16 Ekim 2009 Cuma

Efes Üçledi {Efes Pilsen:81-74:Fenerbahçe Ülker}

25. Erkekler Basketbol Cumhur Başkanlığı Kupası final maçı dün yapıldı. Normal süresi 63-63 berabere biten karşılaşmada, Fenerbahçe Ülker'i uzatmada 81-74 yenen Efes Pilsen, 8. kez müzesine götürdü. Daha önce lig şampiyonluğunu ve Türkiye Kupası'nı kazanan Efes, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da alarak sezonu 3 kupayla tamamlamayı başardı. Haftasonu başlayacak yeni sezon öncesi bir kupa daha almak şüphesiz Efes için çok büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Zaten Chatman'ın son saniyede gelen üçlüğü ile Türkiye Kupası'nda yoluna devam etme şansını yakalamıştı. Kerem'in durumu dışında Efes'te işler yolunda gibi görünüyor bugünlerde.

Maça dönecek olursak; Fenerbahçe'nin katı savunma anlayışıyla başladığını görüyoruz. Tanjevic milli takımdaki başarılı savunma anlayışını Fenerbahçe'ye de yansıtmak istemiş olacak. İlk dakikalarda uyguladılar da bu taktiği. Efes hücumlarından sonuç alamamış ilk sayılarını serbest atış çizgisinin gerisinden bulmuştu. 5. dakika sonunda Fenerbahçe 8 sayı farkla öndeydi. Fakat sonraki iki dakikada Fenerbahçe'ye sayı yüzü göstermeyen Efes farkı eriterek durumu eşitledi. Hatta öne de geçmeyi başardı. İlk çeyrek Efes'in 16-14 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyreğe istekli başlayan taraf şüphesiz Fenerbahçe'ydi. İlk dakikalardaki agresif oyunu Fenerbahçe'nin 7-0'lık bir seri yakalamasına ve farkı artırmaya başlamasına sebep oldu. Efes Pilsen, pota altında yaşadığı savunma sorunlarına çözüm üretemeyince, 14. dakika da 25-19 Fenerbahçe Ülker lehine geçildi. Kerem Tunçeri'nin sayılarıyla aradaki farkı kapatmaya çalışan rakibine, Ömer Onan'ın basketleriyle karşılık veren Fenerbahçe Ülker, Semih'in pota altındaki başarılı oyunuyla 16. dakikaya 30-23 üstün girdi. Efes farkı eritmek için çabalasa da bu çabalar sonuçsuz kaldı ve devre 37-31 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile tamamlandı.


İkinci yarıya iyi başlayan taraf ise Efs Pilsen'di şüphesiz. Fenerbahçe'ye ilk 4 dakikada sayı yüzü göstermeyen Efes durumu eşitlemeyi başarmıştı. Daha sonra karşılıklı bulunan sayılarla iki tarafta farkın açılmasını engelledi. Ender'in son saniyede kullandığı 3 sayılık atışta top çemberden geçerken Kasun'un müdahalesini, hakemler sürenin dolduğu gerekçesiyle geçerli saymadı ve periyot 46-45 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle sona erdi. Son çeyrek ciddi mücadelelere sahne oldu. İki takımında birbirine üstünlük kurmaya çalışması bu çeyreğin tam bir final maçı havasında geçmesini sağladı. İki tarafın da bulduğu sayılarla son periyotun tamamına yakını eşitlikle geçildi. Durum 63-63'ken Efes Pilsen, maçın bitimine 10 saniye kala son topu kullanma şansını da eline geçirdi. Son topu Rakoçeviç ile kullanan Efes Pilsen, bu hücumdan sayı bulamayınca karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatma periyodunda Fenerbahçe Ülker, Solomon ile sayılar üretirken, Efes Pilsen rakibine Thornton ve Kerem Tunçeri ile karşılık verdi. Maçın son anlarına yine itirazlar damgasını vurdu. Efes Pilsen hücumnda Solomon'un Rakocevic'e müdahaesi hakemler tarafından faul olarak belirlenince Efes Pilsen 3 atış kazandı. Hakemin faul kararına Fenerbahçe Ülker cephesi tepki gösterirken, Rakocevic 3 atışı da sayıya çevirerek skoru bitime 26 saniye kala farkı 7'ye çıkardı. Lacivert-beyazlılar maçı da 81-74 kazandı.

Efes Pilsen'de yeni transfer Igor Rakocevic 26 sayı – 4 ribaunt – 3 asistle galibiyette büyük pay sahibi olurken, Kerem Tunçeri 14 sayı, Kaya Peker 11 sayı – 9 ribaunt, Charles Smith 10 sayı – 4 ribauntla oynadı. Fenerbahçe Ülker'de ise Lyn Greer 17 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Semih Erden de 14 sayı – 13 ribauntla double-double yaptı. Sarı-lacivertlilerde ayrıca Ömer Onan ve Gordan Giricek 9'ar, Willie Solomon da 8 sayıyla mücadele etti. Efes'in yeni transferi Rakocevic çok başarılıydı öncelikle bunu vurgulamakta fayda var. Takımın skor yükünü çekmekle kalmadı sahanın da en skorer ismi oldu. Fenerbahçe açısından bakarsak şunu kabul etmek lazım; Solomon çift haneli sayılara ulaşamıyorsa Fenerbahçe'de işler yolunda gitmiyor. Son olarak yayıncı kuruluş olayına değinmek gerekirse; yahu hadi lig maçlarını kitliyorsunuz izleyemiyoruz, ama şöyle kupa maçlarına, final maçlarına bari dokunmayın. İnsaf!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir