25 Ekim 2009 Pazar

Fenerbahçe'de Sakatlık Haberleri {?}

Turkcell Süper Lig'de yarın Galatasaray ile oynayacağı maçın son çalışmasını yapan Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu ve Lugano teknik heyeti korkuttu. Antrenmanın son bölümünde kaleci Mert ile girdiği ikili mücadele esnasında sakatlık geçiren Emre Belözoğlu antrenmanı tamamlayamadı. Uruguaylı savunma oyuncusu Lugano da sağ ayağındaki ağrı nedeniyle çalışmayı yarıda bıraktı. Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, her iki oyuncunun da tedavilerine başlandığını söyledi.

Bu haberi gördükten sonra iki futbolcunun durumunun iyi olduğu ve tedbir amaçlı idmanı yarıda bıraktıkları söylendi. İki futbolcu Galatasaray karşılaşmasında oynayacaklar. Hatta Deivid hariç Fenerbahçe'nin bütün sakat futbolcuları derbide forma giyecekler. Benim anlamadığım Daum dönemi Fenerbahçe'sine baktığımda her derbi öncesinde bu tip sakatlıklar yaşanıyor ama futbolcular maçta oynuyorlar. Haberler gerçekten doğru mu yoksa taktik mi deniyorlar veya gündem meşgul etmek mi amaç bilmiyorum. Alex ve Güiza'nın sakatlığı olduğu doğruydu ve tedbir amacıyla Steaua Bükreş karşılaşmasında oynamamışlardı. Gerçi bu iki futbolcunun olmaması sebebiyle Daum zorunluluktan değişik bir kadro çıkarmış ve müthiş işler yapmıştı. Şimdi bu iki futbolcu hazır durumda ve derbide forma giyecekler. Fenerbahçe Steaua Bükreş karşılaşmasında çıktığı 11 ile Galatasaray karşısına çıksa çok endişelenirdim. Çünkü oyunun iki yanını oynayan mükemmel bir takım vardı. Hatta Kazım'ın forvette Güiza'dan da, Semih'ten de hem daha yönlü hem de etkili olduğunu düşünüyorum. Ama Güiza iyileştiğine göre formasına kavuşacaktır. Emre Belözoğlu ise Fenerbahçe'nin can damarı durumunda. Onun kadroda olmaması demek Fenerbahçe'nin bu sisteminin hücum ve defansif anlamda çökmesi demek. Aynı şekilde Lugano olmayınca savunmanın dengesi bozuluyor.

Anlatmak istediğim eğer bu sakatlık haberleri taktikse bunlara gerçekten gerek yok. Çünkü Rijkaard böylesine durumlara kulak asmadan kendi futbolunu oynayacağını belirtiyor. Galatasaray bana sorarsanızda kazansada kaybetsede kendi futbolunu oynamalı. Uzun vadede çünkü bu sisteme sadık kalma ve rakibe göre sistem değiştirmeme olayı çok işimize gelecek, istikrarlı bir takım olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir