25 Ekim 2009 Pazar

Gerrard ---------- > Real Madrid {?}

Real'e mi gidiyor? İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen Steven Gerrard'ın gelecek sezon İspanyol takımlarından Real Madrid'e transfer olacağı iddia edildi. İtalyan ''Tuttosport'' gazetesinin İngiliz ''The Sun'' gazetesine dayandırdığı iddiaya göre, Real Madrid'de ikinci kez başkanlık serüvenine yelken açıp, ikinci ''Los Galacticos'' dönemini başlatan Florentino Perez, Liverpool'un yıldız oyuncusu Steven Gerrard için 30 milyon Sterlini (yaklaşık 33 milyon Avro) gözden çıkardı. Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in Gerrard'a olan ilgisinin bilindiği kaydedilen haberde, Gerrard'ın, Perez'in hayranlık duyduğu oyuncular arasında yer aldığının bilindiğini ve yaz transfer döneminde, transfer edilmesi gereken oyuncular listesinde başı çektiği öne sürüldü.

Bu yaz döneminde Real Madrid'in transferde şovunu izledik ve bu şova Manchester City'de elinden geldiğince ayak uydurmaya çalıştı. Ayrıca Barcelona'nın da Ibrahimoviç transferi çok sansasyonel oldu ama o takımın ihtiyacına yönelik bir transferdi. Anadolu Ajansı'nda okuduğum habere göre Real Madrid ligin devre arası için Gerrard'ı transfer etmek istiyor. Bu transfer için ise 33 milyon avro'yu gözden çıkarmış durumdalar. Öncelikle Gerrard Dünya'da en büyük saygı duyulan futbolcuların başında geldiği gibi oynadığı bölgeninde Dünya üzerinde en iyi isimlerinden birisi. Kendisi Liverpool'un alt yapısından yetişti ve kariyeri boyunca bu takımın bir parçası oldu. Bu açıdan bakarsak Gerrard'ın takımdan ayrılmasına ihtimal vermiyorum. Zaten geçmiş yıllarda da gelen transfer teklifleri bu şekilde reddedilmişti. Bazı futbolcular için paradan öte kulüplerine duydukları sevgi çok fazla ön plana çıkıyor. Bu yüzden Gerrard'ı transfer etmek biraz zor diyorum.

Ama şöyle bir durum var Liverpool çok büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Bu yüzden yaz döneminde iyi transferler yapamadılar ve takımın gidişatı hiç iyi değil. Hatta Gerrard ve Torres'i çıkardığında çok sıradan takım olduklarına dair bir görüş var. Gerrard bu takımın her şeyi olmasına rağmen ödenecek astronomik bir ücrete transfer olabilir. Gerrard kulübünün paraya ihtiyacı olduğu için bu transfere onay verebilir diyorum. Sonuçta bizler Gerrard'ı hangi takımda oynarsa oynasın Liverpool'lu olarak anacağız. Kulübün çıkarları uğruna böyle bir transfer gerçekleşebilir ama gelen parayla kaliteli gençler takıma kazandırılmazsa Liverpool hem kalbini çöpe atar hem de geleceği ile oynamış olur. Bu sezon Xabi Alonso'yu Real Madrid'e satarak önemli bir ücret kazanmışlardı. Ben pek ihtimal vermesem bile Gerrard'ın transferi bu finansal sorunlar yüzünden gerçekleşebilir diyorum. Gerrard'ın kariyerine baktığımızda Avrupa'da kaldırmadığı kupa kalmamış ama hiç Premier Lig şampiyonluğu yok. Liverpool'un bu gidişatını görünce ve yaşının 29'a geldiğini düşününce biraz da zor olur diyorum.

3 yorum:

  1. bahsedilen rakam cok sacma..
    yaklaşık aynı fiyata alonso satıldı..
    ki gerrarddan bahsediyoruz..

    kop tribünü ve taraftar grubu varken gerrard gibi bayrak bi futbolcu satılmaz..

    YanıtlaSil
  2. Bir tek kulübün kazma patronları gitsin diye bakacaktır. Ama ne Gerard ne Rafa nede herhangibi bir futbolsever gitsin diyecektir. 2 kazma ne kulüp geleneği ne tarihi nede sevgisinden haberi olduğu için ne yapsa yeridir, ama yedirmezler.

    www.liverpoolicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. gerrard akıllı biri, real gibi sadece görsellikten ibaret olan bir takıma gidebileceğine ihtimal vermiyorum.gitmesin n'olur :(

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir