4 Ekim 2009 Pazar

Beşiktaş Taraftarlarının İsyan Noktası

Beşiktaş - Denizlispor karşılaşması kağıt üzerinde çok önemli bir maç gibi gözükmese bile bu maçın önemi büyüktü. Beşiktaş kötü gidişatının ardından bu maç beklenen patlamayı yaparak kötü seriye son vermek istiyordu ve taraftarlara bir nebze olsun umut dağıtmak istiyordu. Beşiktaş'ı bu sezon yönetiliş şeklinden tutun, yaptığı transferlere, teknik ekip zafiyetlerine kadar sürekli eleştiriyoruz. Yıldırım Demirören ve tayfası senelerdir Beşiktaş'ın dolayısıyla Türk futbolunun kanını emmeye devam ediyor ve en kötü günde bile takımını desteklemeye alıştığımız Beşiktaş taraftarı bu duruma artık dur demek istedi. Denizlispor maçında maçtan çok yönetime istifa tezahüratlarında bulundular ve artık tepki göstermeye başladılar. Maç sırasında tribünlerde büyük olaylar çıktı, başkanın etrafında polislerin aldığı sıkı güvenlik önlemleri göze çarptı ve maçtan çok bu tip olayları konuşur olduk.

Geçtiğimiz sezon gelen şampiyonluk göz boyama misali Yıldırım Demirören'in başkan kalabilmek için süresini bir süre uzatmıştı. Taraftarların başkana tepkisi yine büyüktü ama iki kupadan sonra bu sezon beklentileri daha da yükselttiler. Ama bu kötü gidişat sonrasında da tepkilerini dile getirmek en büyük hakları. Beşiktaşlılar neden zor gününde takımlarının yanında değil, neden destek olmuyorlar geyiklerini bir tarafa bırakalım. Beşiktaş taraftarının ne kadar kaliteli olduğunu sadece Türkiye değil bütün Dünya biliyor. Avrupa'nın büyük hayranlıkla izlediği hatta Adnan Polat'ın bile keşke Beşiktaş taraftarı gibi taraftarlarımız olsa söylemini biliyorum. Türkiye'de deplasman tanımının bir numaralı örneğini İnönü'de oluşturmuşlardır. Böylesine mükemmel taraftarın başında Yıldırım Demirören gibi bir başkan olunca her türlü tepki gelecektir. Hatta bu tepkilerde geç bile kalındı. Gerçi CSKA maçından sonra yumurtalı saldırıları bende sevmedim ama Beşiktaş taraftarının da sabrı taştı diyebiliriz.

Beşiktaş kongresinin Ocak'ta olduğunu düşünürsek şu sırada Yıldırım Demirören'in istifası pek bir işe yaramayacak çünkü kongreye kadar yine başkanlığı yürütecek. Beşiktaş'ın derinlerinde ne oldu bitti bilmiyoruz, finansal durumu nedir bilmiyoruz. Söylenenler Demirören'in cebinden kulübe para aktardığı yani borç verdiği şeklinde. Bu tutarda oldukça büyüdü. Başkanlıktan ayrılması durumunda bu parayı geri istese takımı nasıl bir duruma düşüreceğinden haberi yok veya bunu bilerek yapıyor. Beşiktaş Süleyman Seba gibi Serdar Bilgili gibi çok kaliteli isimler çıkartmıştır. Beşiktaş ne kadar kötü durumda olursa olsun yine çok kaliteli isimleri bünyesinden çıkartıp başkan adayı yapacaktır. Ocak'ta yapılacak kongrede ne olursa olsun Demirören'in başkanlığı kazanacağına ihtimal vermiyorum ya da vermek istemiyorum. Taraftar hep bir ağızdan istifa diye bağırırken gülebilen bir başkanla karşı karşıyayız. İnsan biraz utanırda yüzünü yere eğer.

Bana sorarsanız Beşiktaş bu sezonu kaybetti. Gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da bu takımla başarılı olmaları çok güç. Bu yüzden Ocak ayında Demirören'in başkanlığı kaybetmesini bekleyip kulübü gelecek sezonlara hazırlamakta yarar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir