3 Ekim 2009 Cumartesi

Parayı Değil Futbolu Düşünenler {Patrick Vieira}

Inter'in tecrübeli orta saha oyuncusu Patrick Vieira teknik direktör Jose Mourinho'nun ilk 11'ine sürekli olarak girip çıkmanın kendisini takımdanki geleceğini tekrar düşünmeye ittiğini ve işler değişmezse kış transfer döneminde takımdan ayrılacağını belirtti. Fransız oyuncu son zamanlarda takımda kısa sürelerde sadece Esteban Cambiasso ve Sulley Muntari'nin alternatifi olarak görev yapıyor ve ortasaha oyuncuları sakatlık sıkıntısı yaşamadıkça teknik direktör Jose Mourinho tarafından fazla forma şansı verilmiyordu. Ancak tecrübeli oyuncu ilk 11'de düzenli bir yer istediğini belirterek bunun gerçekleşmemesi durumunda takımdan ayrılacağının sinyallerini verdi. L'Equipe'e konuşan Vieira Aralık ayından önce kesin kararlar vermek istemiyorum ancak işler değişmezse kendi kararlarımı almaktan başka seçeneğim kalmayacak. Eğer herşey bu şekilde devam ederse kış transfer döneminde Inter'den ayrılacağım. Çok sık oynamıyor olmak benim için problem teşkil ediyor" ifadelerini kullandı.

Eski Dünya yıldızları belli bir yaşa geldikten sonra yedek kalınca bu durum futbolcular için çok zor olabiliyor. Bu yüzden eskilerin Dünya yıldızları 33'lü yaşlara geldiğinde ya futbol oynamak adına ülkelerine dönüyorlar veya daha orta sınıf takımlarda oynuyorlar ya da para kazanmak uğruna zengin Arap ülkelerinin yolunu tutuyorlar. Vieira gibi 33 ve küsür yaşlarına gelen futbolcular hala üst düzey takımlarda oynuyorlarsa yedek kalabiliyorlar ve genellikle de yedek kalmaktan şikayet ediyorlar. Bayern Münih'li Luca Toni'de geçtiğimiz günlerde yedek kalmaktan sıkıldığını ve oynamak istediğini dile getirmişti.

Vieira için bir zamanların en iyi ön liberosu desek yanlış bir tanımlama yapmayız. Arsenal'in rüya kadrosunun en önemli parçalarından birisini oluşturmuştu ve sonrasında 20 milyon avro karşılığında Juventus yolunu tutmuştu. Juventus'da bir sezon oynamıştı ve şampiyonluk yaşamıştı ama şike skandalı yüzünden takım küme düşürülünce Ibrahimoviç gibi Juventus'dan Inter'e geçen futbolculardan birisi oldu. Vieira 2006 yılından bu yana Inter formasını giyiyor ve 58 maçta 5 gole imza attı.

Mourinho'nun sisteminde Vieira'nın Cambiasso veya Muntari'nin önüne geçme şansı çok az görünüyor. Şu an rotasyonda Inter için iyi bir parça gibi görünse bile kendisi bu durumdan rahatsız. Hatta bu yaşlarda oynayamayan çoğu yıldız futbolcu bu durumdan rahatsızlık duyuyor. Çünkü 2010 Dünya Kupası öncesinde herkes kendi Milli Takımının formasını giymek istiyor. Vieira Inter'den yıllık çok önemli bir ücret aldığı için geçmiş zamanlarda bu futbolcuyu takımına katmak isteyen takımlar bu transfere pek yanaşmadılar. Aslında Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımlarda Vieira maksimum 2 sene müthiş katkı sağlar ama o yıllık ücreti karşılamak veya indirmek çok önemli. Şimdi Vieira bu açıklamayı yaptığına göre ligin devre arasında mutlaka takımdan ayrılacaktır. Bana sorarsanız ülkesine gidecek derim ama Vieira'yı başarıya oynayacak kulüplerde de görmek isterim. Çünkü 33 yaşında da olsada Vieira hala hırsını, mücadelesini koruyor. Bugün çoğu orta sahada rahatlıkla üst düzey görev yapar ve oynadığı takımında çehresini mutlaka değiştirir. Bakalım devre arası transfer dönemi onun için nasıl şekillenecek. Mourinho'nun kendisine forma şansı verme ihtimalini düşük bile görmüyorum, sakatlık olmadıkça böyle bir ihtimal yok. Bu arada Vieira'ya da helal olsun parayı değil futbolu düşündüğü için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir