12 Ekim 2009 Pazartesi

Fabregas’ın Hakkı

Bustertur soruyor. Hangisi en iyi; Messi mi, Ronaldo mu? 3201021293.. yolla çekilişe katıl, ”bustertur” seni Madrid’te derbiye götürsün (binbir zorluk çıkararak götürürüz. Hatta bi keresinde araba veriyoruz dedik çekilişle vs falan ondan sonra 3 ay sonra geri aldık o arabayı, çünkü siz o alttan geçen ufak yazıyı okuyamıyorsunuz, gerçi okusanız bile alırız her türlü altınızdan arabayı.) Hangisi en büyük söz sizde.

Yorumlar:

Ronaldomanchesterenbüyükaynızamandarealde: ”yaw olm öyle deme ronaldo nası kafa vuruyo, fiiikik ustası adam, hele bacaklarını açışı yok mu bitiyom valla”

Barçayagideryapanahmetçakardanöncebenibulur.com: “ya bırakın gençler bunları,Messi hepsini ipe dizer gider, Ronaldo kim ya ne başarısı var söylesin bana biri,jöle sürsün o kafaya, Arda kramponlarını taşıyamıyorsa Ronaldo formasını taşıyamaz.nirde o he bakayım? adamsa Ronaldo alsın mesenemi iki çift laf söylemek istiyorum kendisine.mesenem:messironaldoyuoylebir doverki… @hot”

FCRonaldo96: “sen kimsin lan çakma ahmet.bide mesenene baktımda bence yanlışın var, ronaldo çok pis döver boylu poslu kaslı adam”

RonaldohikayeMessi şahane: “lan bebe 96 doğumlusun gelmiş burda bize gider yapıyosun, bi de yaptığın salaklığa bak nick alırken FC almışın o Barça’nın,CF alacaktın mal”

FCRonaldo96: “yek yea, sen kimsin gelsene lan konyaya yiyonnu hea”

eskizidaneenşahanesi: “hepinizin … iki adam için birbirinizi yediniz durdunuz saatler önce gelen lafları üşenmediniz cevapladınız nesiniz lan siz, işiniz mi yok manyaklar ”

buster: “Fabregas bu ikisinden de iyi olamaz mı?”

Kritik soru bu, ”olamaz mı? olabilir,doğru”. Bülent Ortaçgil’in çok sevdiğim ”Eylül Akşamı“ eseri gibi oldu giriş ama olsun,kime ne…

Herkes delirmiş durumda Ronaldo & Messi konusunda. Yukarda yazdığım diyaloglar sanmayın ki sadece espri & kurgu vs. olan şeyler. Birçok kişinin hergün baktığı, Türkiye’nin en çok tıkladığı sitelerde –ki doğal olarak bende tıklıyorum- bile tartışılıyor, entel geçinenlerin bile -ben dahil- kendini bu tip tartışmaların içinde -kendi adıma istemeden de olsa- bulabildiği bir ortamdayız. İkisini de sevmeyen ben “eskizidaneenşahanesi” gibi düşünmekteyim. Hatta “Modern Zidane” gibi görüyorum kendisini, Fabregas’ı. Onun kadar spektaküler çalımlar atamasa da, zekasını, top sürüşünü kafayı kaldırarak oynayışını… Fabregas diğer ikisine oranla bana Tanrı (ne Tanrısı Allah o kadarda entel olmaya gerek yok) gibi geliyor bana. Amma velakin bu “2”linin gölgesinde kalmasından ise son derece rahatsızım (bir dönem Gerrard’ın gölgede kaldığı gibi.) Hatta İbra’yı, Kaka’yı, geçen sene milli takımda oynarken Xavi ve Iniesta’yı da eklersek bu “2” rakamı “7-8” kişiyi de bulabiliyor.

Ayağıyla attığı pasları bırakın herhangi bir futbolcunun ayağıyla atmasını,eliyle bile atamaz kimse,o derece abartıyorum, kayırıyorum kendisini. Tarafım anlayacağınız. (Bir dönem Hagi’nin attığı goller içinde babam aynı “el”li yorumu yapardı hey gidi.) Fabregas’ın,oyun zekası da diğerlerinden çok çok üstte, artısı iki yönlü de oynayabiliyor oyunu, uzaktan -özellikle bu sene- iyi şutlarda atmaya başlayan yıldız, şu saydığım hiçbir oyuncuda olmayan bir özelliğe sahip: ”kaptan”ı o takımının. Şu aralar suyu çıkmış olan mertebeyi uzun yıllar korumak elinde -Gerrard gibi- umarım da öyle olur ve bize yeni bir bayrak oyuncu kazandır. Bütün bu özellikleri & yapılanlar daha az takdir ediliyorsa, bütün adamları geçip gol atamadığı için daha kötü oyuncu oluyorsa, diğerlerinden daha az seviliyor ve uğruna daha az kavgalar yapılıyorsa varsın olsun beah.Cesc’te bizim göz ağrımız olsun.

Son haftalarda canımı sıkan şey “Real’in uçuk teklifleri” ne boyun eğebilme ihtimali, Wenger’in.(Ki Ramsey’e, Fabregas’a olduğu gibi güveniyorsa mümkün.) Ama olurda eğmezse, çok çok daha mükemmel olması işten bile değil Cesc’in (evet iştenmiş ,ben de “içten bile değil” sanıyordum.) He “buster, hatta “ulen yazar”; ”Zidane gibi” diyorsun ama “Real’e gelmesin” diyorsun ne iş? dersenizde, haklısınız der susarım. ”Doğuştan Realliydim ben zaten“ demeyecekse tabi… ”Barça altyapısından yetişip de 7 sene sonra memlekete döndü,bak Realli oldu” demesin Katalan kardeşlerim…

Gereksiz Not 1: Geçen sezon ortasında uzun sakatlık dönemi geçirmesine rağmen çok iyi bir dönüş yaptı, sahadaki duruşuyla da adam gibi adam. Maşallah dediğimin 2 sene top oynayamadığı şu günlerde, kem gözlere şiş elemterefiş vs. diyor huzurlarınızdan ayrılıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir