5 Ekim 2009 Pazartesi

Galatasaray'a Linderoth Gerek

Galatasaray'ın kadrosuna baktığımızda Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Tobias Linderoth, Barış Özbek gibi orta saha futbolcuları bulunuyor. Son maçlarda Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'ın birlikte oynadıkları maçlarda performanslarını eleştirmek için Ayhan ve Linderoth hakkında vites yükseltecek futbolcular diye bir yazı yazmıştım. Çünkü Rijkaard'ın Galatasaray'a uygulamak istediği oyun sisteminde ya da bugün modern orta saha sisteminde orta sahanın göbeğinde oynayan futbolcuların oyunun iki yönüne katkı vermeleri ve pas trafiğine yardımcı olmaları şart görünüyor. Galatasaray'ın savunma oyuncularının geriden topu iyi oyuna sokamadığını düşününce orta sahada oynayacak futbolcuların yükü biraz daha artıyor. Çünkü geriden ileri iyi top atılamadığı için en azından defansa yakın oynayan futbolcuların mümkün olduğu en iyi şekilde topu hücum oyuncularına aktarması lazım. Mustafa Sarp ve Mehmet Topal malesef bu kalitede futbolcular değiller. Bugün Mehmet Topal'ın Avrupa'da iyi bir piyasası olmasına rağmen bu piyasası daha da arttırmak için bir çabasını göremiyoruz. Mehmet Topal düzenli olarak forma giymeye başlamasından bu yana mücadelesini alkışlasakta düzgün pas yapamadığı için kendisini sürekli eleştirdik ve hala da eleştiriyoruz. Mustafa Sarp ise kadro için gerekli bir futbolcu ama uzun vadede Galatasaray'ı sırtlayabilir mi bilmiyorum. Sezon başında Ayhan'la birlikte iyi görüntü çizsede bu günlerde performansı sürekli geriye gidiyor.

Linderoth'u yazınca hala bu futbolcudan birşeyler mi bekliyorsunuz ve artık kendisinden umudumuz kalmadı şeklinde eleştiriler alıyoruz. Linderoth'un takıma katıldığından bu yana 3 sezonda oynadığı maç sayısı bile ortada ama bu orta sahayı görüncede Linderoth'un bu takımda hala banko olacağını söylememek elde değil. Ankaragücü karşısında oyunun belli bir noktasından sonra orta sahanın direnci tamamen kayboldu. Ayrıca puan kaybettiğimiz son maçlara bakarsak çok fazla hücum şansı bulmamıza rağmen geriden hücuma iyi toplar aktarılmadığı için çoğu hücum şansını iyi değerlendiremedik. Orta sahada Linderoth tarzında lider ve o bölgeyi toparlayacak tarzda bir futbolcuya ihtiyacımız var. Ayhan Akman'da sakatlığının etkilerini tamamen atlatıktan sonra çok daha iyi bir orta sahaya sahip olacağız. Bu Milli Takım arası bu iki futbolcumuz içinde çok iyi olacak. Rijkaard'ın söylediğine göre Trabzonspor karşısında değişiklikler olacak ve umarım ilk değişiklik Linderoth'un kadroya girmesi ve bir daha çıkmaması olur.

Son sezonlara baktığımızda Galatasaray Avrupa'da kariyerli çok iyi futbolcular transfer ediyor. Ama bu futbolcuların geneli hücum hattına transfer ediliyor. Hatta aynı bölgede iki, üç tane çok kaliteli futbolcumuz olmaya başladı. Ama Linderoth'dan bu yana orta sahaya kariyerli, o bölgede şahane iş yapabilecek tarzda futbolcular nedense transfer edilmiyor. Ben Rijkaard'ın orta sahaya mutlaka bir transfer hamlesi yapacağını düşünüyordum ama yaz döneminde gerçekleşmedi. Elindeki futbolculara çok mu güvendi bilmiyorum ama şu görüntüden sonra belki ligin devre arasında Linderoth tarzında bir orta saha alabiliriz. Linderoth'un son durumu ne olacak bilemiyoruz ama Linderoth çok iyi durumda olsa bile onun yanına aynı tarzda bir futbolcu daha mükemmel olacaktır. Sonuçta Ayhan Akman'da iyi futbolcu, vites yükseltecek futbolcu ama yaşı gereği onunda futbolu geriye gitmeye başladı.

Not: Son haftalarda aynı tarz yazılar artmaya başladı (mesela Tobias Linderoth) ama bu durumların üstüne tekrar tekrar gitmekte yarar görüyoruz.

1 yorum:

  1. Aynı beklenti içindeyim tüm umutsuzluğuma karşı. İki haftadan daha fazla oynamasını istiyorum artık. Ama tespitte tamamen haklısın

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir