15 Ekim 2009 Perşembe

Bursa'da Kaçak Var {Shin Rok Ülkesine Döndü}

Bursaspor'un Güney Koreli futbolcusu Shin Young Rok'un, ülkesine döndüğü bildirildi. Bursaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, yeşil-beyazlıların golcü oyuncusu Shin Young Rok'un, Türkiye'de futbol oynamak istemediğini belirterek ülkesine döndüğü kaydedildi. Açıklamada, konuyla ilgili FIFA nezdinde futbolcu hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı, oyuncunun yeşil-beyazlı külüpten bir alacağının bulunmadığı belirtildi. Güney Koreli oyuncu bu sezon bir maç dışında sürekli yedek kalmış ve Sivasspor deplasmanında 2 gol atmıştı.

Bu haberi okuduğumda oldukça şaşırdım. Shin Young Rok geçtiğimiz sezon ortasında Bursaspor'a transfer olduğunda kendisini haliyle tanımıyordum. Uzak Doğu'dan ülkemize fazla futbolcu gelmediği için de bu futbolcuların ülkemizde gösterecekleri performansları çok merak ediyorum. Uzak Doğu futbol için çok iyi bir pazar ve bu ülkeden gelebilecek iyi futbolcular sayesinde oldukça iyi piyasa yapılabiliyor. Shin Young Rok geçtiğimiz sezon transfer olduğunda 21 yaşındaydı ve 2007-08 Sezonunda K-League'de 28 gol atma başarısını göstermiştir. Ayrıca Fifa tarafından da gelecek vaad eden 100 futbolcu listesine adını yazdırmıştır. Bursaspor'un bu transferi gerçekleştirmesi her bakımdan önemli bir transfer başarısıydı. Ayrıca Shin bonservisi olmadan transfer edilmişti ve maliyetinin oldukça ucuz olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu tip futbolcuların yıllık aldıkları ücrette oldukça düşük oluyor.

Shin Rok geçtiğimiz sezon ortasında geldiği Bursaspor'da çok önemli işler yaptı ve Bursaspor'un çıkışında önemli bir rol oynadı. Bu sezon ise çoğu maçta yedek kaldı ve sürekli sonradan oyuna giren bir futbolcu görüntüsünü aldı. Shin aslında geçtiğimiz sezon forvet hattında Sercan'la birlikte harikalar yaratıyordu ama bu sezon neden yedek bırakıldı anlamış değilim. Netice olarak yedek kalmaktan sıkılan veya başka bir sorunu olan Shin ülkesine geri döndü. Böylesine gelecek vaad eden bir yıldız adayı elbette iyi bir kulup bulacaktır ve kendini kanıtlayacaktır. Ama Bursaspor böylesine bir değeri kaybederse kaybı çok büyük olur. Shin çok güçlü bir forvet ve günümüz modern forvetlerinin taşıdığı özellikleri kendisinde barındırıyor. Hatta geçtiğimiz sezon Bursaspor başkanı Shin için 5 milyon dolar öneren kulüpler var diyordu. Ayrıca hiçbir futbolcularını değerini bulmadan göndermeyeceklerini söylüyordu. Shin için Fifa'ya mutlaka başvuracaklar ama Shin kaçıyorsa bir bildiği vardır. Umarım bu sorunu Shin'i geri kazanarak çözerler çünkü bu futbolcu çok önemli bir değer olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir