24 Ekim 2009 Cumartesi

Avrupa'dan Futbol Turu

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde lider durumda bulunan FC Barcelona'nın, tecrübeli kaptan Carles Puyol'un sözleşmesini 2013'e kadar uzatmak için anlaşmaya vardığı bildirildi. İspanya basını, ''köpek balığı'' lakaplı 31 yaşındaki ünlü futbolcunun menajeri ile kulüp arasında yürütülen görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini ve sözleşmenin 2013 Haziran ayına kadar uzatılması için ön anlaşmanın sağlandığını duyurdu. Gerek Puyol gerekse Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola, sözleşmenin uzatılması konusunda anlaşma sağlandığı haberini doğruladı.

Puyol sezon başında biri Türk olmak üzere üç takımdan cazip teklifler aldığını ama Barcelona'dan ayrılmayı hiç düşünmediğini söylemiş. Zaten futbol olarak kariyerinin zirvesinde ve oynayabileceği en büyük takımda oynuyor. Ayrı olarak kulübün altyapısından yetiştiği için Barcelona şehriyle özdeşleşmiş durumda. Kariyerine baktığımızda da Barcelona'dan başka bir kulüpte oynamadığını görüyoruz. Bayrak futbolcular diyorsak Puyol'da bu futbolcuların en baş sırasında geliyor. Manchester City Terry'den yüz bulamayınca Puyol'a teklifler yapmıştı ama istediğini bir türlü alamadı. Barcelona ise kaptanıyla şimdiden kontratını yenileyip futbolcununda kafasını oldukça rahatlattılar. Ben Puyol'un mücadelesini, hırsını Barcelona'da oynarken görmek istiyorum. Puyol'u başka bir takımın formasıyla düşünemediğim için iyiki Barcelona'da kaldı diyorum. Belki Manchester City'nin önerdiği yıllık ücreti alamayacak ama kulübüne böylesine bağlı futbolculara her zaman büyük saygı duyulacaktır.

Liverpool'a göndermelerde bulunan Terry, Gerrard ve Torres'in yokluğunda rakiplerinin sıradan bir takıma dönüştüğünü savundu. Liverpool'a yönelik bir diğer eleştiri de, Anfield Road'un eski sakinlerinden Jermaine Pennant'tan geldi. Avrupa'da gelen bu başarılı sonuçlara en çok sevinenlerden biri de kaptan John Terry. Eksiklerden etkilenmemelerini kadrolarının gücüne bağlayan Terry, kendilerini Gerrard ve Torres'in yokluğunda büyük zorluk yaşayan Liverpool ile kıyaslamaktan da geri kalmıyor. Terry'e göre, Liverpool'un şampiyonluk şansını etkileyecek en önemli faktör Gerrard ve Torres'in sağlık durumu. Liverpool'un, bu ikilinin yokluğunda vasat bir takıma dönüştüğünü savunan Chelsea kaptanı kendilerini ise bu konuda şanslı görüyor.

Pennant Liverpool'un eski futbolcusu olduğu için gönderildiği takıma laf atmasını anlarım ama Terry normalde bu işlere pek girmezdi. Gerrard ve Torres olmayınca Liverpool'un sıradan bir takım olduğuna bende inanıyorum ama Liverpool'un çok köklü bir kulüp olduğunu unutmamak lazım. Ayrıca Chelsea bu kadar iyi gidiyorken Terry neden takımı Liverpool'la kıyaslıyor onu da anlamış değilim. Rakibi Manchester United olarak görse ve Mourinho'nun yaptığı gibi Ferguson'a göndermelerde bulunsa bu açıklamaları anlayacağım. Liverpool yaşadığı mali sıkıntılardan ötürü eskisi gibi sansasyon transferler yapamıyor ve transfer politikaları oldukça değişti. Ayrıca kadro kalitesi hala çok iyi olmasına rağmen Chelsea, Manchester United gibi ekiplerle boy ölçü alınamayacak düzeyde. Buna rağmen Liverpool formasının bir ağırlığı vardır ve her zaman yukarı sıraları hedeflerler. Terry'nin sözlerinin doğruluk payı olmasına rağmen Liverpool'a saldırmasının gereksiz ve yanlış olduğunu düşünüyorum.

Bu arada Christian Vieri'de futbolu bıraktı. Ben kendisini kişisel olarak sevmesemde çok büyük futbolcuydu ve Dünya futboluna damga vurmuş isimlerden birisi oldu. Kariyerine bakarsak Juventus, Atletico Madrid, Lazio, Inter, Milan, Monaco, Sampdoria ve Atalanta formalarını giydi. Özellikle Atletico Madrid'de yaptıkları ve Inter'de geçirdiği aralıksız altı sezonda çok önemli işler yaptı. Bu sezon aslında futbola devam etmek istedi ama son fiziksel haline bakınca artık futboldan koptuğunu görebiliyoruz. Kendisi zaten bu aralar Inter'le davalık durumda ve davayı kazanırsa işin ucunda 21 milyon avro gibi önemli bir rakam var. Vieri, Inter Başkanı Massımo Morattı'nin, 1999-2005 yılları arasında telefonlarını dinlettiği gerekçesiyle hem Inter hem de bir İtalyan telefon şirketi aleyhine 21 milyon avro'luk tazminat davası açtı. Vieri'yi futbolu bıraktıktan sonra eski hatıralarıyla anmak isterdik ama uzun süre bu davayı konuşacağız gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir