5 Ekim 2009 Pazartesi

Bülent Uygun'un İstifası

Teknik Direktör Bülent Uygun, ligde 2-0 galip ayrıldıkları Antalyaspor maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, ''Teşekkür ederim, çocuklarım çok iyi oynadı, iyi mücadele etti, karşılığında gerekeni yapmaya çalıştı ve sonucunda Antalyaspor gibi güçlü bir takımı, yenme başarısı göstermiş bulunmaktayız'' dedi. Uygun, ''Burada 7. senem doluyor. Bu 7 maçlık periyotta ister istemez sıkıntı yaşamıştık, düzeldiğimiz noktaydı bu nokta. Düzeldiğimizi gösterdik, 14 tane sakatımız da oldu, 14 tane kadroda düşündüğümüz adamla, bırakın bunların bir tanesiyle baş edemezken, benim takımım bunlarla baş etti. Ama sonucunda tabi istemediğimiz sonuçlar ortaya çıktı, üzdük. Şampiyonlar Ligi'ne gittik, UEFA'lara gittik, her şeyi yapmaya çalıştık, ama bu sezon istediğimizi veremedik, bundan sonra da istifamı verdim, tüm Sivaslılar hakkını helal etsin'' dedi. Basın toplantısı masasından ayrılan Uygun, istifasının Sivasspor Yönetim Kurulu'nca kabul edilip edilmediği yönündeki soruya net bir cevap vermezken, ''isterse kabul etmesinler'' sözlerini sarf etti.

Bülent Uygun'u iki aşamada değerlendirmek mümkün. Öncelikle övgüyü hak eden noktalarına değinirsek Sivasspor'u resmen sıfırdan aldı ve o takımdan bir senede şampiyonluğa oynayacak bir takım yarattı, iki sezon şampiyonluğu sonuna kadar kovaladı ve neredeyse bütün Türkiye'nin sempatisini kazanan bir noktaya geldi. Eleştirilecek kısıma ise gelirsek Mourinho misali çok fazla böbürlendi, havalara girdi ve büyük konuşmaya başladı. Bu da insanlara antipatik gelerek Sivasspor arkasına aldığı büyük desteği kaybetmiş oldu. Sivasspor'un başarısının bir numaralı anahtarı takımın harika sistemi ve bu sistemi ayakta tutan futbolcular olmuştur. Sivasspor'un kadrosunda hala çok kaliteli futbolcular var ve doğru sistemde müthiş futbol oynuyorlardı. Ama bu sezona girerken kadroyu daha güçlendirmek uğruna Tum, Sylla, Bilica gibi takımın kolonlarını oluşturan futbolcular takımdan ayrılınca Sivasspor'un sistemi bir anda çöktü. Ben CM oynarken transfer bütçesi olmayan takımlarda takımın 2-3 yıldızını mutlaka satar ve oradan gelen parayla çok fazla gelecek vaad eden genç futbolcu alırım. Yani bir yıldızdan vazgeçerek onun yerine 5-6 futbolcuyu bir anda kadroya katarım. Aslında Bilica transferi birazda buna benzemiş oldu. Kimileri Fenerbahçe'ye sampatik görünmek için bu olaya izin verdiğini söylüyor ama Bülent Uygun transferde isabetli işler yapmasına da güvenerek Bilica'dan gelen parayla transferler yaptı. Tum ve Sylla'da yaşlanmaları bahane edilerek Erman Kılıç için gözden çıkarıldılar. Kadro kağıt üzerinde çok da kötü olmamasına rağmen gelen peşi sıra kötü sonuçlarla beraber Sivasspor bu sezon bütün hedeflerine havlu atmış oldu.

Sivasspor taraftarını Bülent Uygun'u istifaya davet ettiği için suçlayamayız. Aslında Sivas'ın rüyasında göremeyeceği başarıları bu takıma kazandırdı ama takımı öyle bir noktaya taşıdıki artık takım 2. olsa başarısız sayılacaktı. Açıklamalarından okuduğum kadarıyla istifasının arkasında duracak ve takımdan ayrılmışa benziyor. Şimdi Bülent Uygun oturup düşünmek zorunda. Bu kadar antipatik hareket etmeseydi hala Sivasspor'un başında olabilirdi ve bütün futbolseverler Bülent Uygun'a büyük saygı duyacaktı. Sivasspor Bülent Uygun sayesinde vizyonunu değiştirdi ve kulüp olarak önemli yatırımlar yapmaya başladılar. Önemli projeler vardı ve Sivasspor'la beraber Sivas halkınında spor açısından vizyonu oldukça değişecekti. Şimdi gelecek teknik direktör bu projelerin altına girebilecek mi veya Sivasspor Bülent Uygun gibi uzun vadeli biriyle hareket edebilecek mi bilmiyorum. Yani Bülent Uygun'un takımdan ayrılması ayrı bir dert, kalması ayrı bir dert.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir