11 Ekim 2009 Pazar

Kötünün İyisi {Galatasaray 70 - 68 Pınar Karşıyaka}

Teknosa Türkiye Kupası C Grubu'nda ilk mücadele bugün Konya’da Galatasaray Cafe Crown ile Pınar Karşıyaka arasında oynanan maçlar başladı.

Galatasaray, maçın ilk yarısına rakibine oranla çok iyi başladı. Hücumlarda çok organize ve set oyunlarında oldukça başarılı olan sarı kırmızılı takım boyalı alanı Radoslav Rancik ile iyi kullanarak skor üstünlüğünü eline aldı. Boyalı alandan sayılar bulmaya devam eden Galatasaray 4.dakikaya 10-0 önde girdi , ribaundlarda rakibine oranla daha baskın gözüktü ve yaptığı 8 asistlede topu çok iyi paylaştığını gösterdi. İlk basketini Furkan Aldemir ile bulan Pınar Karşıyaka, Birkan Batuk’un ve Gökper Gen'in içerden dışardan bulduğu sayılarla toparlandı. Cemal Nalga- Radoslav Rancik ikilisi ile boyalı alanda etkisini sürdüren Galatasaray ilk periyodu 21-15 önde tamamladı.

İkinci yarıda Galatasaray aradaki farkın verdiği rahatlık yüzüden ilk yarıda ki oyun düzenini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Pınar Karşıyaka da bu durumdan istifade ederek savunma direncini artırdı ve skorda dengeyi sağladı bir nevi Galatasaray uyuttuğu rakibini tekrar uyandırdı. Karşıyaka 3. periyotta potasında sadece 11 sayıya izin verdi. Hücumlarında ilkyarıya göre oldukça yüksek bir yüzde yakalayan özellikle David Toolson zor pozisyonlarda buluduğu sayılarla ve David Holston içerden ürettiği sayılarla 8 sayılık üstünlük yakaladılar.

Bu farktan sonra devreye sarı kırmızılı taraftarlar girdi takımını tekrar ayağa kaldırdı ve verdikleri muhteşem destekle takımını maça tekrar ortak etti. Son dakikalarda Evren Büker ve Radoslav Rancik ile 3 sayılık basketler bulan Galatasaray farkı son 2 dakikaya girilirken 1 sayıya kadar indirdi (63-64). David Holston’ın 3 sayılık basketine Cemal Nalga ve Can Akın ikilisinin içerden bulduğu sayılarla karşılık veren Galatasaray, 1 sayılık üstünlüğü ele geçirirken, Gökper Gen ile serbest atışlardan birini sayıya çeviren İzmir temsilcisi, son 24 saniyeye girerken skorda dengeyi kurdu (68-68). Son hücumda serbest atış çizgisinden Can Akın ile skor bulan Galataaray son 10 saniyede rakibine geçit vermedi ve maçtan 70-68 galip ayrıldı. Galatasaray'da Radoslav Rancik 22 sayı 13 ribaunt ile double-double yaptı ve maçın kahramanı seçildi.

2 yorum:

  1. takımı tekrar ayağa kaldıranların içinde bende vardım son dakikalar süperdi maçta :=)

    YanıtlaSil
  2. Bende vardım tribünde atmosfer ve son dakikalar gerçekten anlatılmayacak yaşanılacak cinstendi :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir