22 Ekim 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Üçüncü Hafta {İkinci Gün}

Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftası dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. İlk gün maçlarına nazaran daha heyecanlı maçların oynandığı çarşamba gecesinde A, B, C ve D gruplarındaki mücadeleleri izledik. Beni en çok ilgilendiren grup, ki çoğumuz için aynı durum geçerli, Beşiktaş'ın bulunduğu B grubuydu. B grubunda dün gece Manchester United, Cska Moskova takımına konuk oldu. Valencia'nın 86. dakikada attığı gol ile maçtan 3 puan çıkaran Manchester 9 puanla lider oldu. Manchester maçından hemen sonra ise Beşiktaş, Almanya'da Wolfsburg'un konuğu oldu. 0-0 biten karşılaşmada Wolfsburg gruptaki 3. maçında ilk defa gol atamazken, Beşiktaş 3. maçında ilk puanını aldı. Manchester yazısı için buraya, Beşiktaş yazısı için buraya tıklayabilirsiniz. Diğer gruplara dönecek olursak..

A Grubu
Bordeaux 2 - 1 Bayern Munich
Juventus 1 - 0 Maccabi Haifa

Hemen hemen bir aydır işler pek Juventus'un istediği gibi gitmiyordu. Hem ligde hem Şampiyonlar Ligi'nde puan kayıpları yaşıyorlardı. Dün akşam buna nihayet dur dediler. Haifa'yı konuk eden Juve ilk yarısında gol sesi çıkmayan maçın ikinci yarısının hemen başında skoru ele geçirdi. 47. dakikada Diego'nun ortasında Chiellini'nin vuruşu topu ağlarla buluşturdu. Diego'nun yokluğunda zor günler geçiren Juve için Diego'nun önemi bir kez daha anlaşılmıştır sanırım. Pozisyon zenginliği olmayan maç Juventus'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İlk 2 maçından beraberlikle ayrılan İtalyan ekibi ilk 3 puanını almış oldu. Gruptaki diğer maçta Bordeaux, Bayern'i konuk etti. Hamit'in ilk onbirde başladığı maçın ilk atağı Bayern'den geldi. Henüz maçın başında kullanılan kornere Ciani ters bir vuruş yaparak rakibi 1-0 öne geçiren isim oldu. Bu golden 20 dakika sonra ise hatasını telafi etti diyebiliriz. Korner kullanan taraf bu defa Bordeaux'ydu. Ciani yine bir gole imza atarak durumu 1-0'e getirdi. Maçın 30. dakikasında Müller ikinci sarıdan kırmızı kartla cezalandırıldı ve Bayern maçın 60 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kaldı. İlk yarının son anlarında Planus'un bulduğu gol ile Bordeaux maçı 2-1 kazandı. Grubun lideri 7 puan ile Bordeaux olurken, Juve ikinci, Bayern üçüncü olarak 3. haftayı tamamladılar.

C Grubu
Real Madrid 2 - 3 AC Milan
Zurich 0 - 1 Marsilya
Gecenin en önemli maçı şüphesiz Real Madrid'in Milan'ı konuk ettiği maçtı. Sezon başında Kaka'yı Real'e gönderen Milan ligde kötü günler geçiriyor. Şampiyonluk yarışından henüz ilk 10 haftanın içinde olunmasına rağmen uzaklaştılar dersek yanlış olmaz. Real ise Crsitiano Ronaldo'nun yokluğunu hissetti son maçlarda. Dün akşamki maçta ben beraberlik bekliyordum doğrusunu söylemek gerekirse. Ama Milan ben dahil bir çok futbolseveri yanıltarak Real'i 3-2 yendi. Maça damgasını vuran isim şüphesiz Pato'ydu. Bu çocuğuda kaptırırlarsa artık nasıl toparlarlar bilmiyorum. Dida'nın hatasını affetmeyen Raul takımını öne geçiren isimdi. Ama Raul demek aynı zamanda rekor demekti. Gerd Müller'de olan Avrupa Kupalarında en çok gol atma rekorunu egale eden Raul kariyerinin 66. Avrupa Kupası golüne imza attı. Ayrıca bu maçla 128. kez Avrupa Kupası maçına çıkan Raul 139 maçla zirvede olan Maldini'ye bir adım daha yaklaştı. İlk yarı 1-0 Real üstünlüğü ile geçildi. Takımlar soyunma odasından döndüğünde ise tam bir heyecan fırtınası yaşadık. 62. dakikada Pirlo uzaktan çektiği şutla durumu beraberliğe getirirken Real'e ikinci darbeyi Pato vurdu. Casillas'ın hatasını değerlendiren Pato boş kaleye topu yuvarlayarak durumu 2-1'e getirdi. 76. dakikada Drenthe kullanılan köşe vuruşunu Real adına gole çeviren isimdi. Maçın son sözünü ise Pato söyledi. 88'de Seedorf'un pasında topu ağlarla buluşturan genç golcü takımının galibiyeti almasında etkili olan isimdi. Milan'ı İtalya'da yenen Zürih, Marsilya'yı konuk etti. İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen maçın 68. dakikasında Heinze güzel bir gol atarak takımını deplasmanda galibiyete taşıyan isim oldu. Dün akşamki maçların ardından Milan ve Real Madrid 6'şar puan ile liderliği paylaştılar.

D Grubu
Chelsea 4 - 0 Atletico Madrid
FC Porto 2 - 1 APOEL Nicosia

Gecenin son iki maçından Porto maçında bu haftaya görmeye alıştığımız bir manzara vardı. Kendi kalesine gol atma olayı :) Pereira topu kendi ağlarına atınca Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez katılan Apoel'in ilk golüne de imzasını atmış oldu. 21. dakika rakibi öne geçiren Porto 33. dakikada Hulk ile skor eşitliğini elde etti. İlk yarı 1-1 eşitlikle bittikten sonra 48. dakikada Elia'nın elle oynamasında kazanılan penaltı vuruşunu golle çeviren Hulk kendisinin ve takımının ikinci golüne imza atarak maçı kazandıran isim oldu. Grupta iki maçını da kazanan Chelsea liderliği kaybetmemek için Madrid'i yenmek zorundaydı. Stamford'da oynanan maçın ilk golü 14. dakikada Lampard ile geldi fakat gol faul gerekçesiyle sayılmadı. İlk yarının bitimine yakın Kalou ile bulunan gol Chelsea'nin ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasına neden oldu. İkinci yarıda oyunu domine eden Chelsea Kalou ve Lampard ile bulduğu üst üste iki gol ile skor avantajını 3-0'a getirdi. Kendi kalesine gol atan bir futbolcu da Atletico'dan Perea oldu. Perea'nın golü ile Chelsea maçı 4-0 kazanarak grupta 3'te 3 yaptı. 9 puan ile D grubunun lideri olan Chelsea'yi 6 puanla Porto takip ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir