8 Ekim 2009 Perşembe

Florya'nın Hamuru

Galatasaray Metin Oktay Tesislerini Büyük Çekmece'ye taşıyor. Önceki gün bu konu resmiyete döküldü anlaşmalar falan yapıldı biliyorsunuz. Anlaşma yazısına burdan ulaşabilirsiniz. Galatasaray dergisinin Ekim ayı sayısında Florya'nın Hamuru başlıklı bir yazı vardı. Okurken hem gözlerim doldu, hemde bu yazıyı sadece dergiyi alıp okuyanlar değil tüm Galatasaray'lılar okusun istedim. Florya'da 23 Nisanlar kutlanır. Herkes ailesini getirir izin dahilinde tabii. Her yerde bir yavru aslana rastlayabilirsiniz mesela. İşte Galatasaray'daki birlik beraberlik nereden geliyor? Bu Florya bizim evimiz lakırdıları nasıl bu kadar samimi oluyor? Florya'daki aile havasının kaynağı ne? Bu 3 sorunun ve benzerlerinin en güzel cevabı olsa gerek birazdan yazacağım anektod.
Galatasaray'da kaptanlığa getirilen Arda Turan'ın ilk icraatlerinden birinin, genç oyuncu Emre Çolak'a araba hediye etmek olduğu söyleniyor. Yurt dışı kampında parlayan ancak ardından A takımda kendine yer bulamayan Emre'ye güzel bir jestte bulunmuş Arda. Arda'nın gençliği sırasında da Emre Belözoğlu arabasını vermişti ona.
Bu jest kültürünün evveliyatı da var tabii. TSYD Yönetim Kurulu'nda görev aldığı dönemde yapılan bir yemek toplantısında Ayhan Bermek anlatmıştı.
Emre Belözoğlu yeni yeni parladığı dönemlerde Beşiktaş'a harika bir frikik golü atıyor. Bu gol onun kariyerinin dönüm noktalarından biri. O hafta teknik direktör Fatih Terim, Emre'nin kolunda çok pahalı bir saat görüyor. Şaşırıyor. Bu saati Arif Erdem'in hediye ettiğini öğrenince şaşkınlığı daha da artıyor. Arif, "Derbi golü attı, ödülü hak etti. Motive etmek için verdim" diyor. Jest üstadı Terim, "Ben bunu nasıl düşünemedim" diyerek bu kez kendi saatini Arif'e hediye ediyor.
Hep soruyorlar ya, Galatasaray'daki bu birlik-beraberlik, arkadaşlık nereden geliyor diye. Florya'nın hamurunda var, oradan geliyor..
Galatasaray Dergisi Ekim Sayısı
Sayfa; 51
Okurken gözlerim doldu :) Çok hoşuma gitti. Galatasaray'lı olmanın, bu takımın ucundan, kıyısından bir yerlerinden tutunmanın mutluluğunu yaşadım tekrar. Dilerim Florya'nın hamuru'nu Büyük Çekmece'ye de taşırız. Metin Oktay Tesisleri her branşta sporcu yetiştiren bir spor kompleksine dönüşür. Büyük Çekmece yeniden hayırlı olsun. Florya'ya ve tabii ki Metin Oktay'a yüreğimin en derin yerinden saygı ve sevgilerimle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir