11 Ekim 2009 Pazar

Evlerden Irak {C.Ronaldo ve Portekiz}

Dün akşam oynanan maçta Portekiz grubundaki maçta rakibi Macaristan'ı 3-0 ile rahat geçti. Dünya Kupasına katılma yolunda bir engeli daha aştı. Portekiz'in Dünya Kupasına katılamayacağını düşünmek zaten Dünya Kupasından geçmiş olan bizler için bir darbe daha olacak açıkçası. Ama Portekiz bırakmıyor inat ediyor Afrika'ya gitmek için. Estadio Dr. Magalhaes Pessoa Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip Portekiz'e galibiyeti getiren golleri 18. ve 79. dakikalarda Simao ile 74. dakikada Liedson kaydetti. Portekiz gruptaki son eleme maçını 14 ekim tarihinde sahasında Malta ile oynayacak. Bu sonucun ardından Portekiz puanını 16'ya çıkartıp 2. sırada yer alırken konuk ekip Macaristan 13 puanda kaldı ve Dünya Kupası ümitlerine son verdi.

Portekiz'in Güney Afrika yolundaki en büyük kozu ise şüphesiz Cristiano Ronaldo. Şu an dünyanın en pahalı futbolcusu konumunda Ronaldo. Bütün yaz çok konuştuk kendisini. Manchester'dan Real'e gittiğinden beri her resmi maça çıktı ve çıktığı her maçta gol attı. Öyle ki uzun bir süredir Messi ile kıyaslanan Ronaldo artık Barça'nın yeni golcüsü Ibra ile kıyaslanmaya başlanmıştı. Ibra ile Ronaldo birbirlerine nazire yaparcasına her maçta gol atıyorlardı. Ta ki Real Madrid-Sevilla maçı öncesine kadar. Sevilla maçı öncesi Ronaldo'nun bileğinden sakatlandığı haberi geldi. Ve oynayamayacağı açıklandı. Ronaldo'dan yoksun çıktığı ilk maçı Real Madrid 2-1 kaybederek sezonun ilk mağlubiyetini almış oldu {gerçi ilgili hafta acaip sonuçlar alındı ama neyse}. Kendisini biraz toparlayan Ronaldo dün Portekiz'in Macaristan ile oynadığı maça ilk onbirde başladı. Aslında oynadığı süre zarfı içinde iyi de bir oyun sergilemişti. Takımı öne geçiren golün asisti Ronado'ya aitti. Fakat Ronaldo dün yine bileğinden sakatlandı.

Buraya kadar her şey normal değil mi? Yani futbolcudur sakatlanır. Baksanıza Linderoth 2 senedir sakat. Yazının başlığının Evlerden Irak olmasının sebebi ise Ronaldo'ya büyü yapıldığı haberi. Faldır büyüdür batıl işler bunlar. İnanmam inanıda sevmem bir çok hemcinsime aykırı olarak. Fakat büyü haberindeki kehanetler tek tek tutunca insan ister istemez acaba mı yahu diyor. Şimdi olay şu; Malagalı 55 yaşındaki Jose “Pepe” Ruz adında büyücü konuşuluyor. Ruz denen bu büyücü Ronaldo'ya büyü yapmış, sonra da iyi bir halt etmiş gibi gidip Başkan Perez'i yazdığı mektupla uyarmış. "İsmini açıklayamayacağım biriyle bir anlaşma yaptım. Ronaldo çok ciddi bir sakatlık geçirecek. Ama ne zaman olacağını bilmiyorum. Ancak bu sezon oynadığından daha fazla süre sakat kalacağına sizi temin edebilirim" demiş. Büyü yapmasını isteyen kişinin de ünlü ve futbolcuları tanıyan biri olduğunu, kendisine de yüklü bir miktar para ödediğini söylemiş. Bu El Mundo gazetesinin haberi. Pellegrini Ronaldo'ya maçtan önce ısrarla oynama demiş ama Ronaldo dinlememiş tabii. Şimdi Real Madrid'in La Liga'da Valladolid ve Şampiyonlar Ligi'nde Milan'a karşı oynayacağı maçlarda forma giyemeyecek. Severim Ronaldo'yu, Manchester'ın 7'sini giymiştir yıllarca. Böyle hurafelere itibar etmemek lazım ama insan düşünmeden edemiyor yahu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir