4 Ekim 2009 Pazar

Kerem Gönlüm'ün Doping Açıklaması

Daha önce Fenerbahçe ile Efes Pilsen arasında oynanan şampiyonluk final serisinin sonunda kendisinden alınan numunelerde kanında bulunmaması gereken ve doping olarak sayılan cathine maddesine rastlanmıştı. Doping kullandığı gerekçesiyle önce İngiltere'de düzenlenen GameOn turnuvasının kadrosundan sonrada Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın kadrosundan çıkartılmak zorunda kalınmıştı. Kerem'in olmayışı takımın 4 numara mevkisinde eksik kalmasına ve en güçlü silahlarından birinin mahrum olmasına sebep olmuştu. Ersan ve Hidayet'le bu eksikliği gidermeye çalışan milli takım iyi başladığı Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan 8. sırada ayrılarak hepimizi hayal kırıklığına uğratmıştı. Turnuvanın bitişinin ardından Fenerbahçe adına Asbaşkan Şekip Mosturoğlu kameralar karşısına geçerek Kerem'in bu durumu açıklaması gerektiğini söylemekle kalmamış, aynı zamanda tüm Efes Pilsen'i töhmet altında bırakmıştı.

Bugün ise Kerem Gönlüm açıklamalara cevap verdi. Kerem Gönlüm yaptığı açıklamada; ''Benim kişiliğimi ortaya koyacak emareler kariyerimde fazlasıyla vardır ve Türk spor kamuoyu, şahsıma gönlünde geniş bir yer açarak bunu ortaya koymuştur. 100'den fazla (A) Ulusal Takım forması giyme şerefine ulaşmış bir oyuncunun gerek kişiliği, gerekse sporculuğu hakkında karakterinin kalitesinin Sayın Mosturoğlu'nun koşullarına ve kriterlerine bağlı olmadığı kanısındayım. Geçmişime bakıldığında, sahada elimden gelenin en fazlasını vermeye çalıştığım herkesçe bilinmektedir. Her zaman en fazla koşan, en fazla performans ortaya koymaya çalışan bir sporcu olduğumu anlatmama gerek yok. Kamuoyu bu konuda görüşünü defalarca dile getirdi. Sportif başarı adına 'cathine' farkına gereksinimim olmadığı da açık. Bunu daha önce de açıkladım, yargı organları önünde savunmamda da belirttim. Sayın Mosturoğlu'nun, Disiplin Kurulu'nu hukuken âdeta yetersiz bularak hukuki betimlemelerde bulunmasını zamansız buluyorum. TBF Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü ve Şekip Mosturoğlu baskısından etkilenmeksizin, tarafsızlığını koruyarak, hukuk kuralları çerçevesinde en doğru kararı vereceğini umuyorum.'' dedi.



Şimdi iki tarafıda dinledik ben kendi yorumumu tarafsız bir pencereden yapmak istiyorum. Galatasaray'lı olduğum için Efes'e de Fenerbahçe'ye de eşit mesafede durarak konuşuyorum. Önümüzdeki günlerde bu konuda Disiplin Kurulu'nun karar alması söz konusu. Henüz karar alınmamışken önce Fenerbahçe cephesinin açıklama yapması ardından Kerem'e cevap hakkı doğarak Kerem'in açıklama yapmaya itilmesi doğru değildi bence. Şimdi Disiplin Kurulu hangi kararı alırsa alsın iki taraftan birinin memnuniyetsizliğini dinleyeceğiz. Eğer Kerem lehine bir karar alınırsa Fenerbahçe, Basketbol Federasyon'unu taraf tutmakla suçlayacak. Kerem aleyhine alınacak bir kararda ise Efes tarafı Fenerbahçe'nin kurulu etkilediğini ima edecek. Bu yok yere gerilmek demek. Basketbolun iki önemli kulübüne yakışmayacak davranışlar içine gidilecek belkide. Geride bıraktığımız sezon final serisindeki olaylar iki taraf arasındaki gerginliği ayyuka çıkarmış ve günlerce konuşulmuştu. Ne Kerem'e ne Fenerbahçe'ye.. Bu süreçte en çok kurula başarı ve sabır diliyorum. Umarım en doğru karar en kısa zamanda verilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir