7 Ekim 2009 Çarşamba

Forvet Üçlemem {Batuhan Karadeniz}

Son yıllarda Batuhan Karadeniz ismini futbol yeteneklerinden ziyade gece hayatı, Mustafa Denizli ile girdiği soğuk savaş, kadroya girememesiyle falan konuşur olduk. Türkiye'nin belkide görmüş göreceği en kaliteli forvet olacak olan Batuhan biraz kendisi, birazda medyanın çabasıyla yerle bir etmek üzereyiz. Batuhan şu an 18 yaşında olmasına rağmen 25 yaşında bir futbolcunun yapacağı herşeyi yaptı aslında. Kafalarda oluşan düşünce Batuhan'dan bir daha adam olmayacağı yönünde. Gerçi Batuhan'ı gördüğümüzde de futbolcu için doğru bir eğitimin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz gün kafamda benim için son 10 yılda gördüğüm en kaliteli türk forvetler oluşmaya başladı ve bunu yazıya dökmek istedim. Bu yazıyı yazmamında aslında temel sebebi Batuhan Karadeniz oldu.

Batuhan bugün Ibrahimoviç tarzında diyebileceğim forvetlerden birisi. Günümüz forvetlerini biliyorsunuz artık 1-2 özellikte usta olmanın yanında çok ekstra özellikler istiyor. Yani güçlü olacaksın, mücadele edeceksin, teknik olacaksın, hava toplarına hakim olacaksın ve bunun gibi birçok özelliği barındırmak zorundasın. Eskiden 1.90 üstü boyun olsun hava toplarında hakim ol forvet olmak için yeterli özelliklerdi. Aslında pivot forvetlerin moda olduğu zamanlarda Batuhan çok genç yaşında farklı meziyetleriyle oldukça parladı. Kendisini Manchester City altyapısına almak istediler ama transferi gerçekleşmedi. İngiliz World Soccer Dergisi Batuhan'ı geleceğin 3 yıldız futbolcusu arasında gösterdi ama Batuhan hala istediğimiz gelişimi gerçekleştiremedi.

Aslında Beşiktaş'ın mayasında mı var bilmiyorum ama inanılmaz genç futbolcular yetiştiriyorlar. Galatasaray ve Beşiktaş altyapısı canavar gibi futbolcular yetiştiriyor. Ama bu iki kulübün farkı Galatasaray'da kim teknik direktör olursa olsun genç futbolculara şans veriyor ve Galatasaray'ın yetilen gençleri çok daha farklı noktalara gelebiliyorlar. Beşiktaş'ın ise sanki çok kötü altyapısı var gibi sürekli olmadık paralara Anadolu kulüplerinden transfer yapılıyor ve çıkardıkları müthiş yetenekler bu transferlerde takas malzemesi oluyorlar. En son Erhan Güven transferinden örnek verirsek Aydın Karabulut gibi bir yetenek bu futbolcu uğruna heba oldu. Allah aşkına Erhan Güven kimdir. Aslında bu konuya değinmişken bir ara Tigana'yı da yazmak lazım. Çünkü Beşiktaş'ın çehresini Tigana değiştirilebilirdi ama günü kurtarma zihniyetinde olan yönetimin kurbanı oldu.

Batuhan'da az daha İsmail Köybaşı transferi için kurban olacaktı ama ısrarla Beşiktaş'ta kalmayı tercih etti. Beşiktaş'ın forvet oyuncularına baktığımızda son derece formsuz durumdalar ve başta Nobre olmak üzere çoğu futbolcunun bu takımda işi yok. İşte bu ortamda Batuhan takımda rahatlıkla oynar ve yıldız olur. Ayrıca bu futbolcuyuda kazanmış olursun. Ama Mustafa Denizli'ye ne zaman sorsalar Batuhan hazır değil, kilosu var gibi cevaplar alınıyor. Batuhan'ı acaba bu hallere kim getirdi merak konusu. Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor'a yolladığında mükemmel bir performans gösterdi. Tamam kaptan kaçtı gece kulübünde basıldı bunlar tabi ki yanlış durumlar ama kalitesinin yüzde 70'ini bizlere geçen sezon gösterdi. İnanın Batuhan bugün Galatasaray'da oynuyor olsaydı Türk futbolcu inanılmaz bir yetenek kazanıyor olacaktı. Gerçi hala kazanabilir bu çocuk henüz 18 yaşında. Doğru bir yapılanmayla beraber Batuhan Karadeniz Türk futboluna damga vuracaktır. Kariyerine baktığımda neredeyse bütün yaş kategori Milli takımlarında forma giymiş ve oldukça başarılı performanslar göstermiş durumda. İşte düşününce Beşiktaş ısrarla genç futbolcularını harcamaya çalışıyor ama ellerinde bunca harcamaya rağmen hala mükemmel yetenekler var. Beşiktaş'ın altyapısı bu kadar güçlü işte.

Kendi kafamda oluşturduğum son on yılda en çok sevdiğim üç forvet sıralamasında Batuhan'ı üçücü sıraya koydum. Yarında ikinci sıraya koyduğum forvet futbolcusunu yazacağım. Batuhan konusu ile ilgili son sözlerim bu futbolcuyu mutlaka kazanmalıyız şeklinde olur. İnanın mükemmel bir fizikte böylesine yetenekler kolay kolay bir araya gelmiyor.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir