19 Ekim 2009 Pazartesi

Beklenen Düşüş

Bugün Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından üst düzey keyif aldığımı söyleyebilirim. Günün ilk heyecan dopingi maçında Gaziantepspor kendi sahasında Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek Fenerbahçe'nin 8'de 8'ini bitirmiş oldu. Fenerbahçe son haftalarda iyi futbol oynamaya başlamıştı ama Gaziantepspor karşılaşmasında çok fazla etkili olamadılar. Alex, Lugano ve Güiza gibi futbolcuları fazlasıyla aradıklarını söylemek mümkün. Özellikle Fenerbahçe'nin hücumlarında bir organizasyon sıkıntısı vardı ve ikinci yarıda Gaziantepspor tek kale oynarken topu ayağında tutabilecek bir Alex arandı. Defansta ise oldukça açıklar verdiler ve Gaziantepspor özellikle ikinci yarıda müthiş ataklar yaptı ve eğer maç berabere veya Fenerbahçe'nin galibiyetiyle bitseydi yazık oldu diyecektim. Çünkü Gaziantepspor oynadığı futbolla, galibiyet arzusuyla bu maçı kazanmayı sonuna kadar hak etti.

Milli Takımlara çok fazla oyuncu veren takımlarımız Milli Takım dönüşlerinde oldukça büyük sıkıntı yaşıyorlar. Fenerbahçe'den de böyle bir düşüş bekliyordum ve tahminlerim gerçekleşti. Gaziantepspor hücum oynamaya çalışan bir takım ve bu sezon içerisinde dengesiz bir grafik çizmelerine rağmen tehlikeli takım izlenimi veriyordu. Özellikle kanatları oldukça iyi çalışıyor ve forvetleri gününde olduğunda Gaziantepspor bu sezon oldukça fazla can yakabilir. Jose Couceiro'nun Gaziantepspor'a farklı bir felsefe getirmeye çalıştığını söyleyebilirim bu yüzden Gaziantepspor'un ısrarla bu teknik direktör üzerinde durması gerekiyor. Alex'in olmadığı bir Fenerbahçe'de hücum organizasyonları işi Emre Belözoğlu'nun üstüne kaldı. Bu bölgede Mehmet Topuz oynadı gibi gözüksede Fenerbahçe'nin zor anlarında Emre Belözoğlu sazı eline almaya çalıştı ama yeterli yardımı göremeyince özellikle ikinci yarıda skoru koruma psikolojisine girdiler. Özer Hurmacı uzun süredir konuşuluyor artık Alex olmadığında da oynamayacaksa bu futbolcuyu ne zaman izleyeceğiz. Özer Hurmacı 88'de oyuna girdi ama oyunda kaldığı 5-6 dakikada pas alış verişleri, olumlu hareketleri vardı. Maçın başında eğer bu futbolcuyla başlansaydı bence daha iyi olabilirdi.

Fenerbahçe takım savunmasının çok iyi görüntü verdiğini söyleyemeyeceğim. Fenerbahçe orta sahası işin defansif yönünü çok iyi yapmasına rağmen defans hattında bugün sorunlar vardı. Gökhan Gönül'ün oynadığı kanat resmen çöktü ve Gaziantepspor atakları genelde bu kanattan geldi. Olcan Adın özellikle intikam almak ister gibi inanılmaz bir performans gösterdi ve bana göre maçın adamı oldu. Fenerbahçe'nin sağ kanatını çökerttiği gibi sola geçtiği dakikalarda da oldukça etkili oldu. Gaziantepspor'da takım halinde çok iyi kanat akınları yapınca Fenerbahçe hücuma çıkamadı ve 1-0'ı koruyayım tarzında bir görüntüye büründü. Milli Takım dönüşlerinde böylesine düşüşler normal ama Fenerbahçe'nin de düşüşe geçeceği belliydi. Lig çok uzun ve çok daha puan kayıpları göreceğiz. Bu yüzden 8'de 8 yapınca hemen havalara girmemek ve acaba 10'da 10 mu geliyor gibi işlere girişmemek lazım. Bugünden yarını çok az kişi görebilir ve gören kişilerinde bu ülkeyle pek işi olmaz. Bu arada Julio Cesar Sousa'dan da bahsetmeden olmaz iki inanılmaz gol attı ve takımına galibiyeti getirdi. Özellikle son dakikada attığı frikik golü gerçekten mükemmeldi ve bana günün ilk heyecan dopingini yapmış oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir