27 Ekim 2009 Salı

Futbol ve Karakterini Geliştiren Adam: Sabri Sarıoğlu

Çok fazla Galatasaray yazdığımın farkındayım ben de diğer sporlara yönelmeyi çok istiyorum ama mevcut ortam buna pek imkan vermiyor. Atletizm sezonunun bittiğini ve bazı önemli şampiyonaların geride kaldığını düşünürsek bu aralar gündem mecburen futbol ve doğal olarak Galatasaray oluyor. Ama bizler ağırlığımızı bu tip yazılarla sürdürmeye devam etsek bile temel ilkemiz olan bütün sporları yazmaya devam edeceğiz. Konumuza gelirsek benim ve çoğumuzun senelerdir Sabri Sarıoğlu'nu eleştirdiği mümkün. Bunun sebebi de Sabri'nin yeteneklerinden daha büyük işlere kalkışmasıydı. Mesela orta açma olayı çok tartışıldı, gereksiz şutlarını tartıştık, takımın dengesini bozduğunu söyledik ve futbolunun ileriye gideceğine sürekli geriye gittiğini belirttik. Hepimiz için Sabri inanılmaz antipatik bir futbolcu olmaya başlamışken bu sezon Rijkaard'la beraber çehresini değiştiren futbolculardan birisi oldu.

Sabri'nin temel özellikleri hırslı ve savaşçı futboluydu. Maçın bir önemi olmasa bile hatta 5-0 öne geçtiğimiz maçlarda bile bu savaşçı futbolu sayesinde sanki maç 0-0'mış gibi koşuyor ve mücadele ediyor. Elinizde böyle bir futbolcu olduğu için öncelikle kendinizi çok şanslı saymalısınız. Ama Sabri geçen sezonlarda öyle yapmaması gereken işleri yaptı üstüne de futbolunu geliştiremediki eleştiri oklarının hedefi oldu. Asıl mevkisi sağ açık olmasına rağmen Gerets'den bu yana Sabri sağ bek oynamaya devam ediyor ve artık bu bölgenin futbolcusu oldu. Bu sezon çoğu futbolcumuzda gelişmeler ve oyununa yön katmalar görüyoruz ama bazı isimlerimiz son haftalarda futbol olarak geriye gidiyor. Bu geriye giden isimlerin dışında Sabri ise futbolunu ve karakterini her gün bir adım daha ileri götürür oldu.

Fenerbahçe maçından sonra yaptığı açıklamalara bakınca inamadım. Çok oturaklı, nerede ne söylemesini bilen bir Sabri gelmiş. Futboluna bakıyorum artık kaleyi gördüğü her yerden şut atmıyor, ortaları daha isabetli ve tam anlamıyla bir sağ bek olmuş diyebiliriz. Galatasaray'ın sağ kanatının çok etkili olduğunu söylüyoruz ve bunda büyük payın Keita'da olduğunu belirtiyoruz ama Sabri'nin de sağ kanatta oluşturduğu etkiyi es geçmemeliyiz. Dünün eleştirilen adamı bugünlerde geldiği noktayla bizleri şaşırtıyor. Rijkaard'ın Sabri üzerinde emeği çok büyük ve Sabri bu çizgisini devam ettirirse 18'li yaşlarda ondan beklentilerimizi şimdilerde karşılayabilir duruma gelecektir.

1 yorum:

  1. Sabri ile ilgili bende geçen gün birşeyler karalamıştım.Gerçekten kendisini çok geliştirdi bu yıl.Hem futbolu ile hemde kişiliğiyle.Özellikle fener maçından sonra yaptığı açıklamalar gerçek bir galatasaraylıya yakışır nitelikteydi.Saygılar..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir