4 Ekim 2009 Pazar

Küçük Ferdinand'dan Armağan {Manchester United:2-2:Sunderland}

Dün oynanan maçta Manchester United, Sunderland'ı Old Trafford'da ağırladı. 'Kırmızı Şeytanlar'da sakatlıkları bulunan Owen, Giggs, Neville, Obertan, Van der Sar ve Hargreaves kadroda yer almadı. Premier Lig'de oynanan son 5 maçın 5'i de kazanılmış ve sahaya lider olarak çıkılmıştı aslında. Hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi maçında da Wolfsburg yine Old Trafford'da 2-1 mağlup edilmiş ve lig liderliğinin yanına birde Şampiyonlar Ligi B grubu liderliği eklenmişti. İşler yolunda gitmesine rağmen son maçların kurtarıcısı olan Giggs'in bu maçta oynayamaması Manchester'ı etkileyecekti şüphesiz. Zira Giggs son haftaların hem skor yükünü çeken, hem asist olarak takıma çok şeyler katan hem de defansına yardım eden bir görüntü çiziyordu. Giggs'in yokluğu mu dersiniz Manchester'ın yorgunluğu mu yoksa Sunderland'ın direnişi mi bilemiyorum ama Manchester ilk haftadaki mağlubiyetten sonra ikinci puan kaybını Old Trafford'da Sunderland sayesinde aldı. Benim fikrim ise kalede Ben Foster'ın olmasıydı. Yine müthiş hatalar yaptı bilhassa ikinci golde..


Maçtan önceki istatistikler bize Sunderland'ın puan almak bi yana Old Trafford'da gol bile atamadığını gösteriyordu. Bu istatistiği yıkan isim ise Darren Bent oldu. Bent 8 dakikada bulduğu golle Manchester'ı sahasında 1-0 mağlup duruma düşürüyordu. Bent'in attığı gol çokta başarılı bir goldü aslında. Ceza yayının üzerinde kaleye sırtı dönüktü aldığı pas ile birlikte kaleye döndü ve topu bekletmeden hemen vurdu. Topun ağlarla buluşması çok kolay olmuştu. Bu golün ardından Manchester'ın 34. dakikada verilmeyen bir penaltısı vardı. Ferguson'un yetersizlikle eleştirdiği hakem Wiley pozisyonu çarpma olarak değerlendirdi. Pozisyon zenginliğinin fazla olmadığı ilk yarı 1-0 Sunderland üstünlüğünde geçildi. Alex Ferguson; Kuszczak'ın hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi maçındaki harika performansından sonra Foster'ın amatörlüklerine nasıl tahammül edebiliyor anlamıyorum gerçekten.


İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Manchester'dı. İkinci yarının henüz 5. dakikasında çok şık bir gol atan Berbatov durumu beraberliğe taşıdı. Sağ kanattan O Shea'in penaltı noktasının üzerine falsolu çıkardığı güzel pasa röveşata vuruşu topu ağlarla buluşturan Berbatov, Old Trafford tribünlerini sevince boğan isimdi. Vuruşunu üstteki fotoğrafta da görüyorsunuz. Bu zarif gole Sunderland'ın cevabı gecikmedi tabi. 51. dakikada atılan beraberlik golünün üzerinden henüz 7 dakika geçilmişti ki dakikalar 58'i gösteriyordu. Orta sahadaki boşluğu çok iyi değerlendiren Sunderland savunmanın dağınık olduğu dakikalarda Manchester'ı fena avladı. Bir kaç pasla Manchester ceza sahasına girmeyi başarmalarının ardından Jones, Foster ile birlikte topa yükseldi. Foster'ın amacı sanıyorum topu yumrukla uzaklaştırmaktı. Fakat Jones ondan önce davranarak topa kafa vuruşu yaptı ve takımını yeniden öne geçiren isim oldu. Dakikalar 85'i gösterirken eski Manchester'lı Richardson ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı.

Son sözü söyleyen isimse Manchester kaptanı Rio Ferdinand'ın kardeşi Sunderland'lı Anton Ferdinand'dı. Bir çok haber sitesinde Manchester'a kardeş kıyağı başlığının atılmasına sebep olan pozisyon uzatma dakikalarının ikincisinde oldu. 90+2. dakikada Manchester atağında Valencia sağ kanattan sıfıra inmiş ve topu biraz geride olan O Shea'ye çıkardı. O Shea ise kale direğinin önünde bekleyen Rooney'e doğru aşırtma bir vuruş attı. Rooney'in kale içine bırakacağı top Sunderland defansı tarafından çıkarılsa da top Evra'nın önünde kaldı. Evra topu kaleye attı fakat top Anton Ferdinand'a çarparak ağlarla buluştu. Bu golle Manchester, iki kez yenik duruma düştüğü maçtan en azından yenilmeden ayrıldı şüphesiz. Manchester aldığı bir puanla puanını 19'a yükseltti maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Premier Lig 8. hafta lideri ise bugün yapılacak Chelsea-Liverpool maçı ile belli olacak. Chelsea'de en büyük eksik Cech'in sakatlığı gibi görünüyor bu maçın sonucu haftanın liderini tayin edecek. Şu anki puan durumunda Manchester'ın 19 Chelsea'ninse

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir