. Renault F1 takım patronu Bob Bell, uzun zamandan beri gözlerinin Kubica üzerinde olduğunu söyledi. Bell "2006'da Formula 1'e giriş yapmasından bu yana o, kendi jenerasyonu içerisinde yetenekleri ile bizim ilgimizi çekti ve onun başardıkları, gelecek sene bizim araçlarımızdan birisini kendisine kazandırdı. Renault'nun hedefleri yüksek ve Robert'in bu hedeflere ulaşmada büyük rol oynayacağını düşünüyoruz." dedi. Kubica ise; "2010 sezonunda Renault'ya katılacağım için oldukça mutluyum. Bu takımla özel bir bağlantım olduğunu düşünüyorum çünkü 2005'te World Series by Renault'da şampiyon oldum. Bu bana takım ile Barcelona'da test yapma şansı vermişti ve Formula 1'e Renault ile başlamıştım. Renault'nun güçlü kazanma düşüncesi bende de var ve onların arkadaşçıl yaklaşımları ve açık tutumları karşısında rahatım. Gelecek sene birlikte gridde ön sıralarda olacağımız konusunda iyimserim ve buna motive oldum, umarım şampiyonluk için mücadele edebiliriz." diyerek yeni takımından duyduğu memnuniyeti anlattı.


Kubica kimdir?
Robert Kubica 7 Aralık 1984 doğumlu Polonya'lı pilottur. Renault ile gelecek sene için anlaşan Kubica şu an Nick Heidfeld ile birlikte BMW Sauber adına yarışmaktadır. 2006'da Jacques Villeneuve'nin takımdan ayrılmasının ardından 2. pilotluğa yükselmiş ve henüz 3. yarışında küsrüye çıkma başarısını göstermiştir. 2006 İtalya Grand Prix'inde 3. oluşu kariyerinin ilk ciddi başarısıdır. 2007'de ciddi bir kaza geçirsede 2008 yılında önce Malezya Grand Prix'inde 2. olmuş sonra da Kanada Grand Prix'inde zirvede yer almıştır. Kubica 2009'un bitimine 2 yarış kala 12. sırada bulunuyor.

Şimdi gelecek sezonki Formula heyecanı takip edenlerini sarmaya başladı. İki büyük rakip bu sene çekişeceğe benziyor. Ferrari ile Mercedes'in gelecek sene oluşan takımlarına baksanıza;

Felipe Massa & Fernando Alonso; Ferrari
Lewis Hamilton & Kimi Raikkonen {kuvvetle muhtemel}; McLaren Mercedes

ps: Son olarak; Erbo bu konuyu foto-roman olarak enfes anlatmış bir gidin bakın derim :)) Erbo'nun Bir Formula 1 Fotoromanı yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir