13 Ekim 2009 Salı

İbra : "En İyisi Ronaldo'ydu"

Kulübün resmi dergisine konuşan Ibra, "Barça'nın hem Romario'lu hem de Ronaldo'lu dönemlerini hatırlıyorum. Ronaldo, gördüğüm en komple futbolcuydu. Stoichkov, Romario ve Eto'o da burada çok iyi işler yaptılar. Ben de kulüpte iz bırakmak istiyorum. İkinci, üçüncü ya da dördüncü olma fikrini sevmem; bence bunların sonunculuktan farkı yok. Ya birinci olurum, ya da hiç" ifadelerini kullandı.

Baya somurtuyorum Ronaldo'yu öven haberler görünce, içim acıyor dersem yalan olmaz. Kahramanım keşke daha çok oynasaydı, daha az sakatlansaydı demekten kendimi alamıyorum. İbra'nın dediklerini buster dese -ki hemen her "en iyi kim" sorusuna verdiğim cevaptır- kimse bakmaz ama, İbra deyince bakıyor, okunuyor ve, "adamın bir bildiği vardır" deniyor. Paranın gözü çıksın, kör olsun, nası bi sistemdeyiz yahu?

İbra gibi benim de, fani dünya da gördüğüm en iyi oyuncu Ronaldo'dur. "C." veya "küçük" olanı değil; Gerçek Ronaldo, Fenomeno, Miracle-Man vs. artık siz ne derseniz. Ronaldo şu andaki gençlerin fenomenlerinin yaptığı o şık hareketlerin mucidi olmasını yanında, acayipte iyi bir son vuruşçuydu. Lige ilk adım attığında süper atlet olup, sonradana cayıp şutörlere dönüşen basketbolcular benzetiyorum biraz da onu; Jordan gibi, Kobe gibi, hatta Lebron gibi (ilk geldiğin de ayakkabısından , ve yaptığı smaçlardan çok, attığı -atamadığı- Air Balllardan dolayı, Air James'ti lakabı) Hey gidi yıllar kimseye acımıyor şu resimdeki zayıflığa bakar mısınız? Tabi onunla doğru orantılı olarakta müthiş hızına..

Bir de ışıklardan mıdır nedir Ronaldo o zamanlar daha beyazmış, sonradan rengi koyulaşmış gibi. Çok zayıf diye içtiği ilaçlar onu bu hale -kilo olarak- soktuktan sonra böyle de tenini koyulaştıracak bir yan-etki yapmış mıdır bilemiyorum (!) Neyse konuyu Ronaldo tarafından, sulandırmadan kısa kesmek istiyorum (sulandırıp uzatacağım zamanda gelecek tabi ama, şimdi değil Ronaldo bırakınca.)

İbrahimoviç açısından bakarsak, yaptığı açıklamalar yine "İbraca" olmuş; özgüvenli, biraz ukala ama; akıllıca.Yermeden kimseyi ama; kendini överek. İdolüne saygıyla yaklaşarak ve gene onu da överek. Hep olmak istediğim adam karakteri, oh umrumdamı dünya, "gamsızım uleyn" diye bağırmak istiyorum sayın seyirciler. Ah be İbra gel beni kurtar vallahi, pozitif olmanın yollarını öğret. Şaka bir tarafa bu özellik fuboluna da çok olumlu yansıdığını düşünüyorum , yıldız dediğin hem biraz da egoist olmalı zaten...

Son olarak yukarıdaki 4 oyuncunun da ismini soldan sağa doğru bilen "bustertur"dan bileti kapıyor.

Yanlış Anlamalara Mahal Vememek Adına Alttan geçen Küçük Not: Göndermiyoruz ;) Ama siz yine de biliyorsanız yazabilirsiniz :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir