12 Ekim 2009 Pazartesi

Avrupa'dan Transfer Turu

Manuel Pellegrini'nin ekibinde Marcelo'nun eleştiri alan performansları ve Roysten Drenthe'nin de Bernabeu'de kendini ispat etmekte zorlukç çekmesi üzerine sol bek mevkiinde sıkıntı hala devam ediyor. The News of the World gazetesinin haberinde Pellegrini'nin Clichy'yi ideal çözüm olarak gördüğü ve yaz transfer sezonunda Fransız oyuncu için Arsene Wenger ile pazarlığa oturacağı iddia edildi. 24 yaşındaki oyuncu Ashley Cole'un Chelsea'ye transfer olmasının ardından Arsenal'de kendini kabul ettirmiş ve Fransa Milli Takımı'ndaki pozisyondaşı Patrice Evra'nın tahtını zorlamaya başlamıştı.

Real Madrid bu sezon los galaktikos harekatında büyük yıldızları takıma katmasının yanında takımın eksik bölgelerine nokta transferler yaptı diyebiliriz. Mesela Raul Albiol ve Arbeloa transferlerini buna örnek verebiliriz. Real Madrid'in kadsoruna baktığımızda sol bek konusunda sıkıntı olduğunu söyleyebiliriz. Marcelo çok iyi bir futbolcu olmasına rağmen sağ bekte Ramos'a fazla uyum sağlayamıyor. Real Madrid'de bu yüzden sol bek konusunu devre arasında çözmek istiyor. Bu yüzden Arsenal'in 24 yaşındaki sol beki Clichy'ye teklif yapmaya hazırlanıyorlar. Clichy fazla göz önünde bulunmamasına rağmen Dünya'nın en iyi sol beklerinden bir tanesi. Yine Wenger'in keşiflerinden birisi olan Clichy çok genç yaşta forma şansı buldu ve bugün Arsenal'in en önemli futbolcularından birisi durumuna geldi. Arsenal şu an bir futbolcu fabrikasına dönüştü. Değerini bulan futbolculara gelen teklifler mutlaka değerlendiriliyor ve takımdan gitmelerine izin veriliyor. Ben Arsenal'in geleceğin kadrosunu kurduğunu düşünüyordum ama gelen iyi tekliflere önemli futbolcularını bıraktıklarını görünce futbolcu fabrikası olmak istediklerini anladım. Özellikle Adebayor'u Manchester City'e göndermeleriyle beraber bunu görmüş olduk. Clichy tam Real Madrid'in aradığı bek ve Pellegrini bu transferde ısrarlıysa mutlaka gerçekleşecektir.

Ada'nın transfer rekorunu Real Madrid'den Robinho'yu alabilmek için 32.5 milyon pound harcayarak kıran Manchester City bu rekorunu kırmakla kalmayıp ikiye katlayacak bir teklifle Bayner Münih'in kapısını çalmaya hazırlanıyor. İngiltere'nin önde gelen gaztelerinden The Sun'ın haberinde Manchester City'nin Bavyera ekibinin yeni teknik direktörü Louis van Gaal ile de yıldızı barışmayan Fransız yıldız için 65 milyon pound'u (yaklaşık 70 milyon avro) gözden çıkardığı yazıldı. Ribery'yi kadrosunda tutma konusunda umutsuz olan başkent ekibinin bu miktara sıcak bakabileceği belirtilen haberde transferin gerçekleşmesi durumunda City'nin Mark Hughes yönetiminde 20 ayda transfer harcamalarının 315 milyon pounda (yaklaşık 340 milyon avro) ulaşacağı kaydedildi.

Ribery'nin Bayern Münih'ten ayrılmasını yakın görüyorum ama hangi takıma gideceği konusunda bir fikrim yok. Geçtiğimiz sezonun son bölümüne doğru Barcelona'da oynamak istediğini açıklayan Ribery, Perez'in Real Madrid'in başkanı olması ve yaptığı önemli transferler sonrasında Real Madrid'e gitmek istediğini söylemişti. Real Madrid'de Ribery transferi adına inanılmaz teklifler yaptı ama Bayern Münih bunlara bir türlü yanaşmadı. Şimdi ise ligin devre arasında Manchester City Ribery'i kadrosuna katarak büyük bir bomba patlatmak istiyor. Ribery'e sorarsanız havada otuz takla atarak Manchester City'e gider. Çünkü hem müthiş para kazanacak hem de çok fazla baskı altında olmayacak. Tam onluk bir takım diyebiliriz. Bu sezon Bayern Münih kötü gidiyor ve Van Gaal'in arası yıldız futbolcularla hiç iyi değil. Özellikle Ribery ile sürekli yıldız savaşları misali savaş halindeler. Aslında Bayern Münih Real Madrid'in inanılmaz futbolcu + para teklifleri karşısında bu transfere izin verseydi sezona iyi başlayabilirdi. Bence Bayern Münih'in en büyük sorunu hala Ribery'i elden çıkaramaması ve önünü görememesidir. Bu yüzden liglerin devre arası transfer döneminde Ribery'nin Manchester City olmasa bile bir Dünya devine gideceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir