19 Ekim 2009 Pazartesi

Button Şampiyonluğunu İlan Etti

Dün koşulan sondan bir önceki yarış olan Brezilya Grand Prix'i 2009 sezonunun flash pilotu Jenson Button'ın bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ettiği yarış oldu. Sao Paulo kentindeki 4 bin 309 metre uzunluğundaki Interlagos Pisti'nde, 71 tur üzerinden yapılan yarışa 2. sırada başlayan Webber, 1 saat 32 dakika 23.081 saniyede zafere uzandı. Almanya'da da birincilik kürsüsüne çıkan Webber, bu sezonki 2. galibiyetine ulaştı. BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica'nın 2. olup, bu sezon ilk kez kürsüye çıktığı yarışın üçüncüsü ise geçen sezonun şampiyonu, Macaristan ve Singapur Grand Prix'lerinin galibi, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton oldu. Hamilton'un yarışı 3. olarak bitirmesi büyük bir sürprizdi aslında. Çünkü sıralama turlarında pek başarılı olamayan İngiliz pilot yarışmaya 18. sırada başlamıştı. 18. sıradan 3. sıraya yükselmek son şampiyonu pek zorlamamış olacak.

Öte yandan yarışın henüz ilk turunda bir kaza oldu. Raikkonen'in yaptığı kaza yarıştaki yerini etkiledi. Raikkonen yaptığı açıklamada; "İlk turda olanlar yarışımı mahvetti. Önce ilk virajda birisi vurdu ardından Webber'i geçmeye çalışırken yine temas oldu ve ön kanadımı kaybettim. Pitlerde gözüme Kovalainen'in aracında takılı kalan yakıt hortumundan biraz yakıt geldi ve orada alevler içerisinde kaldım ve göremiyordum: duracaktım ancak şanslıydımki alevler hemen söndü. Şu anda bile gözlerim hâlâ yanıyor ancak iyiyim. Yarışın tekrar başlamasının ardından strateji ile yükselmeye çalışabildim ve en azından bir kaç puan kazanabildim. Üzgünüm çünkü bugün podyuma çıkabilirdim. Geride bir yarış kaldı: Bakalım takımlarda 3.lüğü geri alabilmek için Abu Dhabi'de ne yapabileceğiz." Son yarışı olmasına rağmen Kimi'nin hala takımı için savaşıyor olması gerçekten çok profesyonelce bir davranış..

Şampiyonluğu bu yarışa kadar kovalayan Vettel 4. olarak bitirirken, şampiyona lideri Button ise 5. oldu. Brezilya Grand Prix'inden aldığı bu puanla şampiyonluğunu ilan eden İngiliz pilot aynı zamanda takımı Brawn GP'nin de takımlar sıralamasında şampiyon olmasının en büyük etkeni oldu. Button'ın Brezilya Grand Prix'i sonucunda toplam puanı 89 olurken, takımı Brawn GP ise 161 puana yükseldi. Benim gönlüm neden bilmiyorum Vettel'den yanaydı. Ama sezon geneline bakacak olursak Button'ın bu şampiyonluğu sonuna kadar hakettiğini söyleyebiliriz. Ferrari, Renault ve McLaren'in tabir-i caizse çuvalladığı bu sezondan müthiş hamlelerle sıyrılarak şampiyon olan Jenson Button ve Brawn GP'yi kutlamak lazım. Büyük takımların hakimiyetini yıkmak öyle kolay değildir. Ama daha zor olan yıktıktan sonra bunun devamını getirebilmek. Ferrari'nin 2010 sezonuna yeni aracı ile müthiş giriş yapacağı gelen haberler arasında.. Brawn GP'nin kazandığı bu şampiyonluğun ardından üstüne koyması lazım ki bu seneki başarının devamı gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir