22 Ekim 2009 Perşembe

Katie Douglas Galatasaray'da

Bayan basketbolunu Sarayın Sultanları'ndan takip etmeyi seviyorum ama bizlerde az çok bildiklerimizle Galatasaray veya takip ettiğimiz diğer takımlarda gelişmeler oldukça yazmaya çalışıyoruz. Galatasaray sezonun başlamasına günler kala geçtiğimiz sezon WNBA'de Indiana Fever ile final oynama başarısı göstermiş olan Katie Dougles'i transfer etti. 2006 yılında WNBA'de All-Star MVP'si seçilen Douglas aynı zamanda AB pasaportuna da sahip olması Eurolegue öncesinde Galatasaray için büyük bir avantaj oluşturuyor.

Bu yıl Eurolegue'de oynayacağımız için geçtiğimiz sezonlara oranla daha güçlü kadro kurmak hedefindeydik ve buna yönelik transferler yapıldı. Ayrıca bayan basketbol takımımızda da çekirdek kadronun korunduğunu düşünürsek bu takımın üstüne yapılan başarılı transferlerlerle hedefe daha kolay ulaşabiliriz. Kadroya baktığımızda Augustus'un uzun süreli sakatlığı yüzünden istikrarlı bir skorere ihtiyacımız vardı. Süper Kupa maçında da gördük ki takımın ihtiyaç duyduğu anlarda topu eline verebileceğimiz bir isim ihtiyacı doğdu. Ayrıca Süper Kupa finalinde de gördük ki hücum organizasyonlarında oldukça sıknıtı yaşıyoruz. Işıl'ın da dönmesi elbette ilaç olacak ama Dougles gibi bir isim Galatasaray hücumlarına yön verecektir. Zaten senelerdir hem WNBA'de hem de Avrupa'da kendisini oldukça kanıtlamış bir basketbolcu durumunda. 30 yaşında verdiği büyük tecrübeyle Galatasaray'a oldukça katkı sağlayacaktır. Katie Douglas lider özellikleri ile de oldukça göz önüne çıkıyor. Bu yüzden Katie Douglas için takımı derleyip toparlayacak ve ayrıca sınıf atlattıracak bir isim diyebiliriz.

Kariyerine baktığımızda WNBA'de Orlando Miracle, Connecticut Sun ve Indiana Fever formalarını giydiğini görüyoruz. Kendisi ayrıca 2006 senesinde WNBA'de All Star MVP'si ve 2009 senesinde de All-Star seçildi. Ayrıca Indiana Fever ile geçtiğimiz sezon final oynama başarısı gösterdi. Avrupa kariyerine bakarsak Ano Liosia Basketbol, SU Glyfada Esperides Kyklos, TEO Vilnius, Ros Casares Valencia ve CSKA Moskova formalarını giydiğini görüyoruz. Galatasaray sadece kendisi için değil Türk bayan basketbolu için çok önemli bir transfere imza attı. Biliyorsunuz Eurolegue'de sadece 2 Avrupa dışından oyuncu oynatma hakkı bulunuyor. Ama Katie Douglas'in AB pasaportu olduğu için Jia Perkins ve Sophia Young ile onu aynı anda sahada göreceğiz. Tabi bu sezon gönül Augustus'u da sahada görmek isterdi ama görünen bu sezon ondan faydalanamayacağımız yönünde. Galatasaray'a hayırlı olsun diliyoruz ve bu sezon beklentilerin yüksek olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir