30 Ekim 2009 Cuma

Komiksiniz! {Derbi Cezaları}

Her derbinin ardından futbolun dışında bir şeyler konuşuyor olmak bana artık saçma gelmeye başladı. Yapmayalım diyoruz sürekli ama mecbur kalıyoruz maçların gidişatı yüzünden. Daha önce oynanan derbiler gibi bir derbi olmasın, yalnızca futbol konuşalım, yazalım, çizelim, mağlup olan galip geleni tebrik etsin, -ki bunu gerçekten istediğimizden blogdaki yazılarda bunu yaptık biz- hakemin adını anmayalım, tribünleri alkışlayalım.. Diyoruz da diyoruz yani. Ama temenniler elimizde patlıyor genelde. Haftasonu oynanan derbide de durum değişmedi malesef. Maça başlamadan yaşananlar, maç boyunca süren gerginlik, sindirme politikası tıkır tıkır işledi. Sonuç olarak mağlup olan taraf bizdik. Bunu tekrar etmenin mantığı yok. Şimdi derbiye dair yazılacak son cümleler derbideki vukuatların cezaları olacak.

Pfdk bugün yaptığı toplantıda derbideki olayları karara bağladı. Kararlardan önce kendi fikrimi belirtmem gerekirse; ben Saraçoğlu'nun minimum 3 maç kapatılacağını, Keita'nın 3 maçtan, Bilica'nın da 2 maçtan men edileceğini düşünüyordum. Beklentim bu yöndeydi. Daha önce Samiyen'de benzer olaylar olduğunda bize 5 maç ceza verilmiş 2007-2008 sezonundaki ilk 5 maçımızı seyircisiz oynamak zorunda kalmıştık. Ayrıca verilen para cezası da mevcuttu. Haftasonu çıkan olaylarda Galatasaray'ın olayından farklı olarak bir de hakem yaralanması vardı. Şimdi dönelim bugün verilen cezalara;
  1. Fenerbahçe Spor Kulübünün, 25.10.2009 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Galatasaray A.Ş. Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ile cezalandırılmasına,
    2 mi? Ciddi olamazsınız! Sahaya yağan yabancı maddelere, kötü ve küfürlü tezahürata, hakemin başına atılan onca dikişe rağmen yalnızca 2 maç mı? Bu sayı bana mı az görünüyor yoksa sahiden az mı yahu?

  2. Aynı müsabakada Fenerbahçe Kulübü sporcusu Fabio Alves Da Silva Bilica'nın, rakip takım oyuncusuna yönelik kuraldışı hareketi nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına.
    Açık konuşmak gerekirse bunu beklemiyordum. Yani beklediğimden fazla verilmiş. Gerçi Keita yumruk attıysa Bilica'da tokat atmış. 3 maçı haketmiş sonuçta.

  3. Aynı müsabakada Galatasaray sporcusu Abdel Kader Keita'nın, rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi nedeniyle takdiren 3 resmi mübakadan men cezası ile cezalandırılmasına.
    Keita'nın yaptığı hareket doğru değildi. Evet maç esnasında Keita'nın eli hepimizin eli olarak indi Carlos'un yüzüne. Yani biz Keita'nın eliydik, rakiplerin tamamı Carlos'un yüzüydü. Ama dediğim gibi maç esnasında, maçın gerginliği ile olan düşüncelerdi bunlar. Kendi adıma söylemem gerekirse geçti. Şimdiki fikrim hiç olmasaydı keşke yönünde. Çünkü kaybedilen sadece 3 puan değil artık. Baros'tan sonra bir de Keita'dan yoksun kalacağız.
Cezalar bu yönde. Tabii Galatasaray'a 20 bin para cezası da verilmiş. Onun çok üstünde durmadım. Taraftarlar için 15 bin, basın toplantısına futbolcu katılmadığı için de 5 bin para cezası verilmiş. O önemli değil ödenir geçer de Keita'nın olmaması sıkıntı olacak. Gerçi cezanın 3'te 1'ini atlattı. Buca maçında oynamadı ya. 3 maçın biri geçmiş olması lazım. Eğer yanlış değilsem.. Keita ve Bilica'nın cezalarına itirazım yok. Ama Fenerbahçe'nin sadece 2 maçı seyircisiz oynuyor olması bana komik geldi. Yine de saygı duyuyoruz cezalara. Zira duymasak yapacak bir şeyimiz yok.

7 yorum:

  1. fenere 10 maç seyircsiz + 200 bin tl para cezası. cristian tahriklerinden dolayı 6 ay, kazım aydın'ı iktirdiği için 5 maç sahalardan men ve keita'ya ceza verilmemeliydi.

    YanıtlaSil
  2. ''Daha önce Samiyen'de benzer olaylar olduğunda bize 5 maç ceza verilmiş 2007-2008 sezonundaki ilk 5 maçımızı seyircisiz oynamak zorunda kalmıştık.'' Nasıl benzer olaylar açıklarsanız sevinirim.Türk futbol tarihinin en rezil maçı olan 19 Mayıs'ta ki olanlarla bu derbiyi nasıl bir tutarsınız?

    YanıtlaSil
  3. Fenerbahçe'ye en az 4 maç verilmeliydi.

    YanıtlaSil
  4. Hakemin daha ısınma anlarında kafasını yarıyorsun ve direk bu hakemi etki altına almaktır. Bakarsak gol ofsayt, penaltı penaltı değil. Bilica zaten cezasını aldı kavgada olayı geren adam. Ciddi bir provakasyon vardı. Biz cezamızı 5 maçla çektik ama bu maça 2 maç ceza verilmesi bana biraz saçma geldi. Yanlış karar, Ali Sami Yen'de hakemin kafasının yarılması tabi paha biçilemez.

    YanıtlaSil
  5. Bu tür olaylarda caydırıcı olmak gerekiyor.Şimdi 2 maçlık saha kapatma cezasına belkide fenerliler sevindi. Saraç oğlunda ki bir sonraki derbide yine aynı şeyler yapılacaktır.Verin bakalım ağır cezalar bakalım bir daha yapabiliyorlar mı...

    YanıtlaSil
  6. Hafta sonu oynanan Adanaspor-Altay maçında da olaylar çıktı ve adanaspor'a 2 maç saha kapama cezası geldi.Bir o maçı izleyin birde fener maçını.adana maçında sahaya bir kaç tane yabancı madde atıldı onuda yine adnaspor taraftarı önledi zaten.yani 3-5 çapulcunun yaptığı bir olaydı.Ancak fener tribünleri sistemli bir şekilde küfür ederek sahaya yabancı madde atıyorlar ama iki takımada aynı ceza geliyor.Bu adalet midir Allah aşkına...

    YanıtlaSil
  7. 19 mayıs 2007 deki macta 12000 koltuk,yüzlerce sise ve telefon,pil vb. arac-gerec sahaya atıldı,allah askına o macla bu mac nasıl bir tutulur,benzer olaylar yasandı denilebilir,objektif olmaya calısalım lütfen.Hatırlıyorum o mactan sonra lig tv de perde arkası diye bir program vardı lugano devre arasında hakme 1 metrelik demir cubuk gösteriyordu sahaaya atılmıs.O macı izlediyseniz oyuncular kanatlara gittiginde,top sürerlerken ayaklarına koltuklar,siseler yagıyordu.yani sırf fb taraftarı attıkları seyleri isabet ettirdi diye benzer olaylar denmesi abesle istigal.Su söylenebilir,yani o Türk futbol tarihinin en karanlı günü olan 19 mayıs 2007 yasanmasa buna su verilir,verilmeliydi denir.Ama eger o mac 5 mac seyircisiz cezası aldıysa,bu mac 5 dakika filan seyircisiz oynanır en fazla :).Yok 25 ekimdeki mac 4 mac ceza almalıysa,19 mayıstaki mac 1.5 sezon filan kapatılmalıdır herhalde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir