3 Ekim 2009 Cumartesi

EuroVolley'de Son Perde


Bayanlar Avrupa Voleybol Şampiyonasında A milli takımımız Avrupa'nın en iyi 5. takımı olarak turnuvayı tamamladılar. Bir önceki Avrupa Şampiyonasında 10. olduğumuz ve takım bazında Avrupa ve Dünya genelinde kayda değer bir başarımız olmadığından bu 5.lik bizim için çok önemli bir yere sahip öncelikle. Futbolun hakim olduğu ülkemiz spor kamuoyunda bu tarz başarılar voleybol gibi geride kalmış sporları ön plana çıkaracaktır şüphesiz. İlginin çekilmesi de yatırım demek ki yatırım arttıkça daha kaliteli işler ortaya çıkacaktır. Bu beşincilik bize ilgiden ve yatırımdan başka gelecek sene yapılacak Dünya Şampiyonasına ve 2011'de yapılacak Avrupa Şampiyonasına direk katılma hakkı verdi. Dilerim hazır dikkatler çekilmişken sponsor desteği de alınarak daha kaliteli bir milli takım çıkarılabilir.

Şampiyonadaki son maçımıza dönmek gerekirse; playoffta F grubunda mücadele ediyorduk. 3. maçta Çek Cumhuriyeti ile karşılaştık ve sahadan 3-0 ile set vermeden galip ayrıldık. Bu galibiyetle puanımızı 8'e çıkarsakta bu puan yarı final için yetmedi ve turnuvayı 5. sırada tamamladık. Karşılaşmanın ilk setine fırtına gibi bir başlangıç yapan A Milli Takım, ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Zayıf rakibi karşısında rahat bir oyun çıkaran milli takım, bu seti 25-16 gibi açık farklı skorla kazandı. 2. sette Çek Cumhuriyeti ilk sete oranla daha etkili bir oyun ortaya koydu. İlk teknik molanın 8-6 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildiği 2. sette A milliler, bir ara aradaki farkı 7'ye çıkardı: 14-7. Bu dakikadan sonra rakibine üst üste sayı kaptıran Türkiye, 2. teknik molaya 16-11 önde girdi. Çek Cumhuriyeti, teknik molanın ardından üst üste 6 sayı alarak eşitliği yakaladı: 16-16. Bir süre boyunca sayılar karşılıklı gidip geldi, ancak ay-yıldızlı ekip, bu seti 25-20 kazanmayı başardı. 3. set çok çekişmeli başladı. İlk teknik mola 8-7, ikinci teknik mola ise 16-12 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi. A Milli Takım aradaki farkı bir ara açsa da Çek Cumhuriyeti farkı çabuk kapattı, ancak set 25-23, karşılaşma ise 3-0 Türkiye'nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Grubumuzdaki puan durumuna bakacak olursak; zaten turnuvanın ve grubumuzun favorisi olan son şampiyon İtalya 5 maçın 5'ini de kazanarak yarı finale kalan ilk takım oldu. Grubumuzdan yarı finale yükselen ikinci takımsa oynadığı 5 maçın 4'ünü kazanan Almanya oldu. Almanya'nın da 9 puanı vardı. Almanya'nın hemen ardından da A millilerimiz 8 puanla grubun 3.sü, turnuvanınsa 5.si olarak yurda döndüler. Başta da dediğim gibi bu 5.lik çok şeyler kattı takıma. İnşallah Futbol Milli Takımının Dünya 3.lüğü gibi parlayıp sönmez üstüne koyarak ilerletiriz bu başarıyı. Milli takımımızı tekrar canı gönülden kutluyor ve devamını diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir