24 Ekim 2009 Cumartesi

Tanju Çolak ve Devler Ligi

Devler Ligi kısa zamanda büyük ilgi uyandırdı ve çok fazla izlenmeye başladı. Programın konseptini falan çok beğeniyorum. Benim izleyemediğim eski futbolcuları, benim çocukluk zamanlarımın futbolcularını bir arada görmek gerçekten çok güzel bir durum. Bu yüzden bu programı yapan öncelikle Acun Ilıcalı'ya çok teşekkür etmek lazım. Ne kadarı kurgu bilmiyorum ama maçlar çok hırslı geçiyor ve herkes kazanmak için elinden geleni yapıyor. Hatta son zamanlarda yapılan konuşmalara ve saha içerisinde yaşanan sertliklere bakınca gerelimin dozu epeyce arttı. En son Tanju Çolak ve Hakan Ünsal'ın takımlarının oynadığı maça baktımda hiç eski Galatasaray'lıyız falan demeden çok sert mücadeleler oldu.

Programı izlediğimde benim en çok ilgimi çeken isim Tanju Çolak oldu. Bütün futbolcular içerisinde işi en ciddiye alan ve büyük konuşmasını seven kendisi. Program başlamadan önce takım olarak idmanlara başlamışlar ve sürekli beraber hakaret ediyorlar. Herkes Devler Ligi'ni ciddiye almasına rağmen Tanju Çolak olayı aşmış diyorum. Kendisi eski Galatasaray'lı hatta Samsun'lu olmasına rağmen fazla sevmediğim bir isim olmuştur. Ama bu programda gösterdiği performansa hayran kaldım. Maç öncesinde konuşmaları, teknik direktör gibi hareket etmesi, takımı motive olayı falan gerçekten inanılmaz. Ayrıca 46 yaşına gelmesine rağmen bazı yeteneklerinden bir şey kaybetmediğini görebiliyoruz. Geçen bir maçta yatarak vurduğu voleyi bugün çoğu yıldızım diye geçinen futbolcu hala vuramaz. Tanju'yu canlı izlemek pek nasip olmadı ama kendisinin belki de Türkiye tarihinin en iyi bitirici forveti olduğunu biliyorum. Belki günümüzün şartları eskiden olsa Tanju çok daha önemli kulüplerde forma giyebilirdi ama olmadı. Galatasaray, Fenerbahçe ve skandallar derken futbol hayatını bitirmiş oldu. Sonrasında teknik direktörlük denedi o da olmadı derken menejerlik şirketi, spor yorumculuğu, iş adamlığı yaparak hayatını güzelce sürdürüyor.

Ayrıca Tanju Çolak'ın takımına baktığımda son olarak yaptıkları Hasan Şaş hamlesi inanılmaz oldu. Daha geçen sezon futbolu üst düzey bir kulüpte bırakan bir futbolcuyu takıma katmak bu prostat futbolcular içerisinde çok güzel bir hamle oldu. Hasan Şaş 25'li yaşlarında olduğu gibi enerjik, teknik ve hırslı durumda. Tabi bunlar Devler Ligi sahnesinde oluyor kendisini geçtiğimiz sezon pek görememiştik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir